Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 вересня 2019, 21:58
14519
2

10 головних оренд літа: Мхітарян, Ікарді, Коутінью та інші

Цей список виглядає дуже переконливо

| Оновлено 13 вересня 2019, 21:58
14519
2
10 головних оренд літа: Мхітарян, Ікарді, Коутінью та інші
ФК Рома. Генріх Мхітарян

Літнє трансферне вікно 2019 року стало апогеєм орендних угод у світовому футболі. Якщо донині в оренду віддавали виключно молодих і перспективних футболістів, або тих, кого просто не хотіли купувати, то зараз оренда стала одним з головних видів угод між командами.

У сезоні 2019/2020 гравці, що виступають на правах оренди, вже стали бумом, і у більшості європейських команд знайдеться парочка таких футболістів.

Sport.ua зібрав топ-10 орендних переходів минулого літа. 

Генріх Мхітарян («Арсенал» Лондон – «Рома» Рим)

30-річний хавбек після того як залишив «Шахтар» провів три відмінні сезони у дортмундській «Боруссії». У «Манчестер Юнайтед» кар'єра Генріха пішла на спад, і його перехід до «Арсеналу», куди він був обміняний на Санчеса, здавалося, реанімував кар'єру гравця. У минулому сезоні Генріх зіграв в 25-ти матчах АПЛ, в яких забив шість м'ячів і в 11-ти в Лізі Європи. Правда, найголовніший - фінал у Баку проти «Челсі» - пропустив.

Цього сезону Мхітарян встиг провести два матчі за «канонірів», і досить несподівано відправивс в оренду до «Роми», яка гостро потребувала атакуючого гравця.

Стефано Сенсі («Сассуоло» - «Інтер» Мілан)

Ця оренда - типове відстрочення в оплаті, яку так сильно люблять використовувати в Італії. Щоб не платити усю суму відразу, міланський клуб вирішив узяти в оренду Сенсі, щоб у наступному сезоні заплатити 22 мільйони євро за його викуп. По стилю гри Стефано вилитий відтягнутий плеймейкер, або, як прийнято це називати в Італії, «реджиста». Футболіст має хороший пас, і за стилем гри чимось схожий на Верратті (низький зріст також додає схожості).

Даніель Себальос («Реал» Мадрид – «Арсенал» Лондон)

«Арсенал», який давно мріяв знайти когось креативного в центр поля, окрім Месута Озіла, отримав посилення з Мадрида. Дані Себальос - гравець швидкий та технічний, і найголовніше для Емері - він має прекрасний останній пас, що дозволить швидкісним нападаючим «Арсеналу» показати увесь свій потенціал. Найдивнішою в цій угоді стала відсутність права викупу з боку лондонського клубу. Тобто, у кінці сезону «Арсеналу» доведеться поборотися за гравця з іншими бажаючими бачити його у своїй команді.

Анте Ребич ↔ Андре Сільва («Айнтрахт» Франкфурт – «Мілан»)

Обмін орендами стався між двома клубами, які в даний момент є середняками у своїх чемпіонатах. «Мілан» отримав Ребича, який прекрасно виступив минулого сезону, та зміцнив лінію атаки, тоді як «Айнтрахт» знайшов заміну Луці Йовичу, що пішов до «Реалу», в центр нападу. Відмінна угода для усіх сторін, оскільки Сільва «Мілану» не потрібний, а «Айнтрахт» у кінці сезону отримає хорошу компенсацію за хорвата.

Альфонс Ареоля («ПСЖ» Париж – «Реал» Мадрид)

Французький голкіпер став частиною угоди між двома грандами. У зворотному напрямку відправився Кейлор Навас, який займатиме пост №1 в паризькому клубі. Ареоля ж буде уготована роль дублера Тібо Куртуа. Подивимося, чи змириться він з цією роллю.

