Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 09 вересня 2019, 14:56
8964
0

Леклер - нова зірка Феррарі; проблеми Феттеля та успіх Рено

Підсумки гран-прі Формули-1 в Італії

| Оновлено 09 вересня 2019, 14:56
8964
0
Леклер - нова зірка Феррарі; проблеми Феттеля та успіх Рено
formula1.com

Леклер показав клас

Шарль Леклер другий етап поспіль виграє кваліфікацію, а потім в гонці у впертій боротьбі здобуває перемогу. Але якщо в Бельгії Льюїс Хемілтон насів на суперника в кінці гонки, то в Монці британець почав атакувати Леклера вже з перших кіл і не відпускав майже до кінця. А коли відпустив, то його місце зайняв Валттері Боттас. Загалом, дійсно важка перемога 21-річного пілота, який змушений взяти на себе тягар лідера. Лідера, що здобув для Феррарі першу домашню перемогу з 2010 року.

Потрібно відзначити чудову оборону Шарля, а також майже безпомилковий пілотаж. Лише в кінці пілот перегальмував у першому повороті, але свою позицію зберіг. Одна маленька помилка, допущена під постійним тиском майже 6-кратного чемпіона світу - це ніщо. Сам Хемілтон допустив абсолютно таку ж помилку, пропустивши Боттаса.

 


Схоже, Шарль стає новим кумиром фанів Феррарі. І справа не тільки в перемозі. Леклер - молодий і перспективний гонщик, він приємний в спілкуванні (судячи з інтерв'ю в ЗМІ), вільно говорить італійською і, звичайно, хороший пілот. Зараз головною молодою зіркою Формули-1 вважається Макс Ферстаппен, але у Леклера, якщо Феррарі буде повністю конкурентною в найближчі сезони, є всі шанси вийти на елітний рівень.

Феттель знову провалився

Скоро про те, щоб Себастьян Феттель покинув Феррарі (і Формулу-1?) будуть думати не тільки багато хто з вболівальників, а й керівництво команди. У Бельгії ми віддавали Себу належне, коли він в ролі 2-го пілота притримав Хемілтона і допоміг Леклеру перемогти. Це добре. Але погано, що німець зовсім не тримає темп свого напарника, а Феррарі заробляє менше очок в Кубок конструкторів, ніж могла б. Про боротьбу з Мерседесом ніхто не говорить, але 2-е місце все ще під питанням, враховуючи, що до кінця чемпіонату Скудерія може залишитися без перемог. Таких зручних трас, як в Бельгії та Італії, більше не буде, мотор вже не зможе витягати ситуацію.

В Італії Феттель ніяк не допоміг напарнику і навіть кинув його одного з двома Мерседесами, хоча були надії, що Себ спробує атакувати Боттаса і Хемілтона. В результаті пілот допустив просту, як для гонщика такого рівня, помилку, і зламав гонку не тільки собі, а й Лансу Строллу, який їхав в топ-10 і претендував на очки. Себ ніяк не може знайти свою форму, а з часу останньої перемоги пройшло більше року. Це занадто багато для такого пілота і такої команди.

 


Контракт Феттеля завершується через рік, і якщо ситуація не виправиться, в Феррарі можуть задуматися, навіщо їм пілот в такій формі. Сам Феттель каже, що не розгубив любові до гонок і про завершення кар'єри не думає. Можливо, це так, і йому подобається ганятися і бути одним з найбільш високооплачуваних гонщиків (за чутками, більша зарплата тільки у Хемілтона), але Скудерію це навряд чи влаштовує.

Мерседес йде до титулів

У чемпіонської команди все спокійно. На незручних для себе двох трасах Мерседес взяв багато очок в Кубок конструкторів (де вже давно все ясно), а Хемілтон зміцнив своє лідерство в загальному заліку. Всі прекрасно, і далі команди чекають треки, де Феррарі більше не буде вивозити їх неймовірний мотор, тому очікуємо домінування Мерседеса з періодичною боротьбою від Ред Булла.



Феррарі можна порадити перемикатися на сезон-2020 року, щоб до мотору додати шасі та аеродинаміку.

Рено

Перед поновленням чемпіонату менеджмент Рено розраховував, що етапи в Бельгії та Італії дозволять команді реабілітуватися за провал у першій частині сезону. Рено дійсно можна назвати одним з головних розчарувань. Команда з великими традиціями і бюджетом, а також статусом заводської. Це не означає, що Рено вже повинна бути конкурентом заводських Мерседеса і Феррарі, але програвати Макларену, Торо Россо і навіть іноді Рейсінг Поінт? Це зовсім не те, чого очікуєш від команди, яка зуміла підписати топ-пілота в особі Даніеля Ріккардо.

formula1.com

У Монці ще з практик Рено застовпила за собою звання 4-й найшвидшої машини, а з урахуванням штрафу Ферстаппена, можна було сподіватися і на більше. І на найшвидшій трасі чемпіонату Ріккардо і Хюлькенберг показали відмінну швидкість, завершивши етап 4-м і 5-м відповідно. Так, з боротьби виключився Феттель і не було Ред Буллів поруч, але це хороший знак. Можливо, Рено в цьому сезоні ще вдасться не боротися з Рейсінг Поінт, а все-таки насідати іноді на Ред Булл і Макларен.

Мотор Рено показав себе добре, але цього мало на інших трасах, і приклад Феррарі, здатної вигравати тільки на треках з довгими прямими, це добре показує.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців
Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1
«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Єгор НАЗАРИНА: «Ми – Шахтар, у матчі з Динамо граємо на перемогу»
Футбол | 07 травня 2024, 17:28 101
Єгор НАЗАРИНА: «Ми – Шахтар, у матчі з Динамо граємо на перемогу»

Команда впевнено лідирує у чемпіонаті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.