Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2019, 14:11
7917
5

Осічка Динамо, воля Дніпра-1 і подвійний дубль Мораеса

Sport.ua підбиває підсумки поєдинків 6-го туру української Прем'єр-ліги

| Оновлено 02 вересня 2019, 14:11
7917
5
Осічка Динамо, воля Дніпра-1 і подвійний дубль Мораеса
ФК Зоря Луганськ
З п'ятниці по неділю відбулися поєдинки 6-го туру чемпіонату України з футболу. «Шахтар» оформив черговий розгром, «Динамо» знову допустило осічку, а захисник «Львова» Владислав Приймак ледь не залишився без руки.
 
Нулі туру
 
Матчі, що закінчуються нульовою нічиєю, прийнято вважати нудними. Але поєдинок чернігівської «Десни» і львівських «Карпат» вийшов досить цікавим. На двох команди завдали 23 удари по воротах (13-10), 9 з яких припали в площину воріт (4-5). Не мільйон, звичайно, але і позіхати від нудьги уболівальникам не доводилося.
 
Особливо варто відзначити гру воротарів, без яких такий результат був би неможливий. Ворота «Десни» захищав 31-річний Євген Паст, який врятував команду після удару головою у виконанні Тіма Халла. Голкіпером «Карпат» був 24-річний Роман Підківка, який виручив львів'ян після гарматного удару Богданова в першому таймі.

До слова, в шести зіграних турах УПЛ «Десна» пропустила всього 2 м'ячі, і це найкращий показник в поточному чемпіонаті. Після поразки від «Львова» в першому турі (1:2), «Десна» не пропускає вже в п'яти матчах поспіль! У всіх поєдинках ворота чернігівської команди захищав Паст. Можливо, це привід задуматися для тренерів національної збірної? 31 рік — відмінний вік для голкіпера.
 
Воля туру
 
Очний поєдинок провели дебютанти УПЛ — «Дніпро-1» прийняв «Колос» з Ковалівки. Незважаючи на те, що господарі атакували частіше, першими забили гості. На 18-й хвилині красивий м'яч одним дотиком відправив у ворота Євген Морозко.
 
«Дніпро-1» зумів зрівняти рахунок тільки на 59-й хвилині, відзначився 19-річний півзахисник Олександр Назаренко. Схоже, що нічия цілком влаштовувала «Колос», але дніпровський клуб до останніх секунд продовжував атакувати і шукати свої шанси біля воріт гостей.

І «Дніпру-1» посміхнулася вдача за волю до перемоги! За кілька секунд до закінчення додаткового часу другого тайму Ігор Когут прийняв м'яч в штрафній, переклав під ліву ногу і низом відправив у кут воріт гостей. Когута нітрохи не збентежило, що між ним і воротами розташувалися 5 (!) футболістів «Колоса». У підсумку, «Дніпро-1» здобув свою другу перемогу в поточному чемпіонаті і піднявся на шосту сходинку турнірної таблиці.
 
Нефарт туру
 
Скільки ж моментів створила «Олександрія», якій зовсім скоро належить грати в груповому етапі Ліги Європи, в поєдинку з «Ворсклою»! Не злічити. «Олександрія» перевершувала суперника за всіма параметрами, але зуміла забити лише один гол — на 23-й хвилині зустрічі відзначився 23-річний українець Дмитро Шастал, вчасно зігравши на добиванні.
 
А ось далі «Олександрії» не щастило, гості не змогли реалізувати жоден зі своїх численних моментів. Варто виділити впевнену гру 26-річного українського голкіпера «Ворскли» Олександра Ткаченка, який не раз виручав свою команду у важких ситуаціях.

Найсмішніше, що «Олександрія», незважаючи на всю свою перевагу, цілком могла втратити перемогу. На останніх секундах доданого до другого тайму часу одна з рідкісних контратак «Ворскли» завершилася непоганим прострілом на дальню штангу, який не змогли замкнути відразу два футболісти полтавської команди. «Олександрії» не пощастило з голами, «Ворсклі» не пощастило з дивовижним порятунком, але підсумкова перемога гостей виглядає більш ніж справедливою.
 
Травма туру
 
Травми — така ж невід'ємна частина футболу, як голи, фінти і сейви. Але деякі пошкодження виглядають особливо брутально.
 
У домашньому поєдинку проти «Маріуполя» 22-річний захисник «Львова» Владислав Приймак невдало впав після зіткнення з В'ячеславом Чурком на 61-й хвилині. Повтор показав, що Приймак всією своєю вагою впав на лікоть, фактично вигнувши його у зворотний бік.

