Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 19:14
10164
0

Швеція — Норвегія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2020

Чи зуміють команди в черговий раз порадувати вболівальників результативністю?

| Оновлено 16 червня 2021, 19:14
10164
0
Швеція — Норвегія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2020
imageservera.com
У групі F відбору на Євро-2020 ще до старту турніру ситуація виглядала приблизно ясною. Був явний фаворит - Іспанія, були два аутсайдера - Мальта і Фарери. Три інші збірні - Швеції, Норвегії та Румунії - мали вести боротьбу за 2-е місце. Після першого кола ситуація не відрізняється від прогнозованої. Іспанці очок не втрачали, і впевнено лідирують у турнірній таблиці. У шведів 10 балів, у норвежців - 8, у румунів - 7. Мальта і Фарери очки заробили тільки в «міжсобойчику».
 
Тому очна зустріч двох скандинавських збірних для кожної з команд має найважливіше значення. Шведи в разі перемоги відірвуться від сусідів і практично гарантують собі путівку на Євро. Норвегія, якщо виграє, обійде суперника в таблиці та загострить турнірну ситуацію. Нічия буде на користь збірної Румунії.
 
Слід зазначити, що збірні Швеції та Норвегії грають між собою досить часто - 109 матчів провели команди. Перша гра відбулася ще в липні 1908-го (причому вона була взагалі історично першою для обох збірних!) І завершилася з незвичним для нинішнього футболу рахунком - 11:3 на користь «синьо-жовтих». Однак у переважній більшості то були товариські поєдинки. Офіційних за всю історію зіграно не так і багато - лише 11. І тільки двічі в цих зустрічах перемогу святкували норвежці. Останній раз - у відборі на чемпіонат світу-1978! Стосовно контрольних матчів, то в них остання перемога збірної Норвегії датована червнем 2005-го.
 
Проте, з приходом в лютому 2017-го Ларса Лагербека, норвезька збірна змінилася. При шведському тренері команда провела 24 зустрічі і програла лише 6 з них, здобувши 13 перемог (54% виграних матчів)! Для порівняння: під керівництвом Янне Андерссона з червня 2016- го шведи зіграли 36 поєдинків і здобули 17 перемог (47%), зазнавши 11 поразок. А остання очна зустріч, вже в нинішньому відборі на ЧЄ-2020, завершилася ураганною нічиєю - 3:3. При цьому в Осло норвежці вели в рахунку 2:0, і тільки на 86-й хвилині, завдяки автоголу Нордтвейта, гості зуміли зрівняти рахунок. Натхненні, шведи понеслися вперед і на першій компенсованій хвилині, здавалося, вирвали перемогу. Але на 7-й (!) доданій Ола Камара забив ударом головою.
 
Перед матчем у Стокгольмі команди «розім'ялися на кішках», всуху обігравши аутсайдерів. При цьому і одна, і інша забивали до перерви, другий тайм присвятивши економії сил на більш принципового суперника. Шведи на виїзді розгромили збірну Фарерських островів (4:0), норвежці вдома обіграли Мальту (2:0). Тож до очного поєдинку підходять у бойовому настрої. Зрозуміло, букмекери вважають фаворитом господарів поля. А ми ризикнемо спрогнозувати, що, як і в попередній зустрічі, обидві команди порадують нас забитими м'ячами.
 
Орієнтовні склади:
Швеція: Ольсен; Лустіг, Янссон, Еландер, Аугустінссон; Йоханссон, Екдаль, Ларссон, Форсберг; Гвідетті, Берг.
Норвегія: Хансен; Елабделлауі, Нордтвейт, Айер, Алісамі; Едегор, Берг, Сельнес, Хенріксен; Йонсен, Ельюнуссі.

8 вересня, неділя

 
Швеція — Норвегія
Стокгольм. Стадіон «Френдс-Арена». 21:45
 Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)
 Телетрансляція: «Футбол 2»
Прогноз Sport.ua — 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом
Футбол | 10 травня 2024, 23:59 12
Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.