Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 серпня 2019, 21:17
14771
12

Ковальов нокаутував Ярда, але шансів стати абсолютом у нього немає

Росіянин слабкіший за будь-якого чемпіона в напівважкій ваговій категорії

| Оновлено 25 серпня 2019, 21:17
14771
12
Ковальов нокаутував Ярда, але шансів стати абсолютом у нього немає
ТАСС

Лев Кравців про ще одного чемпіона ваги Гвоздика, який, швидше за все, вже не становить загрози. 

Сергій Ковальов захистив титул WBO, нокаутувавши в 11 раунді обов'язкового претендента на титул Ентоні Ярда. Яскравий поєдинок з декількома божевільними раундами і нокаутом за раунд до фінального гонгу. Все б добре, але Сергій всерйоз зібрався за званням абсолютного чемпіона, яке, навіть за найсприятливіших розкладах, йому не світить.

Ярд багато говорив, але мало робив

Перед боєм Ентоні завів довгу розмову про вік опонента і те, що прийшов його час. Вже пора йому, 28-річному хлопцю, скидати цього 36-річного давно не топового чемпіона з трону. Тренер у нього - геній, він - Майк Тайсон і Флойд Мейвезер в одній особі, а Ковальову пора на спочинок.

Вийшло все навпаки. Сергій включив джеб і активність з перших секунд, показуючи Ярду, як боксують справжні дядьки, а не ось ці хлопці, що виходили з ним в ринг раніше. Рекорд з 17 достроковими перемогами з 18 поєдинків - це супер, але є різниця кого бити. Поки Ковальов бився з Уордом, Хопкінсом і іншими, Ентоні бив тих, чиї прізвища не хочеться навіть намагатися сюди писати.

Англієць обіцяв яскраво завершити бій, але робив для цього занадто мало - недостатньо комбінацій, мало ударів і вся ставка на спурти. Тактика так собі, чесно кажучи. Ковальов, хоч вже і не той, все ще досить хороший, щоб бачити короткі атаки опонента. Ентоні зовсім забув про обробку корпусу, яку класно робив з Сергієм Уорд аж два рази. Це тобі не ролики в Youtube викладати.

До середини поєдинку Ярд, мабуть, зрозумів, що пора щось робити. Пропускати джеб за джебом від чемпіона - це цікаво, але не за цим він прилетів аж до Челябінська, вірно? Ентоні включив голову і роботу по корпусу, що призвело до уповільнення чемпіона і важкого попаданню вже в наступній трихвилинці. Як Ентоні не дотиснув Ковальова - незрозуміло. Схоже, дивом. Інакше це не поясниш. Сергій був на волосині від дострокової поразки, але вижив.

А ось англієць - ні. Вимахався, вже на наступний раунд Ентоні вийшов далеким від свіжих кондицій - велика мускулатура в боксі часто мінус, ніж плюс. Ось, як в цьому випадку. Ярду було все важче, а Сергій знайшов в собі якесь четверте чи п'яте дихання, щоб включитися і піти на претендента.

Одинадцятий раунд, джеб, нокаут. Навряд чи й навіть майже напевно Ярд не був настільки сильно вражений ударної міццю Ковальова, що не зміг встати. Тут, скоріше, результат того, як Сергій методично розбивав суперника раунд за раундом, вижив у восьмому, давши витратити всі сили і якимось дивом відновився, щоб знову піти вперед. До кінця відліку Ентоні вже не встав - КО11.

Тренер англійця обіцяв, що Ковальов закінчиться, не встигне його підопічний включити «другу передачу» - збрехав. Ярд обіцяв, що в їх поєдинку не буде фінального гонга - не збрехав.

Виходить, Ковальов в порядку?

Сергій, дійсно, виступив дуже непогано. Підтримка рідних трибун, хороший план на бій і дотримання підказок тренера зіграли свою роль. Ковальов діє набагато економніше, але його стиль ведення бою, а також вроджені якості дозволяють перемагати навіть так. Це вже давно не той самий «Крашер», що наводив жах на напівважку вагу, але він в порядку.

Чи настільки хороший, щоб об'єднати пояси, за що говорив Сергій до цього поєдинку? Зовсім ні. І, звичайно, не може йти й мови про якісь там п’ять поєдинків , щоб зібрати в руках всі пояси, про які також говорив Ковальов. Цей бою - лебедина пісня Сергія. З будь-яким з чемпіонів буде гірше.

Об'єктивно, Ярд набагато гірше навіть цього Сергія. У англійця не було ніякої опозиції навіть навколотопового рівня, він набив рекорд на мішках, виліз в ринг з справжнім бійцем і очікувано програв. Але Гвоздик, Бівол і навіть Бетербієв - взагалі не Ентоні Ярд. Вони будуть бити точно, багато і боляче.

З найкращого бійця дивізіону Ковальов перетворився в самого слабкого чемпіона, який бере своє за рахунок характеру, досвіду та навичок. Цього вистачає в поєдинках з альваресами і ярдами, але не вистачить, коли в іншому кутку стоятиме більш молодий, енергійний і не менш крутий, як боксер, спортсмен.

Є шанс спробувати об'єднати пояси?

Зараз Ковальов - бажана ціль для всіх, хто хоче пояс в напівважкій категорії, але, на подив, за нього схопився Сауль Альварес - хлопець, який є чемпіоном на дві категорії нижче. Бівол намагався заманити Сергія в свої мережі, як і Бетербієв, але другому організували бій з Гвоздик, а перший знову поб'ється з кимось не з чемпіонів.

Бій з Канело цікавий. Мексиканець стрибне відразу на дві категорії вгору до реально величезних хлопців. Як він потягне всю дистанцію з набором ваги, що буде з його силою удару і швидкістю? Дуже багато питань, на які немає відповідей. Ковальов ж не подарунок, особливо з огляду на різницю в габаритах.

Крім цього, програвши, Сергій уже ні в яких чемпіонських боях участі не візьме. Вигравши, в контракті, швидше за все, буде прописаний пункт про реванш і ця справа може затягнутися ще на довше. У такому поєдинку Ковальов точно заробить дуже багато, але до об'єднавчого поєдинку вже навряд чи добереться. Для цього потрібно більше часу, ніж рік, ну максимум, два активної кар'єри.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Дивний нокаут.Від тичка впав.
Robert Monroe
То, что самый слабый из чемпионов - это очень спорно, но то, что может проиграть кому угодно из них (и это не будет сенсацией или даже неожиданностью) - это очевидно. Поэтому Ковалёву нужен денежный бой с Альваресом, поражение в котором не будет таким критичным (с оглядкой на возраст Ковалёва и статус Альвареса, который по любым версиям входит в топ-3 рейтинга P4P) и обеспечит пенсию.
Vladdal
Очень толковый обзор, автору респект.
Но у меня один вопрос остался: почему Ярд не стал добивать Ковалёва, а чуть позже рухнул от банального джеба?
FranzFCMetallist
Туфта а не бокс! Брит спецом проиграл либо идиот.
fil49 poz
После тяжелейшего раунда за 1 минуту в этом возрасте не отойдешь. видимо Серж попил живой водички, это только догадка, ведь не зря Ярд чего то опасался
vizuals
Я є прихільником Ковальова, але зараз йому краще завершити карьеру, якщо він, звісно, не хоче завершити її у інвалідному креслі
Al Zolo
Сергей сдал сильно против Бивола он не достоит и половины боя..... вовремяуйти-это тоже талант
DIMAPARIS1 .
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил