Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 27 вересня 2019, 14:28
5936
2

Варінська завоювала золото на етапі Світового кубка виклику в Парижі

Українській гімнастці не було рівних у вільних вправах

| Оновлено 27 вересня 2019, 14:28
5936
2
Варінська завоювала золото на етапі Світового кубка виклику в Парижі
Twitter
З 14 по 15 вересня проходив черговий етап Світового кубка виклику в Парижі. Наші гімнасти гідно виступили і дівчата зуміли вибороти повний комплект медалей: Діана Варінська стала переможницею у вільних вправах і третьою на колоді. Анастасія Бачинська виграла срібло на колоді.
 
На відміну від інших етапів, паризький, як правило, проходить в два дні і в останній день проводяться всі фінали в чоловічих і жіночих змаганнях. За атмосферою і кількістю глядачів його можна порівняти з рівнем чемпіонату Європи і навіть світу.
 
У чоловічих змаганнях Україну представляли Максим Василенко, Євген Юденков і Владислав Грико. Двоє останніх зуміли потрапити лише в один фінал - на паралельних брусах.
 
Жінки
 
Опорний стрибок
 
У цьому виді наші гімнастки не приймали участь. В черговий раз свою майстерність продемонструвала Оксана Чусовітіна з Узбекистану. З оцінкою 14,300 вона випередила на 4 десяті угорку Сару Петер. На третьому місці представниця Чилі Франческа Санті з оцінкою 13,750.

Повні результати:

Різновисокі бруси
 
На призове місце цілком могла розраховувати наша гімнастка Діана Варінська, адже в кваліфікації вона була одним з лідерів. На жаль, у фіналі вона допустила падіння на перельоті Ткачова з поворотом на 180 градусів, далі вона виконала тільки зіскок і в цей раз продемонструвала не всю складність на яку здатна. Її співвітчизниця Анастасія Бачинська виконала програму без серйозних втрат, але в підсумку посіла 6-е місце. Переможницею, на радість місцевій публіці, стала француженка Мелоні Де Хеусу Дос Сантос з оцінкою 14,650 (6,1). На другому місці росіянка Анастасія Агафонова - 14,600 (6,4). Бронза у угорки Софії Ковач - 14,200 (5,7).
 
Повні результати:

Колода
 
У цьому виді українки виступили значно краще і обидві опинилися на п'єдесталі. Анастасія Бачинська набрала 13,300 (5,6) бала і поступилася лише одну десяту представниці Росії Агафоновій, на третьому місці Діана Варінська з оцінкою 13,200 (5,2).
 
Відео виступу Діани Варінської:

Відео виступу Анастасії Бачинської:

Повні результати:

Вільні вправи
 
Варто відзначити, що Діана значно змогла додати в цьому виді за останній час і все частіше отримує оцінки за 13 балів. З результатом 13,450 (5,3) бала вона всього на п'ять сотих зуміла випередити господиню помосту Марін Бойє. На третьому місці чеська гімнастка Анета Холосова з сумою 13,100 (4,9).
 
Відео виступу Діани:

Повні результати:

Чоловіки

Вільні вправи

Кінь-махи

Кільця

Опорний стрибок

Паралельні бруси
 
Це був єдиний вид, де виступали наші гімнасти. Свої комбінації Євген Юденков і Владислав Грико виконали з невеликими помарками, але базової складності було мало для того, що б опинитися на п'єдесталі. У підсумку вони посіли 4-е і 5-е місця відповідно.

Перекладина

Наступним стартом для наших гімнастів стане дуже важливий чемпіонат світу в Штутгарті на початку жовтня, адже там, крім медалей, буде розіграно і більшість олімпійських ліцензій.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
ім'я у мадярки Шара, а не Сара, на мадярській буква S читається як наша Ш, а нашою С у них виступає дифтонґ SZ
iskender
Молодчинка, здорово!
Правда, я так понимаю, США, Китай и Япония не принимали участия на этом этапе?