Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2019, 19:51
10574
20

Дебютний матч Санжара у керма Карпат увінчався перемогою

Львівська команда вдома обіграла полтавську «Ворсклу» з рахунком 2:1

| Оновлено 14 вересня 2019, 19:51
10574
20
Дебютний матч Санжара у керма Карпат увінчався перемогою
ФК Карпати Львів
У поєдинку 7-го туру чемпіонату України з футболу львівські «Карпати» приймали полтавську «Ворсклу».
 
Це був перший офіційний матч Романа Санжара в якості головного тренера львівської команди. Само собою, фахівець не хотів вдарити у бруд обличчям перед львівськими фанатами, яких, до слова, зібралося на стадіоні «Україна» не так вже й багато.
 
Команди почали матч неквапливо, з лінню. Тим більш несподіваним був шанс Габелка відкрити рахунок вже на 7-й хвилині зустрічі. Коломоєць протягнув м'яч по центру і віддав наліво Габелку, той, довго не роздумуючи, вдарив — м'яч влучив у зовнішню сторону ближньої штанги воріт «Карпат».
 
Боролися команди багато, а моментів було мало. Незважаючи на те, що ближче до середини першого тайму швидкість гри зросла, видовищною її назвати було важко. Правда, непоганий шанс відкрити рахунок був у Дженнінгса на 25-й хвилині зустрічі. Гравець господарів вискочив на побачення з Ткаченком по місцю правого інсайда, але переграти голкіпера полтавчан не зумів.
 
А як на 32-й хвилині не забив Денис Васін! Схоже, цей епізод буде йому ще довго снитися. Після метушні у штрафному «Карпат» біля воріт львів'ян стояли двоє: м'яч і Васін. Але футболіст «Ворскли» якимось чином примудрився не влучити по круглому...
 
На 41-й хвилині зустрічі гості все ж забили. Причому не без частки везіння. Після навісу з лівого флангу м'яч влучив у груди Назарині, футболіст господарів хотів його чи то прийняти, то чи скинути свого партнера, але скинув точно під удар Баєнку, який не посоромився і з кількох метрів розстріляв Підківку. На рахунку Назарини антиассист.
 
Суперники спокійно закінчили перший тайм, а друга половина зустрічі почалася з фолів. «Карпати» і «Ворскла» тимчасово забули про футбол і з захватом почали лупити один одного по ногах. До честі головного арбітра матчу Ігоря Пасхала, він не дав грі перетворитися на побоїще, а карток дав рівно стільки, скільки потрібно.
 
«Карпати» все-таки забили на 57-й хвилині після розіграшу штрафного, але при цьому відразу декілька футболістів львів'ян залізли в офсайд, про що справедливо просигналізував суддівський свисток.
 
Час минав, моментів у «Карпат» не було, рахунок «Ворсклу» цілком влаштовував. Але на 68-й хвилині після розіграшу львів'янами кутового Мартінс завдав удар по воротах, і м'яч знайшов руку Чеснакова. Пасхал, не роздумуючи, вказав на «точку». До м'яча підійшов Понде і потужним ударом в лівий верхній від себе кут зрівняв рахунок в матчі.
 
Львів'яни підбадьорилися, а у «Ворскли», схоже, вичерпався запал. Ні, гості намагалися атакувати, били по воротах Баєнко і Петрович, а забили знову «Карпати». На 80-й хвилині господарі отримали право на кутовий. Гуцуляк вдало скинув м'яч на Мартінса, який зробив вчасний ривок, і той без проблем проштовхнув його у ворота з близької відстані. Тут же «Карпати» могли забивати і третій, але після удару Ді Франко ворота полтавчан виручила поперечина.
 
У кінцівці зустрічі кілька разів вдало зіграв Підківка, виручивши свою команду. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Карпат» над «Ворсклою» з рахунком 2:1. Це всього лише друга перемога львів'ян у поточному сезоні УПЛ, яка дозволила «Карпатам» стрибнути з 11-го на поточне 7-е місце в турнірній таблиці.
 
Ну а перший млинець головного тренера «Карпат» Романа Санжара вийшов зовсім не грудкою. Незважаючи на відставання в рахунку, «зелено-білі» знайшли в собі сили переломити хід поєдинку і вирвати перемогу. Не без частки удачі, само собою, але що в футболі буває без удачі?
 
Михайло ШАПОВАЛОВ
 
Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.
 
«Карпати» — «Ворскла» — 2:1
 Понде, 69, з пенальті, Мартінс, 80 — Баєнко, 41
 
«Карпати»: Підківка — Дубінчак, Вакуленко, Халл, Мартінс, Назарина (Войкович, 77), Кльоц, Ді Франко (Лейоус, 90), Гуцуляк, Понде, Дженнінгс (Бойчук, 65).
Запасні: Кудрик, Ковтун, Якімець, Вербний.
 
«Ворскла»: Ткаченко — Пердута, Чеснаков, Сапай, Васін (Якубу, 65), Петрович (Ндіайе, 86), Ребенок, Луїзао, Габелок, Баєнко, Коломоєць (Хебай, 85).
Запасні: Резник, Скляр, Козиренко, Стрижак.
 
 Ді Франко, 38, Кльоц, 45+1 — Коломоєць, 18, Васін, 53, Чеснаков, 68, Сапай, 81
 
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
 
Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 10:00 2
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
Футбол | 15 квітня 2024, 15:42 17
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romprest
З фекалами все дуже просто: на гілку вкраденої команди у рівенчан ніхто не заходить. Хто ж тоді інтелектуальні бесіди їх прочитає?
wicker
З почином! Надважлива перемога Карпат!
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орест Орищишин
Чому думки в коментарях тільки про погане, Ви самі себе зїдаєте. А новина - приємна - вольова перемога Карпат. Бажаю успіхів тренеру і команді - є надія
Shevchenka2019
Фек@л=@н@л)))
Barilko
Считаю Санжара грамотным тренером, с удовольствием смотрел его интервью. В Олимпике свои правила. Желаю удачи на новом посту!
Shevchenka2019
Загорецька попустил@ отих @налів,що тут бикуюить і вони засц@ли щось відповісти,а тут клацати і самим себе п0пускати вони мастаки)
Shevchenka2019
Фек@д,що там Загорецька?))) Попуск?
Ростик Карпа
Карпати більше атакували, можливо і заслужили перемогу але всерівно гра слабенька, майже кожна атака через захист проходила... Ворскла взагалі слабо...
Shevchenka2019
Хвороба Гюнтера — одна з форм еритропоетичної порфирії, за якої збільшується утворення порфірину еритроїдними клітинами в кістковому мозку внаслідок недостатності уропорфіроген-III-косинтетази.
Діагноз фек@ла!
Владимир Пидвирный
Романе щиро вітаю з прекрасним стартом у цій чудовій колись команді. Зробіть цю горе-команду. Підніміть її з дна. Карпати давно у занепаді. Настав час піднятись з колін. Хлопці це ваш шанс.
kerch30
П2П1 - 2 матча ЧУ 1000 коф
Ruslan
Нарешті свято! КаЛ скоро пахнути почне? Гівнюхам на радість))) Бачу в вас друге дихання появилось нарешті... жваво на сайт заходите, повні радості і гордості щось там строчите і на Львів др.чите. Нічо, це до наступного матчу. Що там в вас? Мегатяжкий виїзд в Дніпро. На тому радість і закінчиться...)))