Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 10 лютого 2021, 19:32
42160
81

US Open. Світоліна переграла Кіз і вийшла в чвертьфінал!

Перша перемога Еліни над тенісисткою з топ-10 на турнірах Grand Slam

| Оновлено 10 лютого 2021, 19:32
42160
81
US Open. Світоліна переграла Кіз і вийшла в чвертьфінал!
US Open. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) оформила вихід в дебютний чвертьфінал відкритого чемпіонату США з тенісу.
 
У матчі четвертого кола 24-річна українка в двох сетах обіграла американку Медісон Кіз (№9 WTA).
 
US Open. Четверте коло
Еліна Світоліна (Україна) - Медісон Кіз (США) - 7:5, 6:4
 
Перший сет розпочався з непростого гейму на подачі Кіз, але американка за рахунок потужної першої все-таки забрала очко, після чого довгий час Світоліна не могла нав'язати суперниці боротьбу на прийомі.
 
Натомість на своїй подачі Еліна відчувала себе як на курорті. Вона виграла 12 стартових очок на першій подачі, через що американка жодного разу не була навіть близькою до рахунку рівно. Розв'язка сету наступила в 11-му геймі за рахунку 5:5. Перша ракетка України заробила подвійний прихований сетбол, але Кіз врятувала подача. На щастя, на третій раз у Медісон не пройшла перша, після чого Світоліна в розіграші дала короткий слайс і американка вдарила в сітку, трохи не встигнувши до м'яча.
 
Залишалося лише подати на сет, шанси по грі були величезні, адже до цього Еліна програла всього 4 очки під час своїх геймів. Так і сталося, українка продовжила стабільно подавати першу, і через 40 хвилин від початку матчу оформила перемогу в партії.
 
Можливо, в плані подачі стартова партія стала найкращою в кар'єрі Світоліної (невеликий спойлер: у другій було те ж саме). Тільки вдумайтеся в ці космічні цифри: % першої подачі склав 79, на ній же виграно 21 очко з 23 можливих. Та й на другій здобуто  3 з 6 - відмінний показник. Всього 5 програних очок за 6 геймів - фантастика! Чого тільки не зробиш на 33-річчя свого коханого.
 
 
На другу партію Світоліна виходила вже в ранзі фаворитки, було зрозуміло, що навіть одного брейка сьогодні їй вистачить для загальної перемоги. Рівень гри українки був дуже високим, будь-яка помилка Кіз наближала американку до неминучого поразки. І брейк трапився навіть швидше, ніж очікувалося. Уже в третьому геймі американка не впоралася зі своїм головним завданням і відпустила опонентку вперед. У будь-якому іншому матчі це б зовсім нічого не означало, але сьогодні була комфортна впевненість, що Еліна вже не віддасть, аж надто вона домінувала на своїх геймах.
 
Так, був неприємний момент у восьмому геймі, потрійний геймбол ледь не витік крізь пальці, але все ж подачу вдалося відстояти, а далі була відкрита дорога до чвертьфіналу. Медісон стала грати гірше, її вистачило лише для виграшу свого гейму. Подала Світоліна на чвертьфінал більш ніж впевнено, що повністю вписувалося в загальну картину сьогоднішнього матчу.
 
 
А тепер давайте згадаємо серії, які перервалися в поточному матчі. До цього було:
- сім поразок Еліни на турнірах Grand Slam в семи матчах з тенісистками з топ-10,
- дев'ять поспіль перемог американки в турі,
- дев'ять перемог Кіз в дев'яти поєдинках на головному корті US Open під час вечірньої сесії,
 
Що стосується інших рекордів, то Світоліна тепер має виходи в чвертьфінали всіх турнірів Великого шолома (перша і єдина з українок), в цьому році вона увійшла до вісімки найкращих на 3 з 4 і тільки травма завадила добре виступити в Парижі.
 
У світовому рейтингу Еліна наблизилася на відстань однієї перемоги від четвертого місця, але її ще можуть обійти кілька теннісіток, які знаходяться нижче. Але вже точно нижче шостого місця вона турнір не закінчить.
 
У Чемпіонській гонці українка тимчасово сьома, але щільність результатів занадто висока і дуже багато вирішиться в наступному матчі з однією з прямих конкуренток. На даний момент їх відразу чотири: Бенчіч, Андреєску, Серена і Конта.
 
В 1/4 фіналу Еліна зіграє проти Йоханни Конти (№16 WTA).
 
 
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Брат зірки НБА Ніколи Йокіча вдарив уболівальника на трибуні
Баскетбол | 24 квітня 2024, 09:59 2
ВІДЕО. Брат зірки НБА Ніколи Йокіча вдарив уболівальника на трибуні

