Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

29.08.2019 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:3 2 : 2
Еспаньол Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 30 серпня 2019, 13:05
15957
45

Зоря зіграла внічию з Еспаньолом, двічі програючи по ходу матчу

Луганчани не змогли здійснити камбек після поразки в Барселоні та вибули з розіграшу Ліги Європи

| Оновлено 30 серпня 2019, 13:05
15957
45
Зоря зіграла внічию з Еспаньолом, двічі програючи по ходу матчу
twitter.com/fczoryaofficial

Поразка тижневої давнини в столиці Каталонії поставила футболістів «Зорі» в дуже непросту ситуацію. У Барселоні луганчани провели два абсолютно різних тайми: у першому ними був продемонстрований цілком пристойний рівень футболу, а другий зміцнив підгрунтя скептичних оцінок на рахунок подальших єврокубкових перспектив команди Віктора Скрипника. Ідеальний початок матчу передбачити було не складно: «Зорі» потрібен був швидкий гол, який би зарядив «чорно-білих» на подальший відрізок зустрічі і вніс нервозність в дії «папуг». Такий розвиток подій цілком міг відбутися, коли голкіпер «Еспаньола» ледь не помилився після підступного удару Леднєва.

Луганчани грали агресивно, і якби вони були точніше в завершальній стадії, у іспанців могли виникнути великі проблеми. Після помилки Дієго Лопеса не зміг переграти голкіпера Громов, який бив з меж штрафного, з відскоку із забійної позиції Леднєв не влучив у ворота, а Будковський, що замикав навіс з кутового, пробив саме в те місце, де стояв голкіпер. Нарешті, кращу гольову нагоду змарнував Громов, який не зміг з лінії воротарського замкнути простріл Хомченовського. І покарання за таке марнотратство відбулося негайно. Перший же кутовий біля воріт «Зорі» завершився ідеальним по влучності ударом екс-форварда донецького «Шахтаря» Факундо Феррейри.

Луганчани активно почали другу половину зустрічі, незабаром відродивши інтригу і повернувши надії в серця українських вболівальників. Невдалі дії Дієго Лопеса, який в боротьбу вибив м'яч, привели до неприємностей для каталонців: Леднєв на вході в штрафний обіграв опонента і точно пробив в ближній кут. І тут позначився високий клас футболістів іспанського клубу, які відразу дали зрозуміти, хто господар протистояння. «Папуги» забрали м'яч під контроль, а незабаром Рока ювелірною передачею вивів Варгаса один на один з Шевченком, і аргентинець свій шанс не втратив.

Підсумок двоматчевого протистояння був вирішений наперед, а в звітній зустрічі залишалося визначити кінцевий результат. І до честі луганчан, які сьогодні не заслуговували залишити поле переможеними, вони продовжили шукати шляхи до воріт суперників. А індивідуальна майстерність Русина, який технічно пройшов Льюїса Лопеса і з гострого кута зрівняв рахунок, хоч і трохи, але все ж підсолодила гіркоту від вильоту луганського клубу з Ліги Європи.

В кінці поєдинку відчувалася надмірна втома господарів поля. Каталонці контролювали хід гри, але рахунок більш не змінився. «Еспаньол» вийшов в груповий турнір Ліги Європи, а луганчанам тепер потрібно сконцентруватися на чемпіонаті України, де їх вже в неділю чекає протистояння з київським «Динамо».


Ліга Європи. Матч-відповідь (перший матч - 1:3).

«Зоря» - «Еспаньол» - 2:2


Богдан Леднєв (54), Назарій Русин (78) - Факундо Феррейра (34), Матіас Варгас (62)

«Зоря»: Микита Шевченко - Богдан Михайличенко, Євген Чеберко, Йоель Абу-Ханна, Олександр Тимчик - Дмитро Іванисеня - Владислав Кочергін, Дмитро Хомченовський, Богдан Леднєв (Владлен Юрченко, 68), Артем Громов (Назарій Русин, 58) - Філіп Будковський (Владислав Кабаєв, 82)

«Еспаньол»: Дієго Лопес - Дідак Віла, Фернандо Калера, Льюїс Лопес, Хаві Лопес - Серхі Дардер (Віктор Санчес, 66), Марк Рока, Естебан Гранеро - Оскар Мелендо, Факундо Феррейра (Лей Ву, 73), Матіас Варгас (Віктор Кампусано, 77)

