Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 08 вересня 2019, 21:02
6196
3

Львівський Рух здобув впевнену перемогу над Чорноморцем

Бенефіс Юрія Климчука допоміг львів'янам піднятися на другу сходинку у турнірній таблиці

| Оновлено 08 вересня 2019, 21:02
6196
3
Львівський Рух здобув впевнену перемогу над Чорноморцем
ФК Рух
Не занудьгувати в перерві між матчами національної збірної українському вболівальнику була покликана допомогти Перша ліга. Тож, у матчі восьмого туру другого за силою футбольного дивізіону України, на полі львівського стадіону «Скіф» «Рух», що став не так давно резидентом Львова, та який раніше представляв Винники, зустрічався з представником «еліти» в минулому сезоні – одеським «Чорноморцем».
 
У прекрасний осінній сонячний день в серці західної України командам вдалося показати досить змістовний футбол в першому таймі. Нехай виходило реалізувати далеко не кожну задумку, особливо, якщо вести мову про взаєморозуміння новачка «Руху» Ернеста з партнерами по команді, але гра, що називається, була гідна перегляду.
 
Господарі досить активно провели стартові хвилини, створивши кілька непоганих можливостей для забитого м'яча. Найбільш запам'яталася помилка Кожухаря під час перехоплення верхової подачі з лівого флангу, після якої голкіпер «Чорноморця» встиг заблокувати можливий удар від Русина. Наступний момент також не обійшовся без участі форварда «Руху». Русин віддавав передачу п'ятою під удар Брікнеру на лівий кут воротарського, проте тому завадили розстріляти ворота Кожухаря суперники, що скупчилися поруч. А ось Ернесту ніхто вже не міг чинити опору під час удару метрів з десяти до воріт в середині першого тайму. Ганський півзахисник зі своїм завданням – забити гол – впорався, однак боковий арбітр, за мить до удару по воротах, розсік повітря піднятим вгору прапорцем, зафіксувавши офсайд у новачка «Руху».
 
Навіть штангу воріт суперника встигли перевірити на міцність господарі за перші сорок п'ять ігрових хвилин. Це Брікнера залишили без нагляду біля лівого кута штрафного майданчика, а його простріл/удар по воротах у напрямку Русина відправив м'яч низом безпосередньо у правий каркас. Крім того, футболісти «Руху» змарнували непогану можливість змінити рахунок на табло незадовго до свистка на перерву. Русин пробивав з-за меж штрафного майданчика, а випадковий рикошет від ноги Гошкодері ледве не зрізає м'яч у ворота за високою дугою. Футбольний знаряд приземлився біля лівої штанги, після чого перший тайм завершився. «Чорноморець» проблем супернику за стартові сорок п'ять хвилин так і не зміг створити.
 
Особливо складно стало протистояти атакам суперника одеситам вже від самого початку другої половини. Єдиний контрвипад з боку гостей, який завершився відбитим Мисиком ударом від Мусолітіна під дальню штангу з правого кута штрафного, став рідкісним винятком із загального правила – «Чорноморець» з усіх сил намагався утримати ворота в недоторканності.
 
Однак до збереження паритету на табло явно не схиляла ситуація у штрафному «моряків». Захист допускав грубі помилки, відкриваючи перед суперником зони в своїх володіннях, чим «Рух» активно користувався. Роботи у Кожухаря було хоч відбавляй. Голкіперу довелося рятувати свою команду під час виходу один на один з ним з боку Ернеста, активність якого під час поєдинка була відзначена справжньою овацією під час заміни під завісу зустрічі. Настрій у фанатів львів'ян був піднесений, адже їх команда встигла двічі на той час відзначитися забитими м'ячами.
 
Прихований пас Калюжного у штрафну, в стилі Марлоса в матчі проти Литви, на Заставного, дозволив останньому без перешкод прострілити від лицьової уздовж воротарського на дальню штангу, де вдало підставив ногу Юрій Климчук. Лідер атаки «Руха» став автором і другого голу своєї команди – йому було довірено реалізувати пенальті, який був призначений за фол Кожухаря в своїх володіннях проти Бойчука. Крім цього, голкіпер одеситів отримав важке розсічення, за підсумком чого був змушений завершувати гру з перемотаною головою. Що ж стосується пенальті, то Клімчук пробив точно в лівий нижній кут.
 
До кінця зустрічі господарі зважилися на ще два випади. Результатом першого стало потрапляння м'яча у праву стійку під час дальнього удара Брікнера, і вже під фінальний свисток реакцію травмованого Кожухаря перевірив Кондраков ударом в ближній кут з близької відстані. Голкіпер врятував свою команду, але очок до турнірної таблиці «Чорноморцю» це не принесло.
 
У наступному турі підопічні Леоніда Кучука зіграють в гостях з «Черкащиною», а одеситам належить на своєму полі прийняти «Оболонь-Бровар».

Перша ліга України. 8-й тур.

Рух  Чорноморець – 2:0

 Климчук, 72, 83 (пен.)

 Климчук, 48

Рух: Мисак – Сідней (Да Сілва, 76), Нємчанінов, Русин (Бойчук, 71), Ернест (Синиця, 88), Дуць, Копина, Климчук (Кондраков, 88), Брікнер (Мартинюк, 90+4), Калюжний, Заставний.

Чорноморець: Кожухар – Воронін, Рижук, Гошкодеря, Голіков, Ткачук, Мусолітин (Павлов, 68), Коваленко (Ковпак, 63), Ярошенко, Танчик (Брагару, 75), Аржанов.

Арбітр: Олег Деревинський (Київ)

Стадіон: «Скиф» (Львов)

РУХ-ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C
 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем
Теніс | 25 квітня 2024, 13:10 0
ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем

23-річний бразилець підписав Рафі футболку

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
С нетерпением жду дерби - Черноморец:Балканы! Суперматч должен быть, если конечно, не договорятся...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
Опять Черноморец убивают, заставляют играть против футбольных клубов.