Керівництво ліги проводить розслідування інциденту

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 81
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Вітаю Еліну та вболівальників, це було дуже круто! Еліна дуже порадувала мене особисто, показавши, як порядок може побити потужність. Такою сконцентрованою на корті я її взагалі не пам'ятаю. 70% першої подачі та взагалі захмарні 92% виграшу з першого м'яча стали ключем до перемоги.
Кіз нічим не здивувала, вона саме так і грає. Подавати подекуди за 190 км/год (найшвидша подача, якщо я правильно рахую, взагалі рекордна для жінок на цьому ЮСО - 196), мати 68% першої, і в результаті поступитися саме в цьому компоненті тендітній суперниці - Кіз явно є, над чим подумати. Блискуча перемога, і тепер можна зі спокійним серцем ідти святкувати день народження Монфіса)
Еліна вперше на Шоломах перемагає представницю топ-10 і вперше ж виходить до чвертьфіналу турніру. Про Конту поговоримо вже завтра, бо сьогодні для однієї ночі і так забагато емоцій.
Евгений Корчагин
Первый раз в жизни увидел,чтобы Элина так уверенно подавала ВЕСЬ матч. Круто и с заслуженной победой,выиграла за счет уверенной первой подачи,Кис негде было разгуляться весь матч.
Алина Бабенко
Ну что сказать, молодец. Уверенно, без апломба.
Считаю, что сетка в этом году у Элины очень тяжёлая, но больше в психологическом плане. Уже были три американки, хозяйки кортов и плюс игра с соотечественницей, что тоже не особо легко. Но Элина справилась, за что ей честь и хвала!
olya403
Мавр сделал свое дело, мавр может уходить (с) Це я подумала після того, як Кіз вибила Кенін. Подумала, але мовчала, бо страшнувато було за сьогоднішній матч. Та Еліна молодчина велика, дуже впевнено і без звичного валідолу. Кіз, звісно, добре допомогла, та я давно не бачила Еліну настільки сконцентрованою і без мандражу. Тепер добре відпочити і налаштуватись на Конту. Сьогодні вона була дуже активною проти Плішки
Elis
До речі, всім тим, хто там виступає проти Монфіса. Це був подарунок йому на День народження
Непогано він Елінку мотивує, хіба ні?
Hottabych
Ждал-ждал,когда же смогу достать Валидол и было так интересно смотреть на игру Элины,что он не понадобился)
pricolist
спорт юа почти угадал с прогнозом
Kantemirov
Конта...1.56 на Еліну проти 2.41 на Йоханну. Ну, а там, якщо буде все добре, Вільямс старша.
Еля, дякую за гарний настрій з ранку! Удачі тобі в майбутніх поєдинках. Після того, як завоюєш шлем, а в наступному році станеш першою ракеткою світу, бажаю тобі стати доброю люблячою матір'ю.
Ну а я поведу доньку до першого класу👍.
Elis
Еліночко, вітаю з перемогою!! А ще більше - з таким чудово відіграним матчем, як хтось правильно написав - гросмейстерським. На таку гру і на таку впевнену в собі Еліну дуже приємно дивитись! Радуй себе і нас надалі!
vital
Усіх із впевненою перемогою Елі і дебютним виходом в 1/4 фіналу американського шлему!
Кому потрібна партія зіпсутого валідолу?
Martin Riggs
Для тих хто вважає, що Кіз зіграла погано, пропоную згадати цьогорічний турнір в Брісбені і матчі Цуренко проти Осаки і Плішкової. Так от сьогодні був матч проти Осаки, але якби Світоліна дала слабину на своїй подачі, то він би міг цілком перетворитися на матч проти Плішкової. Це якщо дуже коротко
vital
Ну і по грі: Кіс як для себе подавала на 4+, бо вона може й ...надцять ейсів. А от у тривалих розиграшах все в одні ворота - американки. Та й прийом у Кіз такий собі: на першій подачі Еліни, яка проходила, 93% 37 із 40 виграних розиграшів у Еліни.
Очікувано Еліна зіграла стабільно, нестабільна Кіз сьогодні провалилась у всьому іншому, крім подачі, а цього цілком вистачило для впевненої перемоги Світоліної.
Andres
Вітаю всіх хто не спить! ;)
firstromario
Ідеальний перший сет який по суті зруйнував Кіз а далі по ситуації.
TimurKhAI
Ща раскажу вам, что на самом деле происходит.
Элина внимательно проанализировала выступление Эшли Барти на РГ-2019 и пришла к выводу, что для завоевания первого в карьере титула ТБШ необходимо обыграть за один турнир пятерых американок!
Трое из них уже отправлены за борт, в полуфинале попадёт под раздачу Сирена, ну а в финале... придётся нам как-то наколдовать, чтоб туда добралась Таунсенд, иначе фокус не получится
Elis
Мене порадувало в цьому матчі те, як Еліна справлялась з психологічним тиском. Не тисла надміру сама на себе, і не давала тиснути трибунам. Особливо подача на матч, коли трибуни просто гуділи.
Кіз вперше програла вечірній матч на центральному корті Шлему перед рідними трибунами. Добра робота, Еліна!
serega-2019
Еліно велика вдячність тобі за стабільну, красиву, неперевершену, божевільну, приголомшливу і неймовірну перемогу !!!
Міцного здоров`я, успіхів у особистому житті та в тенісі, стабільності і побільше таких чудових прекрасних, сконцентрованих матчів !!!
Сьогодні ти була Богинею на тенісному корті - залишайся єю і надалі !!!
.. дякую, що подарувала сьогодні собі, своїм близьким, друзям та вболівальникам справжнє св`ято !!!
P.S. Всі ми бажаємо тобі не зупинятись на досягнутому та радувати нас новими перемогами!!!
Тбої вболівальники !!!
Александр Науменко
Это же надо, ни одного брейка не позволила американке!
Александр Ад
молодець Єля!Всю гру зосереджено сконцентровано та спокійно!Так тримати!!
Andrian Harandzha
Ну що сказати. Бачив лише другу частину другого сету, багато пропустив. АЛЕ.. без валідолу, спокійно+ шикарна подача на матч! Молодець!