Приймаку тим прикріше, що саме він завозився з м'ячем перед своєю штрафною, дозволивши себе обікрасти Чурку, який віддав пас на Вакулу. Владислав відправив м'яч у ворота, подарувавши своїй команді перемогу з рахунком 1:0.
 
Лікарі діагностували у Приймака вивих ліктя. Терміни відновлення футболіста не повідомляються. При пошкодженнях подібного типу до інтенсивних силових навантажень можна приступати не раніше, ніж через 2,5 місяці після отриманої травми.

Подвійний дубль туру
 
Донецький «Шахтар» здобув свою другу розгромну перемогу поспіль в чемпіонаті України. Після знищення «Маріуполя» (5:1) під каток потрапив донецький «Олімпік» (4:0).
 
«Шахтар» був на дві голови сильніший і цілком міг забити більше. «Олімпік» намагався не надто напружувати голкіпера «гірників» Андрія Пятова, та й весь захист донецької команди в цілому.
 
32-річний форвард збірної України Жуніор Мораес відзначився двома голами і двома результативними передачами, зробивши «подвійний дубль». Поки що це найрезультативніший матч форварда в поточному чемпіонаті України. Всього на рахунку Мораеса 5 забитих м'ячів і 4 результативні передачі в 6-ти поєдинках УПЛ.

Хороша форма Мораеса — приємна новина для головного тренера збірної України Андрія Шевченка напередодні вересневих поєдинків з Литвою і Нігерією.
 
Камбек туру
 
Які шанси були у луганської «Зорі» уникнути поразки від київського «Динамо», програючи 0:2 по ходу першого тайму? Букмекери і знавці футболу сказали б, що дуже невеликі. Але підопічні Віктора Скрипника вважали інакше і зуміли звести матч до нічиєї 2:2.
 
І справа зовсім не в підсумковому рахунку. Неодноразово могло забивати третій м'яч «Динамо», чимало моментів було і у «Зорі»... Суть в тому, що «Динамо» перестали боятися. Якщо раніше більшість українських команд підсвідомо вважали б 0:2 в матчі з киянами безнадійним відставанням, то тепер це лише привід піти вперед і забити два м'ячі. Або три. Або чотири.
 
 
Говорити про якісь підсумки роботи Олексія Михайличенка ще занадто рано. Спеціаліст ледве встиг прийняти команду, що знаходиться не в кращому морально-психологічному стані. Але 1:1 із «Олімпіком», 2:2 із «Зорею»... «Динамо» може програти чемпіонство вже зараз, якщо ще цього не зробило. Так, минуло всього 6 турів, але в 32-х матчах минулого сезону «Шахтар» зіграв внічию 5 разів і програв один раз. «Динамо» в 5-ти матчах поточного сезону зіграло внічию двічі і один раз програло. Дві перемоги в п'яти матчах... Чемпіонство? Серйозно?
 
«Зоря» продемонструвала бойовий дух і волю до перемоги. А «Динамо» в черговий раз отримало нагадування, що в футболі розслаблятися не можна ні на секунду. При виді київської команди жижки вже ні у кого не трясуться, і киянам потрібно це врахувати в майбутніх поєдинках. Адже сезон тільки починається.
 
Гол туру
 
26-річний український півзахисник «Колоса» Євген Морозко красивим ударом відкрив рахунок на 18-й хвилині виїзного поєдинку проти «Дніпра-1». У підсумку, «Колос» поступився з рахунком 1:2, але м'яч Морозка не став від цього менш видовищним.

А 21-річний захисник «Зорі» Джоель Абу Ханна красивим ударом через себе приніс нічию своїй команді в поєдинку з «Динамо».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері

Щоправда, на шляху до цього ще існує одна «невеличка перешкода»…

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Нестеренко
А почему у Динамо осечка? Как по мне то динамовцы добились успеха и одно очко заработали!
Sunrise
Второй гол ДК из оффсайда. Почему-то и тут не написали. Ну да , это ж не в ворота гранда такое засчитали. Вот по удару Цыганкова можно и пообсуждать, а там всего лишь левый гол - ерунда...
azovjoker
Просто загнали ДК в будку... за чемпионство команда у же не борется, за 3 место еще может и то под вопросом.
Вадим Максимов
Не осечка ДК. А "необыкновенный фарт ДК который позволил набрать целое очко"