Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:04
3162
0

Веспрем - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці починають турнір виїздом до чемпіона Угорщини

| Оновлено 04 липня 2021, 13:04
3162
0
Веспрем - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Веспрем» - «Мотор» відбудеться в неділю, 15 вересня, в Угорщині. Початок поєдинку о 18.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.   

Сьому в своїй історії Лігу чемпіонів «Мотор» розпочне матчем проти минулорічного фіналіста турніру і одного з головних претендентів на перемогу в нинішньому сезоні - угорського «Веспрема».

У минулому сезоні угорський гранд зупинився в одному кроці від титулу найсильнішої команди континенту, поступившись у вирішальному поєдинку турніру «Вардару» з рахунком – 24:27. Це був четвертий фінал в історії виступів «Веспрема» в Лізі чемпіонів, в перший раз до цього рівня угорці дісталися в сезоні 2001/02. Наступного подібного успіху команді довелося чекати до сезону 2014/15, коли «Веспрем» програв у вирішальному матчі німецькому «Кілю» – 27:31. А найбільш близьким до успіху угорський топ-клуб був в сезоні 2015/16, коли в серії пенальті поступився польському «Віве Кельце».

Зате в минулому сезоні суперник «Мотора» зміг повернути собі титул найсильнішої команди своєї країни, відібравши його у своїх одвічних суперників з «Пік Сегеда». Цей успіх став двадцять шостим для «Веспрема» на внутрішній арені, причому починаючи з 2001 року, угорський топ-клуб поступався титулом лише двічі (у 2007 і 2018 роках).

У міжсезоння угорці пристойно оновили свій склад. Одночасно зав'язали з активними виступами два чудових гандболіста - Ласло Надь і Момир Іліч, які провели за «Веспрем» не по одному року своїх блискучих кар'єр. У стан найлютішого ворога з Сегеда перейшов голкіпер Роланд Міклер, а данський лінійний Рене Тофт Хансен пішов в португальську «Бенфіку».

На їх місця була підписана група новачків, яка посилила і без того потужний ростер угорського чемпіона. Окремо в цьому списку стоїть трансфер данського розігруючого Расмуса Лауге Шмідта, перехід якого з німецького «Фленсбурга» був поставлений експертами авторитетного гандбольного інтернет-порталу «handball-planet» на перше місце в списку 120 топ-трансферів міжсезоння.

Крім данської зірки, були підписані бразильський лінійний Рожеріо Феррейра Мораес і чорногорський лівий напівсередній Вуко Борозан, які виграли торішню Лігу чемпіонів у складі «Вардару», а також сербський голкіпер Володимир Чупара з польського «Віве Кельце». Але найвідомішим для всіх українських шанувальників гандболу став перехід до складу «Веспрема» польського правого напівсереднього Павла Пачковські, який після дуже вдалої дворічної оренди в запорізькому «Моторі» підписав контракт з одним з найсильніших клубів континенту.

Нинішній сезон стартував для «Веспрема» дуже рано. Вже двадцять третього серпня, коли більшість команд-учасниць Ліги чемпіонів ще грали контрольні матчі, угорці проводили перший поєдинок національної першості. Це був крок назустріч від місцевої федерації гандболу, яка вирішила трошки розвантажити чемпіона країни від надмірного ігрового навантаження по ходу сезону, враховуючи, що «Веспрему» крім внутрішніх турнірів належить виступати в Лізі чемпіонів і в СЕХА-Лізі. На даний момент «Веспрем» зіграв вже п'ять матчів внутрішньої першості (тоді як інші клуби по два-три) і здобув в них п'ять розгромних перемог. 

У поточному розіграші СЕХА-Ліги, куди угорський чемпіон повернувся після дворічної відсутності, «Веспрем» встиг провести два поєдинки, в яких обіграв своїх основних конкурентів за перше місце в групі. З мінімальною перевагою – 28:27 був обіграний в гостях білоруський «БГК імені Мєшкова», а в домашніх стінах куди більш впевненіше був переможений хорватський «Загреб» – 36:28.

Нинішня зустріч в рамках Ліги чемпіонів стане п'ятою в історії протистояння «Веспрема» і «Мотора». У сезоні 2013/14 по ходу групового турніру команди обмінялися домашніми перемогами (44:27 на користь «Веспрема» в Угорщині та – 26:22 на користь «Мотора» в Харкові), а в сезоні 2015/16 саме «Веспрем» двічі обіграв запорожців на першій стадії плей-офф (29:24 в Броварах і – 41:28 в Угорщині).

Звичайно, з огляду на силу угорського гранда, нашому чемпіону буде дуже складно підправити не найкращу статистику очних зустрічей з «Веспремом» в Лізі чемпіонів. Втім, переможця головного єврокубкового турніру минулого сезону «Мотор» вже обігрував (мова йде про домашню перемогу над «Вардаром» в рамках СЕХА-Ліги), чому б тепер не виконати тей самий номер з фіналістом турніру. Будемо розраховувати, що «Мотор» почне новий розіграш найпрестижнішого єврокубка з локальної сенсації, чим порадує своїх уболівальників і здивує гандбольних фахівців з усієї Європи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Веспрема»

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 3
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.