Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 29 серпня 2019, 12:27
25652
41

US Open. Світоліна вдруге за рік обіграла Вінус Вільямс

Найкраща українська тенісистка вибила дворазову переможницю турніру

| Оновлено 29 серпня 2019, 12:27
25652
41
US Open. Світоліна вдруге за рік обіграла Вінус Вільямс
US Open. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) виграла другий матч основної сітки на відкритому чемпіонаті США з тенісу.
 
У поєдинку другого кола українка у двох сетах обіграла легендарну американку Вінус Вільямс (№52 WTA).
 
US Open. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Вінус Вільямс (США) - 6:4, 6:4
 
Вивіска матчу обіцяла глядачам справжнє видовище. Як мінімум в кінцівці другого сету вони його отримали сповна.
 
Але спочатку все було не так феєрично. Вінус програла під нуль першу подачу і весь сет була в ролі наздоганяючої. Тактика Світоліної на матч працювала, відчувалося, що Еліна сьогодні готова краще. Все-таки 14+ років різниці даються взнаки навіть для таких фантастичних атлетів, як Вільямс-старша. У американки, звичайно ж, були свої козирі. Суперпотужна подача, як перша, так і друга, неймовірний досвід і рідні трибуни, які не давали розслабитися ні на хвилину - все це допомагало Вінус тримати інтригу в матчі до останнього.
 
Розв'язка першої партії повинна була відбутися вже у восьмому геймі, після того як Еліна оформила другий брейк. Але, як це часто буває в жіночому тенісі, відразу подати на сет не вдалося. Українка була близькою, щоб відповісти третім брейком, але все ж довелося довести справу до ще однієї своєї подачі. Тут уже проблем не виникло.
 
 
У перерві жвавий хлопчина передав американці новий стаканчик з кавою і це на превеликий подив їй допомогло. Зі старту другої партії Вінус виграла три гейми поспіль і в повітрі запахло натяком на третій сет. Але 39-річній американці цього запалу не вистачило, Еліна виграла п'ять геймів поспіль і була готова до оформлення прихованої «баранки».
 
Тут вже зіграла гордість Вільямс-старшої, в дев'ятому геймі вона боролася як левиця, відігравши п'ять матчболів. Сам гейм, до слова, затягнувся на 15+ хвилин, глядачі перебували в екстазі. Особливо коли місцева улюблениця все-таки заробила очко і продовжила поєдинок. Але на більше сподіватися їй не доводилося, Світоліна була сильнішою і заслужено перемогла.
 
 
Ця перемога Еліни була важчою, ніж на Ролан Гаррос. Обидві тенісистки зіграли краще, особливо американка, яка дуже здивувала рівнем гри ще в Цинциннаті, де програла тільки майбутній чемпіонці в 1/4 фіналу.
 
Загалом перші дві перемоги першої ракетки України над американками, які стабільно грають вдома на максимумі можливостей, дуже радують. Про подальші перспективи думати поки не хочеться, краще повболіваємо за Даяну Ястремську.
 
У третьому колі Еліна змагатиметься проти Даяни Ястремської (№32 WTA) або Ребекки Петерсон (№71 WTA).
 
 
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НОК України вимагає відсторонити веслувальників рф і рб від кваліфікації ОІ
Водні види | 04 травня 2024, 05:40 0
НОК України вимагає відсторонити веслувальників рф і рб від кваліфікації ОІ

У веслуванні на байдарках та каное в Угорщині допущені двійки екіпажів агресорів

Снігур вийшла у фінал на турнірі в Грузії, обігравши нейтральну тенісистку
Теніс | 03 травня 2024, 14:50 4
Снігур вийшла у фінал на турнірі в Грузії, обігравши нейтральну тенісистку

Дар'я виявилася сильнішою за Анастасію Золотарьову на двох тай-брейках

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Хороший матч вийшов. Трохи забагато помилок, але швидкості були дуже високі. І Еліна не поступалася потужній суперниці. Вдавалося навіть приймати подачі в корпус під 190 км/год. Своя подача летіла нормально. Кілька неймовірних м'ячів у захисті було виграно у фірмовому стилі. Головне - вдавалося тримати Вінус за задньою лінією, не давати їй входити у корт. Мінус - у продовженні старої хвороби помилок на вже майже виграних м'ячах.
Але в цілому непогано. Побачимо після дощика у четвер, чи станеться нарешті українське дербі.
captain2009
Концовка вышла на загляденье - борьба характеров! Дай бог каждому почти в 40 лет так играть, как Винус. Действительно, живая легенда. Элина справилась, идет дальше, и это главное! Не согласен с теми, кто говорит, что у Элины нет игры. Сегодня ее практически не за что упрекнуть, разве что важные мячи надо сразу реализовывать, а не доводить до качелей. А так сыграла в свой теннис, даже поддавливала Винус и, когда можно было, старалась играть активно. Ждем Даяну и украинское дерби в 3м круге. Лично я буду в нем за Элину, так как ей важнее набрать очки для итогового. Надеюсь на прекрасный теннис с нашими девушками.
captain2009
А еще хотел бы добавить, что понравилась форма Nike у Элины. Ей, на мой взгляд, очень идет. Наконец-то найк создал интересную модель. И особенно понравилась эмблема найк в цветах нашего флага. Хотелось бы, чтобы эта форма была для Элины успешной.
Vladdal
Мне сегодня игра понравилась. Спасибо Элине, но спасибо и Винус. Ведь играют две теннисистки.
aka_MIK
Красотка! Тяжело конечно играть когда все болельщики против тебя
Stanislav Matusevych
Передивлявся моменти матчу, ще одну важливу річ щодо сьогоднішньої гри Еліни потрібно виділити. Вона добре протидіяла виходам Вінус до сітки. Ми звикли до стабільної обводки зліва коротким кросом. Сьогодні ж вдавалося обводити з бекхенду і по лінії. А з форхенду постійно летів сильний удар в ноги, і з ним навіть у майстрині гри з льоту Вінус були проблеми.
Mishka_Tayson
А бабуся то ще ого-го!) - карала за найменше послаблення у грі. Дуже видовищний матч вийшов і Еля його прикрашала не менше від Вінус. Молодчинка!
Сергей Богданов
Молодец Элина сделала хорошо работу, ну и Винус уважуха!
Александр Черепанов
Абсолютно заслуженная и уверенная победа Элины!!! И это пусть еще Винус скажет спасибо, что Свитолина не включала турбо-режим Счет мог быть гораздо более разгромным Но, с самого начала и до конца, даже после 0-3 и нереализованных 5 матчболов, не покидала уверенность в победе Элины, притом 2-0
Andrian Harandzha
Впевнений, що якісь з цих моментів ввійдуть в топ-кращих ударів US Open. Можливо, матч претендуватиме і на найбільш видовишний. Подивимось, що буде далі. Але зараз, молодець!
VITASS
это уже мастерство. улыбка на лице после промаха в 15-ти минутном гейме. Эля была сегодня уверена в себе. да и я не переживал. видно что может еще прибавить
fut61fan
Ну стійка баба попалась.Еліна БРАВО!!!!!
Nikita2012vip
Умница!!!
tima fialko
Виявляється,коли є гарна фізична форма яка повертає впевненість,то народжується і техніка.Це і продемонструвала Еліна.Взагалі то вболівати за Світоліну справжня насолода-вона завжди тримає в тонусі
Ace Ventura
Красава!!! умничка!!!
firstromario
якраз той третій гейм де стало 3-0 і було найбільше критики був вирішальним. Хоть світоліна його програла але поганяла віллямс там добре.
Виталий Грин
Хоть что-то хорошее в этот день произошло.
Nyeyedyaka
Дещо забагато помилок від Еліни, але суперниця, з огляду на вік, допомагала, навіть попри потужну підтримку публіки. Даяну (дастьбі, саме її) Еліна має проходити,а от для реваншу проти Кенін потрібно все-таки підвищувати рівень гри, та й там теж буде підтримка не на нашому боці.
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Матвей Вайсберг
Такая Свитолина может пройти очень далеко. Тьфу, тьфу!.. Молчу...)