Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 вересня 2019, 10:20
17837
27

Сергій РЕБРОВ: «Вболівальники Динамо чекають участі в Лізі чемпіонів»

Наставник «Ференцвароша» - про роботу в Угорщині, гру в теніс зі Стаховським і про фанів «Динамо»

| Оновлено 17 вересня 2019, 10:20
17837
27
Сергій РЕБРОВ: «Вболівальники Динамо чекають участі в Лізі чемпіонів»
ФК Ференцварош. Сергій Ребров

Головний тренер «Ференцвароша» Сергій Ребров в неділю побував на матчі Кубку Девіса Угорщина - Україна. Наставник чемпіона Угорщини підтримував українську команду в цілому, а також свого кума Сергія Стаховського особисто. Першу половину ігрового дня Ребров разом із сім'єю провів на трибуні поруч з українськими уболівальниками, трохи пізніше пересів в бокси, де тінь рятувала від палючого сонця. А закінчував спостерігати за ходом останнього матчу, перебуваючи поруч із командою.

Після закінчення тенісного матчу Сергій Ребров дав ексклюзивне інтерв'ю SPORT.UA.

У суботу «Ференцварош» впевнено виграв матч чемпіонату Угорщини. Які завдання стоять перед командою в новому сезоні?
— Ніхто не ставить завдань «на п'ятирічку». Всі задоволені, що виграли 30-е чемпіонство. Зараз працюємо, намагаємося виграти кожен матч. Всі цілі рано чи пізно будуть досягнуті. 

 — У четвер ви стартуєте в груповому раунді Ліги Європи. Перший суперник — «Еспаньол», який в кваліфікації вибив «Зорю». З Віктором Скрипником не спілкувалися з приводу іспанського клубу?

— Ні, з Віктором я не говорив. Але у нас є достатньо відеоматеріалів, наш тренер переглядав їхні матчі. І сьогоднішню гру ( «Ейбар» - «Еспаньол». - Прим. Sport.ua) він теж дивиться. В цілому, можу сказати, що інформації більш ніж достатньо. Думаю, її нам вистачить.

— Як оціните інших суперників по групі — «Лудогорець», ЦСКА?
— У групі всі команди сильні. 15 років «Ференцварош» не був у груповій стадії Ліги Європи. Тому я вважаю, що вихід туди — вже великий успіх для команди. Будемо працювати, будемо боротися за кожне очко. Ліга Європи — дуже цікавий турнір і вболівальники з нетерпінням чекають матчів.

Фото Сергій Конторчик

— У матчі-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів «Ференцварош» крупно програв загребському «Динамо». Як вдалося налаштувати команду на відбір Ліги Європи?
— Це футбол, трапиться може і не таке. Без поразок не буде перемог. Ми проаналізували двоматчеве протистояння з хорватами, зробили висновки, добре налаштувалися на «Судуву» і пройшли в груповий раунд.

Навіть незважаючи на поразку, вболівальники команду тепло підтримали. В Україні уявити подібне після 0:4 складно. Чим відрізняється менталітет українських і угорських уболівальників?
— Тут теж дуже вимогливі вболівальники. Але вони приземлені, розуміють можливості команди. Вони бачили, що команда старалася. Ми можемо програти і 0:4, і 0:5, але, якщо видно, що команда боролася — вони будуть аплодувати. Я думаю, що гравці це заслужили.

За рахунку 0:1 у нас було багато шансів, але, коли пропустили другий м'яч, потрібно було забивати 3 і це було практично нереально. Загалом, культури у вболівальників тут трохи більше.

Наприклад, якщо взяти київське «Динамо», то вболівальники чекають від команди участі в груповому раунді Ліги чемпіонів, всі живуть тими іграми і тими перемогами, які були в минулому. Тут же 15 років «Ференцварош» не добивався серйозних успіхів в єврокубках, тому участь в груповому турнірі Ліги Європи для нашої команди на даний момент — велике досягнення.

— Ви з сім'єю прийшли підтримати Сергія Стаховського на Кубку Девіса. (Стаховський також живе в Будапешті і є кумом Реброва - Прим. Sport.ua). Чи граєте з кумом в тенісбол у вільний час?
— Ми граємо в теніс. Він на половину майданчика, а я — на весь. Звичайно ж, він виграє. Ми граємо до 7, у мене завдання не програти більше, ніж 4:7. Іноді мені це вдається.