Іван Перішич («Інтер» Мілан – «Баварія» Мюнхен)

Переходимо до важкої артилерії. Хорват був трансферною метою багатьох клубів, але у результаті саме баварці були наполегливішими за всіх, і забрали Івана до своєї команди. Для них цей перехід був необхідним після уходу відразу двох старожилів німецького клубу. Для Перішича це шанс показати себе в Лізі чемпіонів та ще раз завоювати титул чемпіона Германії, який він вигравав з дортмундською «Боруссією» у 2012-му році.

Алексіс Санчес («Манчестер Юнайтед» Манчестер – «Інтер» Мілан)

«Інтер» залатав діру, яка утворилася після того як команду залишив Перішич, ще однією орендою. Алексіс Санчес, незважаючи на фантастичні гроші, які він отримував в «МЮ», не був щасливим на «Олд Траффорд». Для Санчеса цей перехід - шанс перезапустити кар'єру, оскільки він повертається в рідний для себе чемпіонат Італії, де і почалася його європейська кар'єра футболіста. Ось тільки при його переході в 2006-му році до «Удінезе», він був молодим та голодним до великих перемог.

Джовані Ло Чельсо («Бетис» Севілья – «Тотенхем» Лондон)

Аргентинський плеймейкер привернув до себе увагу європейського гранда, перейшовши в стан фіналіста Ліги чемпіонів минулого сезону. У «ПСЖ» молодому аргентинцеві місця не знайшлося, але в «Бетисі» Ло Чельсо став повноцінним лідером атак та одним з найкращих півзахисників чемпіонату Іспанії. «Шпори» заплатили 15 мільйонів тільки за оренду аргентинця, а за повноцінний перехід іспанці отримають ще близько 60 мільйонів.

Феліпе Коутінью («Барселона» - «Баварія» Мюнхен)

Трансферна епопея за участю одного з найсильніших клубів світу та зоряного і дорогого півзахисника завершилася переходом бразильця до «Баварії». «Барса» будь-яким способом намагалася позбутися гравця, який не прижився на «Камп Ноу»: і «ПСЖ» за Неймара з доплатою пропонувала, і готова була продати за менші гроші, ніж купила. У результаті Коутінью побажав бачити у своїй команді Ніко Ковач, якому потрібно замінити Роббена, що пішов на пенсію, та Рібері, який продовжить кар'єру в «Фіорентині».

Мауро Ікарді («Інтер» Мілан – «ПСЖ» Париж)

І тут уболівальники «Інтера» зітхнули з полегшенням. Їхній колишній лідер, а тепер наймерзотніший ворог, покидає Мілан, хоч і тільки на один рік. Протистояння гравця проти клубу триває настільки довго, що вже ніхто і не пам'ятає (та і не розуміє), через що все почалося.

Мауро, як справжній капітан «Інтера», повинен був розуміти, що команда потребує не лише сильного футболіста, але і сильну персону, щоб утримувати гравців на належному емоційному рівні. Але, мабуть, особисті капризи його дружини привели Мауро до Парижу латати діри в атаці, які несподівано утворилися в «ПСЖ» через травми лідерів.

Володимир УЛАСИК

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Аренда удобна по ряду причин:
1. Из-за финансового фэйр-плей, чтобы разнести оплату частями на несколько финансовых лет.
2. Пусть временно, но сэкономить на гонораре футболиста, который по каким-то причинам не является твердым игроком основы.
3. Чтобы пристально понаблюдать, сможет ли новый футболист заиграть в новой для себя команде и оправдать ожидания, прежде чем вываливать за него всю сумму.
4. По идее игрок, которого арендуют с правом выкупа, должен хорошо о себе заявить в новой команде, если он хочет, чтобы с ним подписали полноценный контракт. Т.е. мало о себе заявить и доказать в каком-нибудь Сассуоло или Бетисе. В новой команде нужно точно также заявлять и доказывать. Арендный статус более мотивирует думать в таком направлении.
Макс Максов
Исправьте "Юнайтет"!