Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 19:15
3931
1

Шотландія – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2020

Чи зможуть шотландці зупинити «червоних дияволів»?

| Оновлено 16 червня 2021, 19:15
3931
1
Шотландія – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2020
thescottishsun.co.uk

У понеділок, 9-го вересня, в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» збірна Шотландії буде приймати команду Бельгії. Опоненти представляють групу I відбіркового турніру Євро-2020, яку очолюють «червоні дияволи». А ось шотландці опинилися в дуже незавидній турнірній ситуації і ризикують втратити путівку на континентальну першість.

«Тартанова армія» з провалу розпочала відбірковий цикл, з великим рахунком поступившись в гостях Казахстану. Асоціація футболу Шотландії не стала миритися з таким плачевним результатом, відправивши у відставку Алекса Макліша, який керував командою. Новим наставником «тартанових» став Стів Кларк, котрий встиг попрацювати в тренерському штабі Жозе Моурінью.

Перед новим коучем поставлене завдання вивести команду на чемпіонат Європи, але поки шотландці є далекими від цього. Дебют для Кларка на чолі збірної виявився переможним (домашній успіх у поєдинку проти Кіпру - 2:1), а далі була велика поразка в Бельгії (0:3). Ну а домашній програш в минулу п'ятницю від Росії (1:2) робить шанси збірної Шотландії на участь в Євро вельми туманними (відзначимо, що в офіційних матчах на своєму полі Шотландія не програвала з вересня 2015-го року). Щоправда, для «тартанових» існує також запасний вхід на європейську першість, адже вони виграли групу С1 Ліги націй.

Що стосується бельгійської збірної, то вона поки йде по турнірній дистанції без втрат очок і очолює групу I. Навряд чи «червоним дияволам» щось зможе перешкодити оформити вихід на чемпіонат Європи, а можлива перемога в Шотландії максимально наблизить їх до мети. У Глазго не зможуть допомогти Бельгії Еден та Торген Азари, які заліковують пошкодження.

Перед візитом до «тартанових» збірна Бельгії очікувано у виїзному поєдинку розібралася з Сан-Марино. Незважаючи на перемогу з рахунком 4:0, головний тренер бельгійців Роберто Мартінес залишився незадоволений грою своїх підопічних. «Ми просто витратили перші 45 хвилин даремно. Це не те, що Бельгія з себе представляє, як команда. Футболісти грали роз'єднано. У другому таймі ми грали, як команда. У першому ж все виглядало так, ніби ми не знаємо, що робити», - зазначив наставник «червоних дияволів».

Останній раз збірна Шотландії змогла не програти бельгійцям в далекому 2001-му (2:2). Після цього суперники зустрічалися на футбольному полі п'ять разів, і Бельгія незмінно перемагала шотландців, при цьому «тартанові» жодного разу не зуміли вразити ворота «червоних дияволів».

Навряд чи команда Стіва Кларка зможе завдати першої поразки лідеру групи в понеділок. Шотландці провели виснажливий матч проти Росії, в той час як Бельгія в економ-режимі грала з Сан-Марино (Лукаку і зовсім всю зустріч провів на лаві запасних). Але «тартанові» завжди славилися впевненою грою саме в домашніх стінах, так що «червоним дияволам» легкого життя в Глазго чекати не варто.

Орієнтовні склади:

Шотландія: Маршалл - Робертсон, Купер, Малгрю, О'Донелл - Мактомінай, Макгрегор, Макгинн - Фрейзер, Макбарні, Форрест.

Бельгія: Куртуа - Вертонген, Денайер, Алдервейрелд - Карраско, Тілеманс, Де Брюйне, Меньє - Орігі, Лукаку, Аднан Янузай.

9 вересня, понеділок

Шотландія — Бельгія
Глазго. Стадіон «Хемпден Парк». 21:45
 Арбітр: Павел Гіль (Польша)
 ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
Прогноз Sport.ua — 0:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
"Шотландцы провели изнурительный матч против России"
Что интересно: шотландцы с первых минут матча пошли вперед и их стартовый натиск воплотился в гол. Но сразу же после гола они буквально всей командой отошли обратно к своим воротам, выстроив автобус об который россияне не сказать, чтобы очень интенсивно бились. Они сумели забить мяч после ошибки шотланцев только под самый занавес первого тайма.
Во второй тайме они вынуждены были идти вперед, но получалось это не ахти. В общем я не думаю, что они там сильно измотаны, но с такой вот игрой против бельгийцев вообще ничего не светит.