Фото Sport.ua. Сергій Ребров з дітьми та своїм кумом - Сергієм Стаховським.

— А ще з якимись відомими тенісистами перетинаєтеся на кортах Будапешта?
— Я багато граю в теніс, із тренером Стаховського, наприклад. Пару граю. Якщо є час, то завжди вибираюся пограти в теніс. Мені це дуже цікаво.

— Ви — чи не єдиний успішний український тренер, який працює на високому рівні за кордоном. У чому головна проблема інших українських фахівців?
— Не знаю, які проблеми у інших українських тренерів. Давайте не будемо характеризувати всіх тренерів одразу. Хтось працює успішно, хтось — ні. Дуже важливо знати мову не тільки для того, щоб працювати тренером, а й для того, щоб розвиватися, спілкуватися з людьми по всьому світу. Я думаю, що мова — це дуже важливий інструмент для кожної людини.

— Як вам зміни в збірній України?
— Команда грає в футбол першим номером, домінує на полі. Мені це дуже подобається. Звичайно, іноді бувають і не такі яскраві гри, але саме напрямок розвитку збірної мені дуже подобається. Думаю, що він подобається і вболівальникам. Головне, що це дає результат. Комусь може подобається такий футбол, комусь оборонний, але в футболі дуже важливий результат.

— Розкажіть, як в Угорщині йдуть справи зі спортивними експертами. Є фахівці калібру Віктора Леоненка?
— На жаль, я не розумію угорську мову. Але, коли був на телебаченні, всі ставилися дуже доброзичливо. А у нас такі канали ... Завжди вирішує політика каналу. Що стосується Леоненка, то канал сам вирішує, чи тримати таку людину, чи ні.

— Чи можете підтвердити інформацію про те, що ви рекомендували Вісенте Гомеса «Олімпіку»?
— Без коментарів.

Володимир КЛЕПАЧ, Sport.ua з Будапешта

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
Серёга, вернись!
Ukraine
Я вболівальник.
Але ДК бажаю провалу по повній.
Надіюсь тоді Суркісь щось зрозуміє
Є ще куди падати хоопці ... є
Владимир Любченко
По поводу шахтёра можно поспорить,это наверное единственный клуб на территории СНГ,который по крайне мере не работает в минус,там с коммерцией все ок
KoPoJIb_KpoToB
Адекватные болельщики Динамо ,уже давно ничего не ждут . А после матча с Десной , тем более не ждут !
Сергей Иванамофф
Ребров ставил Динамо атакующий футбол. Хацкевич - от обороны, совсем не присущий Динамо.
Как по мне, Ребров для Динамо сегодня просто лучший вариант.
Роман Захарчук
Что касается Леоненко, то канал сам решает держать ли такого человека, или нет.
Судя по ответу , он не очень то считает Леоненка експертом
George Abuladze
Команду нормальную сделайте, чтоб играла, тренера пригласите без сердца Динамовского, зачем болельщикам смотреть сейчас извращения в Лиге Чемпионов, не дай бог, была б еще та стыдоба в этом году
Geniyfootball1985
Болельщики Динамо ждут лигу чемпионов,а что там делать с такой игрой???
dima.krot
Вылет Динамо из этой ЛЧ я бы приравнял к вылету Суркиса из Динамо.
Ничто не стоит устроить мини-майдан у стадиона Лобановского с требованием ухода Суркиса и продажи Динамо арабам.
P/S/ C арабами ПСЖ, Ман-Сити и прочие клубы из конца таблицы стали мировыми ГРАНДАМИ!!!!!! А СукиС убивает не только клуб, а и весь чемпионат.
Pavlo
Игры неты и ничего нету, так что обидно но я щас ни чего не жду...
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
Для наших болельщиков важен результат. Либо ты первый, либо ты никто. В этом видимо есть отголоски имперских амбиций.
Alex86 1
Если получать там кошелки по 0:4, то лучше обойтись без такого участия
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Долина
Как болейщики могут аплодировать, когда команда проигрывает 0 : 4 или 0 : 5 , по словам Реброва? И что это за такая борьба?
KoPoJIb_KpoToB
Последние место в группе займёт Фаренцварош . Эспаньел минимум 4 отгрузит.