Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 09 вересня 2019, 11:06
18056
15

Хабіб зробив ще крок до звання найсильнішого бійця ММА в історії

Хабіб Нурмагомедов, перемігши Порьє, довів, що він поза конкуренцією

| Оновлено 09 вересня 2019, 11:06
18056
15
Хабіб зробив ще крок до звання найсильнішого бійця ММА в історії
twitter.com/ufc

Хабіб Нурмагомедов ще більше зміцнив свої позиції в якості претендента на звання найсильнішого бійця в світі незалежно від вагової категорії. У цьому з ним можуть конкурувати лише Джон Джонс і Генрі Сехудо, ну і Аманда Нуньєс з натяжкою.

Без сюрпризів

У суботу на турнірі UFC 242, який проходив в Абу-Дабі, Нурмагомедов вдруге захистив свій титул в легкій вазі в поєдинку з тимчасовим чемпіоном у своїй категорії Дастіном Порьє. За винятком пари епізодів, коли суперник добре приклався по ньому в стійці та зловив гільйотиною після тейкдауна, бій складався так, як і планував дагестанець.

Це був класичний Хабіб, зі своїми тейкдаунами і подальшим вимотуванням і знищенням опонента на підлозі, логічним завершенням чого став сабмішн в 3-му раунді. В черговий раз Нурмагомедов розправився з противником без питань, за свою кар'єру в UFC він програв лише один раунд і було це в попередньому бою проти Конора МакГрегора.

Очевидно, що Нурмагомедов і Порьє - бійці різного калібру. При цьому Дастіна ніяк не можна віднести до середняків дивізіону – це, безперечно, топовий боєць, який переміг за останні кілька років деяких дуже сильних легковаговиків. Просто Хабіб зараз гегемон.

Найвеличніший?

twitter.com/ufc. Дастін Порьє і Хабіб Нурмагомедов

Якщо поки з повною впевненістю Хабіба не можна назвати найкращим бійцем в історії легкої ваги, то дуже скоро він може стати таким. В історії UFC нікому з чемпіонів 155-фунтового дивізіону не вдавалося захистити титул більше трьох разів. Уже в наступному поєдинку Нурмагомедов може встати в один ряд з Бі Джеєм Пенном, Френкі Едгаром і Бенсоном Хендерсоном. І якщо у нього вийде ще раз захистити титул, то «Орел» буде виглядати лідером в цій чемпіонській компанії.

Що далі?

Як часто буває, домінуючому чемпіону немає з ким битися у своїй ваговій категорії, але у Хабіба інша ситуація. Йому в цьому плані пощастило. У нього в обоймі є кілька реальних претендентів. В першу чергу, це лідер претендентскої гонки Тоні Фергюсон. За словами Дани Уайта, «Ель Кукуй» стане наступним, хто розділить Октагон з Хабібом. При всій повазі до Порьє, Фергюсон представляє набагато більшу небезпеку для Хабіба. А найгарячіші фанати Тоні вважають, що поки Хабіб не перемiг їх улюбленця, то не може називати себе найсильнішим в дивізіоні.

Фергюсон вже давно є найбільш легітимним претендентом на титул в легкій вазі. У Тоні з Хабібом є своя давня історія. Їх бій чотири рази зривався, останнього разу це трапилося в квітні минулого року, коли обидва повинні були битися за титул. З тих пір Фергюсон виграв два поєдинки і довів переможну серію до 12 боїв.

Але на Фергюсоні черга з топ-контендерів не закінчується. Уайт не виключає в майбутньому мегафайт з легендарним Жоржем Сен-П'єром, а також реванш з Макгрегором. Кожен з цих поєдинків може претендувати на те, щоб побити існуючий рекорд промоушена з продажу платних трансляцій.

Хабіб суперзірка

Всі ці можливі бої можуть зробити Нурмагомедова ще більшою зіркою та принести йому ще більше грошей. Але станом на сьогоднішній день він і так самостійна зірка, яка здатна генерувати величезні гроші. Все змінив бій з Макгрегором. Якщо до цього його бій проти Ела Яквінти продав 350 000 PPV, то бій з Макгрегором встановив рекорд за цим показником для ММА в цілому – 2,4 млн. Так, звичайно, велику частину роботи зробило ім'я ірландця, але зараз, коли Хабіб був головним дійовою особою UFC 242, його бій з Порье мав величезний ажіотаж.

За кількістю переглядів відео на офіційних майданчиках UFC, так чи інакше присвячених поєдинку Хабіб – Порье, можна сказати, що інтерес у фанатської братії до суботнього бою був приблизно таким же, як і до бою дагестанця з Макгрегором. Поки ще зарано, і немає ніяких цифр щодо продажів PPV минулого бою, але за прогнозами фахівців це будуть відмінні показники, і UFC 242 може потрапити до трійки найкасовіших турнірів в історії змішаних єдиноборств.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 22
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akella_147
Хабиб очень скучный, не люблю смотреть обнимашки, но он делает результат, и этого не отнять
Дёнчик Крут
Молодец, но все еще жду боя с фантастическим Тони Фергюсуном!
Olexandr Olexandrov
Не люблю Конора, але він робив шоу. А зараз абсолютно ніякого інтересу дивитись бої чемпіона немає, але його техніки вистачає поки, щоб бути чемпіоном. Вважаю, що Фергюсон може змінити цю ситуацію, але час покаже, бо йому вже 35 і останнім часом він щось забагато пропускає...
Martin Cristofer
Якби не макгрегор хер би хто знав хабіба і взагалі юфс
Akella_147
Пересмотрев их бой, могу сказать, что Хабиб отпустил Порье ещё в первом раунде, а мог финишировать, но люди заплатили за главный бой вечера, и нужно было протягивать процесс ( напоминает Володю с Поветычем)
Barsa2019
Сильнейший разве что душитель, а так середняк не более того...
евгенйи попов
угум сраку ему..
Tospokitos
Ну если и дальше будет драться с соперниками уровня Порье, то точно останется непобедимый. Найти бы соперника состоящего на 50% Беланюк и 50% Лома, вот это был бы монстр боев без правил. Думаю ещё увидим представителя Украины чемпионом UFC. Бокс уже под нами 20 лет подряд, думаю и здесь догоним
bzzzzz
интересно бьло бы посмотреть на Хабиба, если бы запретили прижимать соперников к клетке.
tima fialko
Здається цього горця може перемогри тільки інший кавказській горець