Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 16 вересня 2019, 17:37
18442
20

КОНОПЛЯНКА: «Повернувся в Україну на прохання президента країни»

Хавбек донецького «Шахтаря» любить відповідати журналістам з гумором

| Оновлено 16 вересня 2019, 17:37
18442
20
КОНОПЛЯНКА: «Повернувся в Україну на прохання президента країни»
ФК Шахтар Донецьк. Євген Коноплянка з партнерами
Хавбек «Шахтаря» Євген Коноплянка розповів про своє повернення в український чемпіонат:
 
«Чому я повернувся на рідну землю? Почув слова президента України! (Сміється). Насправді, чому б і ні, не повернути чемпіонат, який був 4 роки тому? В Європі все теж добре, хороші чемпіонати і команди, але своїх людей ми будемо радувати? Вони теж занудьгували, як я чув. Народ теж хоче бачити той футбол, який показує Європа. Я першим пішов, а тепер першим повернувся.
 
В першу чергу, у них дисципліна на тренуваннях. Хуб Стевенс в «Шальке», можна сказати, забороняв нам посміхатися. Менталітет у них. Запитайте у Саші Зінченка. У них там інша ситуація: багато латиноамериканців, більш розслаблений колектив, тому є результат. А ось у Німеччині дисципліна в першу чергу. Там всі ходять, ніби щось сталося у людини. Я розумів, що не можу бути іншим. Якщо я інший, то випадаю з колективу.
 
Припустимо, умовний Марлос зміг би там заграти? Потрібен тренер, хоча б, для початку. Якщо тренер бачить стиль футболу з м'ячем, щоб суперник лягав на землю і говорив: «Все, я більше не можу бігати за цим м'ячем». А ми отримуємо задоволення, це так. А коли ми просто бігаємо, коли в першу чергу фізика, битися, бодатися, дисципліна. Ось це вони цінують. Я не та людина і футболіст, у якого це добре виходить. Ось в Туреччині тільки Селя міг бути топ-гравцем. Там з ним конкурувати важко, тому я вирішив взяти інший напрямок.
 
З Ахметовим дуже тепло поспілкувалися. Для мене це було несподівано, коли така людина розмовляє з тобою дуже просто, ніби я його знаю не перший день. Він не був спокійний, а приємно здивований моєю згодою. І мені було приємно чути людину, яка дійсно рада, що я зараз в цій родині. З ним я говорив вже після підписання контракту, він мене не переконував. Даріо Срна сказав, що мене тут чекають, а це найцінніше, що може бути.
 
Я скучив по чемпіонату України, це мій дім. Наші люди, наш менталітет. Сподіваюся, через моє повернення на стадіон прийдуть на три людини більше. Потім прийде Ярмоленко, а це ще плюс 5 осіб. Може бути, ми знову зацікавимо людей футболом, і вони будуть приходити та отримувати задоволення від футболу. Давайте почнемо якщо не з повного стадіону, то хоча б з половини. Дуже приємно, коли вболівальники приходять та дивляться».
 

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Юрченко
И постоянно как бы оправдывается что перешел в чемпионат Украины. И есть за что. После Германии и Испании это шаг назад, все понятно. К тому же так никто и не заинтересовался в услугах Коно из сильных клубов топ чемпионатов. Но так не хочется и не приятно признавать это, поэтому хихи хаха, менталитет, вернулся домой и прочая лапша
Geniyfootball1985
Сплошные подьебоны, Женя в своём стиле
DKTheBest2
Женя. Скажи проще, что не пошла у тебя игра в Испании и Германии, не потянул ты, вот и вернулся в Украину.
MaxUa
Кстати, Динамо ВВЛ - это именно что команда, построенная по немецкому образцу. Отличная физика, не запредельное, но достаточное исполнительное мастерство, четкая дисциплина, беспрекословное подчинение каждого. Команда-машина. Поэтому, когда с ностальгией вспоминают то Динамо, по сути с нежностью вспоминают качество немецкой сборки, своеобразный отечественный мерседес, который стабильно был на ходу, потому что был собран на тех же самых принципах, что и у них.
Miro Basyuk
Потім прийде Ярмоленко, а це ще плюс 5 осіб- ні,ні хай Андрій там грає і спробує чогось добитися а не так як ти,містер гарна зачіска!
Alex86 1
Создается впечатление что он как был в инфантильном возрасте так и остался, от того и не заиграл в Германии, шуточки, хи-ханьки, болт на требования тренерского штаба и тд
Robert Monroe
А в Испании что мешало заиграть? Какие-то нелепые оправдания.
Набор слов недалёкого весельчака, не более того.
Владимир Яровой
два года назад говорил обратное
https://sport.ua/news/326653-evgeniy-konoplyanka-nesmotrya-na-pesni-kvartal
a-ostayus-v-evrope
TimurKhAI
Интересно, Женя в курсе, что студия "95-й квартал" считает его родной город задницей?
https://youtu.be/LSp12brRm50?t=2261
JulikoB
Клоун свой среди своих.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил