Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:01
5249
0

Мотор - Вардар. Прогноз і анонс матчу СЕХА-Ліги

«Мотор» приймає найсильніший клуб Європи

| Оновлено 04 липня 2021, 13:01
5249
0
Мотор - Вардар. Прогноз і анонс матчу СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Вардар» відбудеться в суботу, 7 вересня, в Запоріжжі. Початок поединку в ДС «Юність» о 17.15. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хспорт.

Перший домашній поєдинок в дебютному для себе розіграші СЕХА-Ліги чемпіон України проведе проти тріумфатора минулої Ліги чемпіонів - «Вардара» з Північної Македонії. Минулий сезон видався дуже успішним для «Вардара». Окрім перемоги в найсильнішому клубному турнірі Європи, клуб зі Скоп'є здобув перемогу в СЕХА-Лізі та внутрішній першості.

Але, незважаючи на такі блискучі спортивні результати, сезон 2018/19 був дуже непростим для «Вардара». Перед фінальним відрізком сезону клуб став відчувати величезні проблеми в фінансуванні. Незважаючи на дуже великі фінансові складності, на те, що більшість гравців вже заздалегідь почали промацувати грунт для підписання контрактів з новими клубами в наступному сезоні і на те, що подальша доля клубу була неясна взагалі, «Вардар» зібрався і виграв Лігу чемпіонів.

На початку літнього міжсезоння доля клубу також була покрита невизначеністю, а багато гравців все також не були впевнені в продовженні співпраці з македонським клубом (наприклад, лінійний Гліб Калараш був дуже близький до переходу в «Мотор»). Але поступово ситуація нормалізувалася, клуб отримав спонсорську та державну підтримку і зберіг за собою статус одного з топових колективів Європи.

Під керівництвом нового головного тренера, іспанця Давіда Пісонеро, який змінив на цій посаді свого співвітчизника Роберто Гарсію Паррондо, в команді зі столиці Північної Македонії підібрався дуже міцний колектив, якому під силу виграти всі турніри, в яких він бере участь. Ростер у «Вардара» досить інтернаціональний. Крім македонців, в ньому значаться відразу чотирнадцять легіонерів з восьми країн (Словенії, Росії, Латвії, Алжиру, Німеччини, Бразилії та Хорватії).

Звертає на себе увагу відсутність у складі співвітчизників головного тренера і просто повальне засилля російських гандболістів, яких в складі «Вардару» аж шестеро (для порівняння, македонців в ростері переможців Ліги чемпіонів дев'ять). Втім, цьому факту також є пояснення, так як президентом клубу є російський бізнесмен Сергій Самсоненко, а спортивним директором - головний тренер збірної Росії з гандболу Едуард Кокшаров.

Варто відзначити, що «Мотор» і «Вардар» також потрапили в одну групу і в нинішній Лізі чемпіонів, а значить, у запоріжців буде ціла серія ігор (мінімум чотири) проти македонського клубу. Причому обидва своїх домашніх поєдинки проти «Вардара» запоріжці проведуть у вересні. Після сьогоднішньої гри, македонці завітають в гості до «Мотора» в кінці місяця, щоб двадцять дев'ятого вересня зіграти матч третього туру Ліги чемпіонів.

У нинішній СЕХА-Лізі «Вардар» провів один поєдинок. На домашньому майданчику був розгромлений «Пекінський Спортивний університет» з рахунком 37:23, що дозволило клубу з Північної Македонії після першого туру очолити турнірну таблицю групи А. Найрезультативнішими у складі «Вардару» стало тріо гравців в особах розігруючого Павла Атьмана, лівого крайнього Дімітара Дімітріоскі і правого крайнього Даніїла Шишкарьова, які закинули у ворота китайського клубу по шість м'ячів.  

Також успішним, тільки набагато більш складним, вийшов старт в СЕХА-Лізі і у запорізького «Мотора». Тепер вже в першому домашньому матчі нашому чемпіону доведеться зустрітися з самим небезпечним своїм суперником на стадії групового турніру, перемога над яким вже на старті сезону відкриє перед запоріжцями відмінні перспективи на одне з двох перших місць у групі.

Втім, переможцем Ліги Чемпіонів «Вардар» став не за красиві очі і щоб здолати македонського гранда «Мотору» належить показати дуже високий рівень гандболу. Набагато вище, ніж у поєдинку першого туру проти словацького «Татрана».

Прогноз Sport.ua: перемога «Вардара».

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тур Романдії. Подвійний успіх Годона
Інші види | 24 квітня 2024, 18:36 0
Тур Романдії. Подвійний успіх Годона

Француз виграв перший етап і очолив загальний залік

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.