Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 вересня 2019, 14:39
37688
81

Збірна України без проблем розібралася з Литвою

Команда Андрія Шевченка продовжує впевнено лідирувати в групі В відбіркового турніру Євро-2020

| Оновлено 08 вересня 2019, 14:39
37688
81
Збірна України без проблем розібралася з Литвою
Sport.ua

Легендарний український екс-футболіст Олег Протасов зауважив перед грою в Вільнюсі, що роль фаворита може бути загрозливою для нашої збірної. Адже один неправильний рух - і все, що нажите непосильною працею до цього матчу, може піти за вітром. Литва хоч і мала славу постачальника очок практично для всіх в нашій групі, але раз на рік і палиця стріляє. А тут ще й поле синтетичне, не надто вдале для наших гравців...

Перед матчем намалювалася ще одна проблема - кадрова. Але її суть - не від нестачі, а від надлишку. Зараз Андрій Шевченко може собі дозволити виставити практично два рівноцінні склади. Та потрібен один, в який треба вмістити всіх гідних.

Як і слід було очікувати, в один усіх вмістити не вийшло. З не прогнозованого: на правому краю захисту вийшов Болбат. До речі, вперше в своїй кар'єрі збірника. Караваєв, який грав на цій позиції постійно, опинився в запасі. Позначилася його незавидна роль в «Динамо». Залишився в запасі і Коноплянка. Але тут все читалося. У новобранця «Шахтаря» немає ні ігрової практики, ні тонусу. Тому все логічно. Не знайшлося місця в старті і Циганкову. Напевно, з тієї ж причини, що і Караваєву. Зате Ярмоленко після довгої паузи потрапив в старт. У числі одинадцяти обраних опинився і Яремчук. Цьому форварду наш тренерський штаб віддав перевагу перед Мораєсом. Ось такий от вибір Андрія Миколайовича. Вибір дискусійний, але хто йому що скаже, якщо команда виграє?!

А вигравати, доречі, потрібно було кров з носу. Якщо ми візьмемо своє в двох матчах проти Литви, прямий шлях на Євро-2020 для нашої збірної буде відкритий. Про інший результат навіть міркувати не хочеться...

Матч почався валідольно для нас: вже на першій хвилині господарі створили небезпечну атаку, яку лише в останній момент ліквідував Миколенко. Щоправда, цей випад литовців став винятком з правил, тому що в подальшому ініціативою заволоділи українці. І дуже швидко відкрили рахунок. Марлос класною передачею знайшов у штрафному господарів Зінченка, який опинився на гордій самоті, і гравець «МанСіті» без протидії відправив м'яч у сітку. Господарі апелювали до арбітра з приводу офсайду, але, як здалося, наш універсал був на одній лінії із захисником. Через пару хвилин Марлос видав ще один класний пас. На цей раз на Яремчука, але Роман не зміг приборкати м'яч. У ці хвилини кинулися в очі кричущі розриви між ігровими лініями збірної Литви.

А далі гра заспокоїлася. Забивши швидкий гол, гості не форсували події, граючи строго по рахунку. Господарі в ці хвилини намагалися щось створити в атаці, але їх вистачило лише на один кутовий удар. Небезпечний, але не більше того. А ось наступна атакуюча спроба «синьо-жовтих» закінчилася результативно: Марлос блискуче розібрався в ситуації і класним ударом в самий кут воріт подвоїв рахунок. Це дебютний гол натуралізованого бразильця за збірну України. Після цього моменту господарі опинилися в нокдауні. Різниця в класі між суперниками була помітна неозброєним оком. Варто було гостям увімкнити швидкість і пресинг, як литовці судорожно притискались до воріт. Щоправда, українці включали свою активність дозовано.

Під завісу першого тайму гості могли довести рахунок до розгромного, однак Зінченко не зумів замкнути практично ідеальну передачу від Миколенка - мимо воріт.

Коротко про перший тайм. Гра нашим дається, суперник дійсно дуже посередній. Забили два м'ячі без особливих фізичних і емоційних витрат. Передумов до інших дій господарів не видно. Якщо не трапиться чогось екстраординарного, три очки повинні бути у нас в кишені.
Дебют другого тайму не став одкровенням. Гості грали так, як хотіли, господарі грали так, як їм дозволяли. Українці створили кілька моментів біля воріт литовців. До пори до часу господарям вдавалося стримувати атаки суперника. Але дуже сильний удар Малиновського з-за меж штрафного майданчика виявився з розряду таких, що не беруться. 0:3, гру було практично зроблено.

Після цього м'яча підопічні Шевченка скинули оберти. Українці не намагалися добивати опонента, проводячи переважно позиційні атаки. «Жовто-зелені» теж особливо нічим не запам'яталися. Вони начебто і намагалися щось зробити, але марно. Переважно неточні удари здалеку.

