Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 вересня 2019, 05:14
9821
9

Бій Повєткіна і Ф'юрі цікавіший, ніж здається. Це поєдинок за майбутнє

Лев Кравців чекає класний суперважкий бокс і не дуже вірить в брата Тайсона Ф'юрі

| Оновлено 01 вересня 2019, 05:14
9821
9
Бій Повєткіна і Ф'юрі цікавіший, ніж здається. Це поєдинок за майбутнє
Boxing Scene

Є такі боксери, які, здається, боксують все життя. Олександр Повєткін наполегливо наближається до цього звання. Колись перспективний, але невеликий супертяж, який брав золото Олімпіади, і лупив багатьох, коли був чемпіоном, вийшов на фінальну пряму своєї кар'єри.

Попереду або перемога над молодим і міцним боксером, або кінець кар'єри. Цей бій - останній шанс для Олександра і чергова велика перевірка для Хьюї.

Що вони з себе зараз представляють?

Часи, коли Олександра Повєткіна вважали одним з трьох головних топів хевівейта позаду. До бою з Кличком він уже підходив в ролі людини, яка точно може, але якщо захотіти, можна і не дати йому зробити те, що він планує. Після поразки Володимиру акції росіянина не впали, а просто уляглися.

У всіх було відчуття, що Олександр - це не зовсім чемпіонський рівень для цієї категорії. Навіть незважаючи на всі заслуги і те, як він вміє робити в рингу майже все. Роки йдуть, Повєткіну вже 39, але навіть в цьому віці він точно може. Ті ж перші раунди в поєдинку проти Джошуа довели, що є порох, він не відсирів, хоч і з роками і став менш вибухонебезпечним.

Ентоні ніколи не було просто з низькими суперниками, а з низькими суперниками такого рівня - тим більше. Так, сил Повєткіну рватися вперед весь поєдинок не вистачило, але на самому початку він запалив, аби давши дихнути чемпіону і навіть домігшись невеликого потрясіння англійця.

Британські фанати люблять, коли б'ються з останніх сил і отримавши це, Повєткіна, проводжали оплесками. Повернення в Лондон для поєдинку з ще одним англійцем було вирішено. Це буде третій поспіль бій - перед Джошуа росіянин нокаутував Девіда Прайса.

Хьюї Ф'юрі до двадцяти чотирьох років встиг спробувати себе в боях з ким-завгодно - від повних ноунеймів до цілком собі топів. У нього, як і у Повєткіна, дві поразки, але в той час, як Олександра просто не захотів нокаутувати Кличка і виніс достроково Джошуа, брат Тайсона Ф'юрі достроково не програвав жодного разу. 

Поразка розділеним рішенням суддів від Джозефа Паркера і одноголосним рішенням суддів від Кубрата Пулєва. Перший був чемпіоном світу, другий все ніяк не дочекається свого титульного шансу, який давно заслужив після поєдинку з Кличком. Тим часом Хьюи встиг перемогти Сема Секстон і Семюеля Пітера. Так, перемога над «Нігерійським кошмаром» вийшла дивною - колишній суперник Кличко просто взяв і знявся, але факт залишається фактом.

І що, буде цікаво?

Стилістично все ясно. Маленький супертяж проти великого, молодий проти вікового і інші порівняння, які у вас вийде придумати. Сенс цього поєдинку трохи в іншому.

Якщо Хьюи програє і цьому майже топу, а Повєткін залізно в топ-10 найкращих супертяжів навіть зараз, то кричати про свою крутизну він не перестане, але підстав під цим не буде ніяких. Ф'юрі дуже молодий - 24 роки юнацький вік для представника хевівейта, але раз грибом назвався, лізь туди, де ти вважаєш тобі і місце.

Поразка для Повєткіна - рівнозначні кінцю кар'єри. Зовсім необов'язково це трапиться, адже битися в Росії можна ще пару років, але на високому рівні, навряд чи. До чемпіонського титулу Олександра зараз не підпустить величезна конкуренція в дивізіоні і пристойний вік, але ця поразка поставить хрест і на підступах до іменитих суперникам і великих гонорарів.

Обом це зрозуміло, обидва будуть битися за те, щоб не пропасти з погляду громадськості, як ті, хто завжди поруч з топами. Саме через це нудно не буде.

А хто фаворит?

Коефіцієнти відмінно відображають стан справ - 1.50 на Повєткіна проти 2.50 на Ф'юрі. Як би не хотілося сказати про перевагу в габаритах, віці і свіжості Хьюї, про те, що він провів аж на сто раундів менше суперника, про рідні стіни і все таке, Олександр бачиться фаворитом.

У нього виникали проблеми з високими, але дискваліфікованими бійцями. Сказати, що Ф'юрі такий, не можна. Хьюї може затягнути свою гру, пережити стартові раунди і постаратися вимотати суперника. Але чи вийде це, залежить багато в чому від 39-річного росіянина, який, якщо не розгубив форми після бою з Джошуа, може показати високий клас.

А на кого поставили б ви?

Поєдинок Олександр Повєткін – Хьюї Ф'юрі відбудеться в суботу, 31 серпня, в андеркарті бою Ломаченко – Кемпбелл.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
Если "Витязь" будет в той же форме что с Хуком - звиздец Пельменю. А остальные варианты не в пользу Хью.
russol30
Повєткін вирубить Фьюри в перших раундах)
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tanok1975
надо понимать, что Фьюри это далеко не Джошуа и даже не Прайс, а про брата вообще молчу. В любом случае бой обещает быть интересным. Два предтоповых бойца. Вполне приличный андеркарт.
Sergey_92
Якщо Повєткін буде мати змогу зблизитись з Ф'юрі, то він його нокаутує.
Якщо Ф'юрі зможе весь поєдинок не підпускати до себе Повєткіна і обстрілювати його здалека, то переможе рішенням суддів.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tanok1975
Если Поветкин подойдет к бою в такой же форме как к Джошуа Фьюри ляжет в первых 5 раундах.