Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 16 вересня 2019, 14:33
7138
1

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Нам не вистачило нахабства»

Лідер збірної України поділився думкою про матчі Кубка Девіса

| Оновлено 16 вересня 2019, 14:33
7138
1
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Нам не вистачило нахабства»
БТУ. Сергій Стаховський
Лідер збірної України з тенісу Сергій Стаховський підбив підсумки другого змагального дня Кубка Девіса в Будапешті, де команди України та Угорщини виграли ще по одному матчу. Ще один поєдинок буде дограний в понеділок.
 
- Сергій, прийміть вітання...
- З чим? Я програв пару, а потім виграв одиночку. Не бачу, з чим мене вітати.
 
- З перемогою над Фучовічем.
- Добре, це одне очко.
 
- Як вам вдалося повернутися в гру проти нього?
- Зазначу, що ментально я був більш втомленим, через що мені було легше залишатися в грі, тому що у мене не було сил розчаровуватися в собі. Мартін, напевно, більше хотів перемогти, і коли в другому сеті все пішло не за його сценарієм, він дуже засмутився.
 
Для фанатів і для нас третій сет був дуже хорошим, ми показали фантастичну битву, і не так важливо, хто вийшов з неї переможцем.
 
- Що стало ключем для перемоги угорців в парному матчі?
- Вони дуже добре подавали, особливо Мартон, показали впевнену і стабільну гру ззаду. Проти них було дуже складно грати сьогодні, хоча у нас і було багато шансів для перемоги. Аттіла провів гідний матч, він виграв багато важливих очок, знав, що потрібно робити.
 
Нам не вистачило якогоь нахабства. Ми грали скуто, стереотипно, вони цим користувалися, особливо Балаж.
 
- Які ваші прогнози на завтрашнє догравання?
- У Іллі був сетбол сьогодні. Але завтра буде все зовсім по-іншому. За рахунку 5:5 не можна втрачати концентрацію, інакше все дуже швидко закінчиться. Якщо Ілля почне добре подавати і швидко виграє свій гейм, Аттіла буде під дуже великим тиском. Думаю, що визначення переможця в цьому матчі заслуговує перенесення на завтра.
 
- Назвіть переломний момент в грі з Фучовічем.
- Я не намагався шукати переломних моментів, намагався грати матч до кінця. Розумів, що відступати більше нікуди. Якщо не вийде, то це кінець. У мене не було часу для того, щоб засмучуватися. Так вийшло, що перший сет він грав трохи чистіше і трохи краще, хоча у мене були шанси зробити брейк. Після програшу в другому сеті він почав більше злитися, пауза між партіями ще більше вибила його з колії.
 
- У десятому геймі третього сету трибуни вели себе зовсім неналежним чином...
- Уже було по-футбольному. Це Кубок Девіса, чого ми можемо очікувати? Насправді, цей гейм я провалив, тому що дуже хотілося виграти і подати дві перших з 8 або 9 — це досить мало для того, щоб подати на матч на грунті з моєю грою.
 
- Ти підходив до судді з приводу поведінки глядачів?
- Ні. Було два моменти, коли ще до удару йшли вигуки з лівого боксу. Фанати почали кричати: я не чую суддю, він не чує мене... Що відбувається? Довелося чекати, тому що ми обидва не могли зрозуміти, чого хочемо один від одного. Було весело.
 
- Тай-брейк ти зіграв незрівнянно. Повернулася концентрація?
- На подачі була пара моментів, які мені підказав Андрій Медведєв на переході. І після того подача винесла мене через складний гейм і допомогла за рахунку 4:2 на тай-брейку.
 
- Сергій, сьогодні ти вперше виграв два одиночних матчі на грунті в Кубку Девіса. Як ти тепер ставишся до грунту?
- Пам'ятник мені поставте (сміх в залі). Відчуваю, що мені вже пора йти на пенсію (сміється). У Будапешті я завжди відчував себе комфортно на грунті. Але в цьому сезоні я зіграв лише два грунтових турніри: тут і в Парижі. Можливо, вік дає мені більше можливостей на грунті, треба думати.
 
- Підказки для Іллі Марченко приготували?
- Будемо готувати, будемо обговорювати. Якщо нам нададуть запис матчу — було би взагалі ідеально.
 
- Якось відрізнялася гра Балажа вчора і сьогодні?
- Сьогодні він грав набагато краще. Але проблема в тому, що йому підходить стиль гри Марченка. Ілля не ходить вперед, не ламає йому ритм, тому Аттілі грати легше. Але Ілля адаптувався в другому сеті, і дуже шкода, що йому не вдалося реалізувати сетбол.
 
- У Іллі були дуже складні гейми на подачі...
- У суперника було те ж саме. Ми не можемо сказати, що у Іллі було погано, а у Аттіли — добре. У суперника були складні гейми, їх було дуже багато. На грунті завжди потрібно тільки боротися. Якщо не боротися, то можна говорити: «У мене дуже складні гейми, я не боротимуся і краще програю». І що, здаватися? У мене теж був складний гейм, коли я програвав 15:40. Можна було сказати, що я краще програю. Це ж теніс, тут потрібно за кожен м'яч боротися.
 
- Чи можна сказати, що під час третього матчу погодні умови були на руку Балажу?
- Можливо. Але завтра Ілля все одно буде свіжішим, тому що Балаж сьогодні відіграв 3,5 години, а Марченко тільки 1,5 години. У Іллі буде набагато більше сил, ніж у Аттіли. У віці у них різниці майже немає.
 
Володимир КЛЕПАЧ
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
наснаги і наглости Марченку!
до перемоги!