Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 вересня 2019, 19:40
2953
1

Краматорський Авангард на своєму полі переграв Інгулець

Артур Денчук дозволив своїй команді перервати нічийну серію, відбивши пенальті

| Оновлено 04 вересня 2019, 19:40
2953
1
Краматорський Авангард на своєму полі переграв Інгулець
ФК Авангард Краматорськ
Поки національна збірна України готується до відповідальних поєдинків у кваліфікації до чемпіонату Європи 2020 року, всередині країни тривають клубні футбольні баталії. На авангард подій виходить Перша ліга, яка в цьому сезоні обзавелася дійсно цінними нагородами, які дістануться її найкращим командам-учасницям. Відразу три клуби, що фінішують вище за інших в турнірній таблиці, отримають можливість підвищення до «елітної» категорії. Зрозуміло, що і ажіотаж щодо настільки значущих призів вже було підігріто неабиякий.
 
За шість зіграних поєдинків вже встигла утворитися група команд, яка на старті сезону є сильнішою за інших учасників Першої ліги. До неї належали і краматорський «Авангард» з «Інгульцем», що представляє село Петрово.
 
Складнощі з організацією відеотрансляції з Краматорська не дозволили вболівальникам насолодитися стартовими хвилинами зустрічі, проте рахунок на табло за цей проміжок часу не змінювався, що дозволяє віддати цей період на акліматизацію гравців в досить складних погодних умовах – тепле літній повітря ще не встигло покинути схід України. На щастя, до моменту першого взяття воріт картинку вдалося успішно відновити – Сопко прорвався правим флангом до лицьової межі поля у штрафному суперників, звідки віддав прострільну передачу в центральну зону, де Яворському ніхто із захисників не завадив вразити ворота ударом в один дотик. Момент «Авангарду» був створений завдяки успішному швидкому вкиданню з-за бокової.
 
Господарі практично повністю зуміли забрати м'яч під свій контроль в першому таймі, а «Інгульцю» залишалося лише спостерігати, як гравці напроти продовжують нагнітати події біля воріт Шуста. І навряд чи б Богдан зміг би врятувати свою команду, якби удари Сопко і Кучеренко були трохи точнішими. Останній взагалі, розстрілював голкіпера суперників з декількох метрів ударом з носка, проте наслідувати вдалому прикладу Яворського так і не зумів, відправивши м'яча у бік від лівої штанги.
 
Початок другої половини був малоінформативним, адже командам дуже важким виявилося повернення під сонце з підтрибунних приміщень. Більш швидко до тонусу повернулися футболісти гостей, а їх «тікі-така» на 59-й хвилині матчу на чужій половині поля точно стане прикрасою туру. У завершенні правильно вибудуваної позиційної атаки виступила пара Лупашко – Сичинава, а останній з перерахованих записав в свій «актив» взяття воріт після точно удару з кількох метрів.
 
Менше хвилини зберігалася рівність на табло, після чого Яворський повторив свій «трюк» з першого тайму, уникнувши опіки з боку всіх захисників у воротарському. Замкнути передачу партнера, перебуваючи в самоті перед голкіпером, труднощів не склало.
 
Все могло змінитися для «Інгульця» у кращій бік, якби зуміли втілити у голи свої моменти Коробка і Мишуренко. Що стосується Коробки, то гравцеві знадобилося два дотики до м'яча для заробляння пенальті в чужих володіннях. Саме Мишуренко було доручено зрівняти рахунок, проте Денчук в спокійному стрибку зумів відбити удар в лівий кут. Потім, і сам Коробка схибив, не зумівши влучити у ворота за підсумком плутанини в штрафному майданчику суперників. Все це змусило гравців та тренерський штаб гостей нервувати, а в метушні правильного підходу до чужих воріт їм знайти так і не вдалося.
 
У наступному турі «Авангард» зіграє на виїзді, в Одеській області, проти «Балкан», а «Інгульцю» належить провести домашнє протистояння з луцькою «Волинню».

Перша ліга України7-й тур.

Авангард  Інгулець – 2:1

 Яворський, 11, 60 – Січінава, 59

На 71-й хвилині Олександр Мишуренко не реалізував пенальті (воротар).

 Полюлях, 82, Мірошник, 87, Денчук, 90+1 – Запорожець, 90+4

Авангард: Денчук – Ємець, Брюхов, Бородай, Сухаров, Полюлях, Сеницький (Мірошник, 82), Лобов (Демченко, 34), Собко (Шаврін, 63), Матяж (Дедяєв, 57), Яворський (Моісеєнко, 75).

Інгулець: Шуст – Запорожець, Клименко, Мишуренко, Кучеренко (Коваленко, 46), Павлов, Балан, Січінава (Коробка, 69), Ковальов, Лупашко (Щедрий, 75), Синьогуб.

Арбітр: Денис Рєзников (Кам’янське)

Стадіон: «Авангард» (Краматорськ)

АВАНГАРД-ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C
 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»
Футбол | 27 березня 2024, 17:23 10
Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»

Голкіпер збірної України прокоментував перемогу над командою Ісландії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.