Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 09 листопада 2020, 03:28
2232
0

Лаціо – Рома. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії

Римське дербі в перший день осені

| Оновлено 09 листопада 2020, 03:28
2232
0
Лаціо – Рома. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії
sportface.it

У другому турі Серії А відбудеться знакове протистояння італійського футболу - «Дербі делла Капітале». У неділю на поле «Стадіо Олімпіко» вийдуть римські «Лаціо» та «Рома», які є непримиренними суперниками. Принциповість цього поєдинку відома далеко за межами Італії: римське дербі часто порівнюють з гладіаторськими боями, а «Стадіо Олімпіко» - з древнім Колізеєм.

Команда Сімоне Індагі впевнено розпочала новий чемпіонат, на виїзді розгромивши «Сампдорію» з рахунком 3:0. У Генуї «орлятам» не міг допомогти новачок команди Хоні Родрігес, з легітимністю переходу якого був не згоден його колишній клуб «Малага». Але на цьому тижні ФІФА прийняла рішення на користь «Лаціо», тому за нову команду іспанець може дебютувати вже в римському дербі.

А ось «Ромі» старт в новому чемпіонаті не вдався. Захоплюючий поєдинок «вовків» проти «Дженоа» завершився бойовою нічиєю - 3:3. Римляни тричі по ходу зустрічі вели в рахунку, але так і не змогли оформити перемогу. Влітку «Рому», яка в попередньому національній першості посіла шосте місце, очолив португалець Паулу Фонсека, який раніше працював в Україні з донецьким «Шахтарем». Римський клуб останнім часом частенько з'являється в українських новинних стрічках, що пов'язано з наміром «вовків» поповнити свій склад Тайсоном. Але поки такої трансфер, по всій видимості, далекий від приписки «офіційно».

З трансферів, які вже відбулися, відзначимо перехід в «Рому» Кріса Смоллінга, котрий орендований «вовками» у «Манчестер Юнайтед». Також на правах оренди до римського клубу приєднався Давид Дзаппакоста («Челсі»), а повноцінними гравцями «Роми» стали Амаду Діавара («Наполі») та Леонардо Спінаццола («Ювентус»). Але не обійшлося без відчутних втрат: «Рому» покинули Ель-Шаараві та Манолас, які перейшли в «Шанхай Шеньхуа» та «Наполі» відповідно. Словом, «вовки» будують нову команду, і це може позначитися на результатах римського клубу в новому сезоні.

У минулому сезоні суперники обмінялися перемогами. Спочатку перемогу здобула «Рома» (3:1), а потім «Лаціо» взяв реванш (3:0). Цікаво, що «біло-блакитні» з 2012-го року не можуть обіграти «вовків» двічі поспіль. Може, команді Сімоне Індзагі вдасться це зробити в неділю, тим більше що «Лаціо» в першому турі продемонстрував більш переконливу гру. З іншого боку, Паулу Фонсека зазначив, що не ставитиме гру, концентруючись виключно на обороні (і матч проти «Дженоа» це підтвердив). Так що, в черговому Римському дербі можна очікувати відкритий гостроатакуючий футбол.

Орієнтовні склади:

«Лаціо»: Стракоша - Вавро, Ачербі, Раду - Патрік, Пароло, Лукас Лейва, Луїс Альберто, Лулич - Корреа - Іммобіле.

«Рома»: Пау Лопес - Флоренци, Фасіо, Жуан Жезус, Коларов - Пеллегріні, Крістанте - Ундер, Дзаньоло, Перотті - Джеко.

1 вересня, неділя

«Лаціо» — «Рома»
Рим. «Стадіо Олімпіко». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
 Арбітр: Марко Гуіда
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 21
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.