Арбітр: Раду Петреску (Румунія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ЕСПАНЬОЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
По чеснаку, Зорі не пощастило з жеребом.
Aleks04
По статистике матча и игре, Заря заслуживала большего. Спасибо мужикам и Скрипнику, с такой игрой можно реально претендовать на второе место.
alzhovtyak
По итогу
1) Зарю убил отвратительный второй тайм первого матча. Не провалили бы его - могли бы выйти
2) Команда ИГРАЕТ В ФУТБОЛ, Хацкевич задумчиво смотрит куда-то вдаль
3) Если бы Заря реализовала хотя бы треть моментов - Эспаньол бы разгромно и без шансов проиграл.
4) Оказывается, наши команды могут играть наравне с середняками Ла Лиги, если им поставить нормального тренера
Ладно, набрали половинку очка для рейтинга страны, и на том спасибо. Результаты работы Скрипника уже видны, так что в следующем году ждём выхода в группу. Хотя бы
MaxUa
Вообще не могу хоть в чем-то упрекнуть Скрипника. Еще по первому тайму было видно, что команда серьезно настраивалась на игру. Да, класс команд сильно разнится, но Заря играла с желанием, даже и не помышляя о том, чтобы опустить руки и заранее сдаться.
Так что можно сказать, что в определенном смысле дали бой испанцам. Особенно если, например, сравнивать с тем же Спартаком, который уже дома вновь проигрывает Браге и это с учетом его бюджета и уже потраченных десятков миллионов на трансферы.
Alexey Antonenko
Они сделали то, что могли. Молодцы, успехов в УПЛ.
salenco
Заря со Скрипником оставляет очень приятное впечатление. Удачи Заре в УПЛ и нужно действительно занимать хотя бы 3-место и будут достойно представлять Украину в Лиге Европы.
Потому ,что Александрия будет поставщиком очков для всех команд( не в обиду всем болелам Александрии)
andre_lui
Зарю сегодня сравнивают с Динамо!Помнится их сумасшедший матч 4:4, вроде. В следующей игре их личная встреча!После такого матча преимущество будет на стороне Динамо. Но, думаю, все равно должно быть интересно. Украинский футбол скорее жив...
Vadim-77
Скрипнику респект. За короткий срок поставил "Заре" привлекательную и дающую результат игру.
https://t.me/fczarya Телеграмм канал о "Заре". Много новостей, эксклюзивные фото и видео о команде.
Sunrise
Заре спасибо! Игра понравилась. Есть проблемы в обороне, которые особенно проявляются против техничных игроков. Но будущее у команды есть. Главное трудиться усердно и слушать внимательно тренера.
Сергей Посунькин
хОроший матч в исполнении ЗАРИ...!!!!!
rugby1970
МОЛОДЦЫ!!!! Не то что отстойное дИНАМО!!!
bonv
Старалася Зоря як могла.
Bolshoi
Не хватило уровня исполнительского мастерства и уверенности в себе. Тренер только начал работать с командой, откатают игровую схему, и придет мастерство с уверенностью.
А вообще Заря молодцы, я получил удовольствие от их игры.
olex68
Ну это ожидаемый результат . Скрипнику просто необходимо поработать с одним и тем же составом 2-3 года . Тогда можно и на Эспаньол замахнуться .
Антон Пашко
Спасибо за игру, мужики! Сделали все, что смогли. Увы жребий не был благосклонен к вам...
Удачи в чемпионате и роста мастерства!
То чувство когда не стыдно за украинскую команду!
Kevko
Заря - молодцы! Спасибо за игру. Есть потенциал для развития
Viktor Zhdanov
Заря неплохо смотрелась на всем протяжении игры, молодцы! И в воскресенье есть все возможности обыграть Динамо, учитывая его способности транжира игроками.
KoPoJIb_KpoToB
Молодцы! Шикарный матч! Могут же когда захотят ! С такой игрой можно и за серебро побороться в чемпионате. Но , нужна стабильность ,которой к сожалению пока что нет .
turist86
Якщо вірити коментатору, бюджет Еспаньола у 25 разів більший, ніж у Зорі. Тому допомогти могло лише чудо.
Русин молодець, гарний гол забив, реабілітувався за дебільну червону картку
Al Zolo
по чесноку-каталонцы не особо старались...... Остаюсь при своем мнении-еслиб любой другой клуб-мы бы прошли.... а так-спасибза старание успехов в украинских турнирах