Під завісу матчу гості активізувалися, створивши кілька потенційно небезпечних моментів. Однак не зрослося. Не біда. 3:0 на виїзді - більш, ніж достатньо. Ще один красивий і впевнений крок збірної України в бік Євро-2020.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Відбірковий турнір Євро-2020. Група В.

Литва - Україна - 0:3


Олександр Зінченко (7), Ромеро Марлос (27), Руслан Малиновський (62)

Віталій Миколенко (73)

Литва: Еміліюс Зубас - Саулюс Міколюнас, Едвінас Гірдвайніс, Маркус Паленіс, Модест Воробйoвас - Домантас Шимкус - Овідіюс Вербіцкас, Артурас Жулпа, Гедрюс Матулявічюс (Мантас Кукліс, 63), Паулюс Голубіцкас (Вікінтас Сливка, 52) - Федор Черних (Кароліс Лаукжеміс, 68)

Україна: Андрій П'ятов - Віталій Миколенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Болбат - Олександр Зінченко, Тарас Степаненко, Руслан Малиновський (Роман Безус, 80) - Ромеро Марлос, Роман Яремчук (Жуніор Мораєс, 65), Андрій Ярмоленко (Віктор Циганков, 60)

Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія і Герцоговина)

Стадіон Литовської футбольної федерації (Вільнюс, Литва)

ЛИТВА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ
Футбол | 29 березня 2024, 11:38 7
Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ

Контракт з італійцем закінчується і не буде продовжений

Коментарі 81
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Видео |
Команда Красава!!! Болелы Красава!!! Марлос маестро!! Красивая игра!!
Макс Максов
Блин как я уагарал, когда на русском футболе комментатор какое то время молчал, а трибуны как раз орали путин ху*ло!!!))) А наши красавцы, с победой всех!!!
MaxUa
Что особо радует - у нас быстрая, техничная сборная, играющая в красивую, комбинационную игру, смотреть на которую приятно. Вот это главное. И победа - как закономерный результат.
turist86
Подяка за гру футболістам і тренерам!
Молодці! В нападі поклали 3 голи. В захисті взагалі не далі супернику шансів, за винятком 92-ї хвилини.
Сподобалося те, що навіть на 80-й хвилині, за рахунку 0:3, наші не зупинялися, а йшли в командний пресинг на половині поля суперника.
Тарас Сєргєєв
На классе. Потратили столько сил, сколько нужно было.
movkli
на команду приятно смотреть, браво
Hasan Kurmangaliev
Кстати, хотелось бы выделить Миколенко. Насколько сейчас он уныло играет в ДК (или вся команда играет уныло) и насколько же он хорошо играет за сборную.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergey_92
Напишу ще тут ...Наскільки я правильно рахую, якщо сьогодні буде нічия, то теоретично нас можуть обійти і португальці і серби ...
Якщо сьогодні переможуть португальці, то ми на 99,9 % виходимо на євро - неважливо чи з 1 місця, чи з 2.
Але це звичайно, при умові того, що ми вдома перемагаємо Литву
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Двореченец
Україна, вперед!!!! Чудова гра, критикувати є за що, але не буду зараз. Вболівальники- просто супер! Усе у наших руках!!
Miroslav1981
Хорошо идем в группе и по игре и по результату.. Лучшие Марлос, Зинченко, Миколенко ну и Малино, хоть и заменили.. мощно сыграли когда забивал Малиновский, такое ощущение, что Германия шпилит...
RooDiK312
Чудова гра, чудовий результат. Вітаю збірну з перемогою!!!
Владислав Антонов
Был на стадионе, сегодня наших на трибунах было процентов 90 от общего количества. Да и весь Вильнюс был окрашен в сине-желтые цвета. Поистине непередаваемые эмоции!
Игорь Редко
Хорошо играли,без нервов,Литва очень слабая команда,разобрались как на тренеровке.Не пойму что делает Безус в сборной,очень слаб ,техники вообще нет.
Вова Чертрогатый
Как же я ошибался в Шеве... поставил игру... не знаю насколько это он, или его итальянская команда, но приятно смотреть, не то что раньше, включаешь и понимаешь что сейчас 90 минут придется смотреть выживание на поле, притом с любым соперником... не шагу вперед, лучше дай назад, так надежнее...
Руслан Сиренко
Отлично
Kit Murkit
Сегодня было хорошо и приятно. Чего не скажешь о матчах с Люксембургом. Вот не думал никогда, что Люкс буду вспоминать с содроганием...
wicker
Переконливо! На досвіді! Без зайвого напрягу! Молодці!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил