Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1583
3

Олександр БАБИЧ: «Вакулі потрібен час для адаптації в Шахтарі»

Наставник «Маріуполя» - про трансфер Владислава Вакули

Олександр БАБИЧ: «Вакулі потрібен час для адаптації в Шахтарі»
ФК Маріуполь. Олександр Бабич

Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич поділився своєю думкою з приводу трансферу Владислава Вакули в «Шахтар»:

- Молодих талантів у нас вистачає. Сподіваюся, трансфер Вакули, як і попередні переходи, стане хорошою мотивацією для всіх. Особливо - для хлопців, які прийшли з «Шахтаря». Але їм потрібно час, щоб прийняти наші вимоги, перейти з молодіжного у дорослий рівень розуміння гри.

Той же Вакула спочатку виходив тільки на заміну, але шукав креатив, намагався використати свій шанс. Ми його надавали, проводили роботу над помилками і, нарешті, бачимо зараз, як він додав, навчився частіше вибирати правильні рішення на полі, менше помилятися. Тому і такий результат.

Зараз можу припустити, що один футболіст з числа тих, хто прийшов до нас влітку, вже через рік може звернути на себе увагу багатьох фахівців. У нього є для цього багато - і характер, і футбольні характеристики. За цей сезон він цілком може додати в майстерності, в солідності. Прізвища не буду називати.

- Які перспективи Вакули в «Шахтарі»?
- До зимової паузи він буде грати у нас, і це розумно. Адже важко претендувати на місце в основі «Шахтаря» , не відпрацювавши на зборах з гірниками. Я вважаю, що Вакула зможе стати гравцем донецької команди - за півроку, за рік - вже після зборів.

Потрібен час для адаптації, у кожного тренера свої вимоги, кожна команда особлива. Але з часом Вакулі цілком під силу, скажімо, замінити на лівому фланзі Тайсона.

- Кажуть, цього хлопця не дуже оптимістично зустріли в «Маріуполі» минулого літа.
- Можливо, тому що кожен молодий гравець потребує авансів. І не кожен може їх потім повернути. Дійсно, були питання - навіщо нам Вакула, коли є багато своєї власної молоді.
Але ми бачили цього хлопця, коли він ще грав за «Сталь» U-19 і розуміли, що він - потенційно сильний футболіст, який може допомогти. Чудово, що ми все не помилилися у виборі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sviatoslav Kudelych
Щоб заграти в шахті йому потрібно все життя!
AlexDSan
Вакуле нужно время для адаптации в Шахтере
-------------------------------------
І тому адаптуватися він буде в будці...