Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 серпня 2019, 12:51
13623
3

З ким відмовився боксувати Усик. Федосов був неоднозначним варіантом

Бій проти Андрія Федосова навряд чи б пішов в актив Усику

| Оновлено 25 серпня 2019, 12:51
13623
3
З ким відмовився боксувати Усик. Федосов був неоднозначним варіантом
Boxing Scene. Андрій Федосов

12 жовтня відбудеться дебют Олександра Усика в суперважкій вазі. Але суперник, проти якого українець вийде на ринг, до цих пір невідомий. Варіант з Карлосом Такамом зірвався через зміну промоутера, а боксувати з росіянином Андрієм Федосовим відмовився сам Усик. 

Відразу ж на адресу українця посипалися звинувачення в тому, що він злякався бою з Федосовим. Навряд чи це відповідає дійсності, оскільки як боксер Федосов - не рівня Усику. Наводимо 10 головних фактів з кар'єри, які це підтверджують.

1. Аматорську кар'єра Андрія не можна порівнювати з кар'єрою Усика. На відміну від Олександра, Федосов провів близько п'ятдесяти поєдинків, вигравав чемпіонат Росії, серед юніорів.

2. Дебютував на професійному рингу на десять років раніше Усика. Вперше боксував в Естонії, перемігши нокаутом.

3. Вперше за межами колишніх країн СРСР, вийшов в ринг в 2004-му - приїхав до Німеччини, щоб перемогти за очками. У наступному ж поєдинку зазнав першої поразки: бій проходив в Ялті, опонент, як здалося, далекий від топ-рівня, але від поразки за очками піти не вдалося.

4. Всього в кар'єрі Федосов програвав тричі: одноголосним рішенням суддів у бою в Ялті, розділеним і спірним рішенням в поєдинку проти Ланса Уіттакера в США і зустрівшись з Брайантом Дженнінгсом. Тим самим, який бився з Володимиром Кличком. Програв Андрій достроково, але не через нокауту, а через травму - бій довелося зупинити через гематоми над оком росіянина.

5. Федосов брав участь в престижному турнірі Boxcino, що транслюються спортивним каналом ESPN. Став чемпіоном Boxcino 2015 року, а заодно завоював пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. З 2016 по 2018 не виходив в ринг, через розбіжності з менеджером.

6. З 2009-го Андрій більшу частину поєдинків проводить в США, лише одного разу відбоксував в Росії. При цьому, після оголошення його, як можливого суперника Усика, більшість публіки сприйняло це негативно.

7. Федосов - не самий габаритний супертяж. Якщо і Такама вважали таким, то росіянин ще менше: зріст попереднього найімовірнішого опонента Усика - 192 см, зріст Андрія - 185 см. Він нижчий Усика на 5 см і має менший розмах рук.

8. Стиль росіянина точно передає його габарити. Федосов найчастіше б'ється на ближній дистанції, постійно намагається зблизитися з суперником, затиснути до канатів або в кутку і там наносити багато ударів. Відсоток дострокових перемог у Андрія вищий, ніж у Такама - 74% проти 67%.

9. У останньому на даний момент професійному поєдинку, росіянин переміг Джоуї Давейко - того самого, який, за чутками, відправляв у нокаут Ентоні Джошуа, при підготовці до Енді Руїсу.

10. Останній раз Усик виходив в ринг 10 листопада 2018 го - переміг нокаутом Тоні Белью. До наступного бою (12 жовтня 2019 го) пройде майже рік. Федосов теж давно не був в рингу - з 13 жовтня 2018 го.

Лев КРАВЦІВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мистер Нокаут
Стало известно что 12 октября Александр Усик проведет бой с тенью.
Женя Матийчук
ноу нейм
tima fialko
Аж десять пунктів,щоб довести - бій не відбудеться не з-за ватності Усика.Але ж це вперше-відмова від бою з політичних причин.