Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 27 серпня 2019, 11:20
13887
12

US Open. Ястремська в непростому матчі здолала Нікулеску

Друга ракетка України в трьох сетах переграла 105-ю ракетку світу

| Оновлено 27 серпня 2019, 11:20
13887
12
US Open. Ястремська в непростому матчі здолала Нікулеску
WTA. Даяна Ястремська
Українська тенісистка Даяна Ястремська (№32 WTA) успішно розпочала виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.
 
У першому колі українка в трьох сетах здолала румунку Моніку Нікулеску (№105 WTA).
 
US Open. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Моніка Нікулеску (Румунія) - 6:4, 1:6, 6:2
 
Як і очікувалося, Нікулеску стала досить серйозною суперницею для Даяни в першому колі. Постійні зміни ритму, чергування обертань і інші технічні «штучки» від румунки нерідко заганяли у глухий кут 19-річну українку. Ястремська, звичайно ж, набагато перевершувала суперницю в потужності ударів, але це не завжди давало плоди.
 
Першу партію можна назвати сетом нереалізованих можливостей. З чотирнадцяти брейкпоінтів на двох було реалізовано всього три. Єдиним плюсом стало те, що два з них були на рахунку українки. Також з позитиву варто виділити той факт, що Даяна не в перший раз вириває перемогу в абсолютному рівному сеті з рахунку 4:4 або 5:5 (згадуємо матчі проти Возняцкі і Азаренко). Це дуже радує з точки зору подальшої перспективи, та й відсутність безлічі подвійних помилок порадувала око. Даяна навчилася грати важливі розіграші, це чудово.
 
Також варто окремо відзначити невпевнену роботу лінійних, так й з рахунком кілька разів були нестиковки. Емоційніші тенісистки від цього можуть сильно постраждати.
 
 
Друга партія перетворилася в якийсь кошмар. Після 18 віннерсів в першому сеті, українка в другому зробила лише 4 при величезній кількості невимушених помилок (16). Суперниця теж не показувала нічого фантастичного, але Даяна сама віддала цю партію.
 
 
Фінальний сет повернув хороший настрій. Ястремська брейканула в четвертому геймі, вела матч до перемоги і ще через одну подачу румунки оформила дебютну перемогу в основній сітці US Open. Так, гра Даяни не була ідеальною, але вона зробила достатньо для перемоги над Нікулеску. Румунка далеко не топ, надзусиль для цього не потрібно, але своє потрібно було ще взяти.
 
У наступному раунді Даяна змагатиметься проти шведки Ребеки Петерсон (№71 WTA).
 
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Перемога є перемога, з чим усіх і вітаю. Важливо, що проблемний для Даяни перший матч на турнірі успішно подолано. Можливо, далися взнаки 2 пошкодження проти Кузнєцової, через які Даяна вірогідно випала з ігрового ритму. Тепер доведеться добирати по ходу турніра. Добре що на шлемі матчі через день і буде час відпочити в Даяни до матча 2-го кола.
Здоров'я Даянці і іншим нашим дівчатам.
Stanislav Matusevych
Добре, що Даяна знову змогла зібратися у важкий момент. Це вже стає традицією, бойовий дух вона, очевидно, прокачує. Але якість гри сьогодні низька. Що робити з постійною зміною суперницею ритму, Даяна не знає, і техніки їй не вистачає. Правда, тепер до четвертого кола суперниць з різноманітною грою в неї точно не буде.
Цікаво, по яких об'явах понабирали суддів на заштатний корт? Лінійні постійно помилялися з аутами у очевидних ситуаціях, а на вишці двічі примудрявся неправильно рахувати очки, в тому числі, у останньому геймі матчу.
sv_2000
Начал смотреть с конца 2-го сета... целостного впечатления об игре Даяны как-то не сложилось, но некоторые моменты бросились в глаза. Понравились первые геймы третьего сета. Никулеску - хитрая соперница, укорачивала, смягчала, пробить ее у Даяны не выло возможности, та тянула, крутила, играла глубоко под заднюю. При этом Даяна в такой игре выглядела весьма неплохо. Не псешила, терпела, отвечала слайсами... В одном затяжном розыграше красиво завершила с хавкорта с низкого мяча. Еще припоминаю красивое заработанное очко с удара с лета.
Где-то с 3,4-го гейма игра Никулеску вдруг разладилась то ли в следствие игры Даяны, то ли в результате каких-то девичьих переживаний))) В общем, игра закончилась. В общем, картина, которую я увидел, была не очень ясной и показательной, но тем не менее мои выводы по последним виденным матчам оправдываются пока, как по мне. Команда работает на разнообразием и вариативностью.
Дропы бы Даяне еще.... Был и тут один..... Обнять и плакать))
TanyaM
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleksandr Kelym
Коли вже Ястремська подорослішає? Другий сет - це суцільна авантюра: скоріше за все це вікове, та пора вже набиратися стабільності, адже клас це перш за все стабільна гра!
Нестабільна гра - проблема усіх українських спортсменів, бо в нас зневажливо відносяться до псилогічної підготовки: для цього недостає ні грошей, ні часу, ні належної уваги!
Elis
Молодчина! Переможців не судять.
olegg1261
Даяна росте просто на очах!Відверто кажучи після другого сета я не вірив в її перемогу в матчі,Нікулеску грала краще,але в третьому сеті ми побачили впевнену в собі Даяну,яка не просто грала а билась за кожен розіграш!А яким класним ударом вона з першої спроби завершила матч.Браво так тримати!
Владимир Копяк
С такой игрой, как во втором сете,все может закончиться во 2-м круге....