Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 01 вересня 2019, 10:42
5642
7

Агент: «Фонсека вибрав Рому не через гроші, в Шахтарі платили більше»

Португальського тренера вразила історія та велич його нової команди

| Оновлено 01 вересня 2019, 10:42
5642
7
Агент: «Фонсека вибрав Рому не через гроші, в Шахтарі платили більше»
Twitter. Паулу Фонсека
Агент екс-тренера «Шахтаря» Паулу Фонсеки Марк Абреу розповів про те, як його клієнт спершу опинився в таборі «гірників», а також про причини, що спонукали наставника прийняти пропозицію з Італії, де з нинішнього сезону він очолює «Рому».
 
«Паулу завжди шукав нові виклики, і ідея попрацювати за кордоном зачаровувала його. Пропозиція «Шахтаря» прийшла вчасно і Фонсека прийняв її, запитавши моєї поради, коли він ще працював в Португалії. «Шахтар» на той момент не перемагав в чемпіонаті два роки. Паулу сподобалася пропозиція і можливість зіграти в Лізі чемпіонів. Справи йшли дуже добре, адже за три роки він виграв сім титулів. Це вже була його команда, а не «Шахтар» Луческу».
 
«В Україні йде війна, через що команда змушена тренуватися в Києві, а грати в Харкові. Київ - дуже красиве, але все ж холодне місто. «Шахтар» - багатий клуб, який створив всі умови для хорошої роботи. Але спочатку Паулу було нелегко. Після початку війни інвестиції, які були в минулі роки, закінчилися, в команді стало менше важливих гравців. Відбулося скорочення бюджету, а матчі «Шахтар» грав на стадіоні, де майже не було фанатів. Команда була змушена здійснювати по 120 авіаперельотів за сезон. Кожні два дні вони сідали в літак, повертаючись на світанку. Фонсека вивчав суперників там же - в літаку».
 
«Дзвінок від «Роми» надійшов в кінці травня. Чемпіонат закінчився. До Фонсеки проявляли увагу інші клуби, але у нього ще був рік контракту з «Шахтарем». Я спілкувався з деякими командами, які беруть участь в Лізі чемпіонів. Коли з'явився варіант з «Ромою», Паулу захотів особисто бути присутнім на переговорах, які пройшли в Мадриді. Між ним і спортивним директором італійців Джанлукою Петрачі відразу ж виникло відчуття взаєморозуміння. Вони погодилися, що попереду - важка робота, яка вимагає певної строгості і правил».
 
«На наступний день Фонсека відразу ж почав вивчати «Рому». Йому сподобався проект, він сильно хотів прийняти команду через її історію та велич. Не через гроші, тому що у Паулу були куди більш вигідні умови в «Шахтарі», де він заробляв майже вдвічі більше. Він не розглядав інші більш вигідні пропозиції від іспанських, англійських та французьких клубів, а зосередився на «Ромі». Той факт, що римляни так довго не вигравали трофеї - додатковий стимул для Фонсеки. Він сказав, що не піде з клубу, поки не виграє щось», - розповів Абреу.
 
Нагадаємо, в дебютному матчі Фонсеки «Рома» на своєму полі не змогла переграти «Дженоа» в Серії А - 3:3.
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 9
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 4
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vgfxdr Jgvv
Много текста и возвеличивания фонсеки, хотя на деле пшик, что шахта луча была, что в роме результат вряд ли будет
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
Это Фонсека ещё в Донецке не жил
Kevko
Похоже агенту кто то текст написал
MaxUa
В Роме тренеров меняют как перчатки. С одной стороны при такой чехарде игру построить не получится. С другой стороны это удобно - поскольку там все равно никто долго не задерживается, увольнение при более менее сносной игре не будет восприниматься как неудачная работа тренера. Так что должность в Роме скорее можно будет рассматривать как неплохую строчку в резюме.
dedpixto
Фонсека ушёл ради денег, которые получил агент - вот где кроется разгадка этого и многих других переходов. Надеюсь, что в новом контракте у него прописана огромная сумма за досрочное расторжение контракта (в том числе и для агента), потому что тренер он весьма сомнительных качеств
Слава Чебан
он по ходу там на всегда)