Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBO
| Оновлено 23 вересня 2019, 01:08
6085
3

Сергій Ковальов – Ентоні Ярд. Прогноз і анонс на бій

Російський боєць напівважкої ваги буде захищати титул в рідному Челябінську

| Оновлено 23 вересня 2019, 01:08
6085
3
Сергій Ковальов – Ентоні Ярд. Прогноз і анонс на бій
Instagram. Ковальов і Ярд
У суботу, 24 серпня, чемпіон світу за версією WBO в напівважкій вазі (до 79,4 кг) Сергій Ковальов (33–3–1, 28 КО) в Челябінську на арені «Трактор» проведе захист свого титулу. Його суперником стане непереможений досі 28-річний британець Ентоні Ярд (18–0, 17 КО).
 
Бекграунд
 
Ярд зважився на візит до рідного міста суперника, але перед боєм на британця чекали типові російські несподіванки. Перша неприємність сталася з вини російських авіаліній: під час перельоту у Ярду загубився багаж. На щастя, його знайшли на наступний день, але перед тим його команді довелося купувати зубні щітки в найближчому супермаркеті. Але і в самому Челябінську на Ярда чекала нова несподіванка Британець розповів: «Увечері дуже хотів прийняти душ. Пішов у ванну, але там не було гарячої води. Ми повідомили про це, і нам запропонували поміняти номер. У новому номері гарячої води теж не було. Я намагаюся не думати про це, але це трохи підозріло».
 
36-річний росіянин Сергій Ковальов на прізвисько Крашер (Руйнівник) повернув собі титул чемпіона світу за версією WBO в напівважкій вазі на початку лютого 2019 року, перемігши одноголосним рішенням суддів колумбійця Елейдера Альвареса (24–1, 12 КО). Це був бій-реванш, а в їх першому поєдинку Альварес нокаутував Ковальова в 7-му раунді (серпень 2018 року). Ще дві поразки в пасиві росіянина датовані 2016 і 2017 роками, коли він двічі зазнав фіаско від непереможного американця Андре Уорда.
 
28-річний британець Ентоні Ярд є першим номером рейтингу WBO. Він заслужив титульний поєдинок завдяки 18 перемогам на профі-рингу. Втім, серед його суперників не було бійців екстракласу, і лише одного разу Ентоні боксував в США, провівши всі інші поєдинки на батьківщині. Майбутній бій стане для Ярду серйозною перевіркою, оскільки жодного разу в кар'єрі він ще не виходив на 12-раундові сутички.
 

Цитати перед боєм
 
Сергій Ковальов: «Я розумію амбіції Ентоні Ярду. Він називає себе левом, але для мене Ярд – левеня. Він ще дуже молодий. Мені доведеться залишити цього малюка без єдиного клаптика вовни і відправити додому. У мене є досвід. Зараз настав мій час. Ярд думає, що нокаутує мене, але в суботу все побачать, як воно буде насправді. У Ентоні багато боїв, він перемагав в них нокаутом, але субота все розставить по місцях. Мій план – зібрати всі пояси та стати абсолютним чемпіоном. Я вважаю, що повинен бути тільки один чемпіон. В нашій ваговій категорії їх відразу чотири. Незрозуміло, хто з нас сильніший. Буде чудово, якщо ми вирішимо це питання».
 
Ентоні Ярд: «На папері завдання може здатися нереальним, але я впевнений, що деякі речі називають неможливими тільки до тих пір, поки хто-то цього не зробить. Коли я говорив, що планую нокаутувати всіх на аматорському рівні та якомога швидше стати чемпіоном світу в профі, багато хто стверджував, що це неможливо. Я вірю в себе і те, чим займаюся. Можете називати це долею. Я на 100 відсотків упевнений, що вийду в ринг та скористаюся шансом. Коли я це зроблю, це буде одним з найбільших апсетів в історії боксу. У мене всього 12 поєдинків на любительському рингу та 18 боїв в профі. І я приїхав в Росію, навіть не просто в Росію, а в Челябінськ, рідне місто Сергія Ковальова. Він боксер з вражаючим резюме. Той факт, що я приїхав додому до Ковальова, говорить про те, що я готовий досягти кращого результату в кар'єрі.
 
Я швидко дійшов до титульного бою, радий опинитися на цьому рівні. Я планую по максимуму використовувати цю можливість. