Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2019, 23:03
1608
0

Ігор КЛИМОВСЬКИЙ: «Допустили дуже багато тактичних помилок»

В.о. наставника «Олімпіка» - про поразку «Шахтарю»

| Оновлено 01 вересня 2019, 23:03
1608
0
Ігор КЛИМОВСЬКИЙ: «Допустили дуже багато тактичних помилок»
ФК Олімпік Донецьк. Ігор Климовський
Виконуючий обов'язки головного тренера «Олімпіка» Ігор Климовський розповів про причини поразки своєї команди від «Шахтаря» (4:0).
 
- Ми допустили дуже багато тактичних помилок. У моменті з першим голом нашу оборону розрізали: суперник вбіг і прострілив... потрібно було просто вибити м'яч, не намагатися його зупинити ... Другий гол теж стався саме через тактичну помилку. Гол у роздягальню нас дуже сильно надломив. Проте на другий тайм ми вийшли з хорошим настроєм, але, знову-таки, помилка, допущена захисником, привела до третього голу, після чого ми відверто посипалися. Складно грати проти таких команд, як «Шахтар». Всі футболісти добре навчені. Вони добре рухаються, виконують всі елементи на високій швидкості, мають гарним дриблінгом.
 
- Чого не вистачило «Олімпіку» сьогодні, щоб нав'язати боротьбу «Шахтарю»?
- Ми втратили ігрову дисципліну. Не знайшлося жодної людини в команді, хто б узяв на себе роль лідера і в потрібний момент заспокоїв хлопців. Це і моя вина. Не зміг достукатися до футболістів. Гру програє тренер...
 
- «Олімпік» не закрився сьогодні, як це роблять інші команди. Ви спочатку планували грати з суперником у відкритий футбол?
- Ми вивчали «Шахтар». Переглядали багато відео. Ми знали, що якщо багато пресингувати гравців суперника, то вони будуть помилятися. Власне, це і показали перші хвилини матчу, коли у нас виходило реалізовувати наш план. Але тактичні помилки від наших гравців в підсумку привели до такого рахунку.
 
- Якщо порівняти гру з «Динамо» і гру проти «Шахтаря», в чому основна причина таких різних результатів?
- Проти «Динамо» ми грали в п'ять захисників і це допомогло нам убезпечити свої ворота. З «Шахтарем» не можна було занадто притискатися до своїх воріт. Нам потрібно було наситити центр поля, щоб не дати супернику простору на підступах до штрафного майданчика. Але не варто забувати про те, що у «Шахтаря» дуже індивідуально сильні футболісти. Добре поставлена ​​гра: «гра в стінку», «на третього» ... Все-таки кияни були куди більш передбачуваними, ніж «Шахтар».
 
- З чим пов'язані ранні заміни Фабіньо і Вантуха?
- Фабіньо допускав багато тактичних помилок. Наш фланг просто розривали. Власне, звідти і прийшов перший гол. Ми випустили Гену Пасіча замість бразильця, і він повністю закрив цю прогалину. Більше практично нічого з правого флангу «Шахтар» не створив. Заміна Роми пов'язана з травмою, завтра лікар повезе його на обстеження.
 
- Чому зняли Матара, а не ризикнули зіграти в два нападники, коли рахунок був 0:3?
- Салу догравав матч з пошкодженням і ми побоювалися випускати другого форварда, адже у нас не залишилося б замін. Тому і Матара ми поміняли пізно.
 
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.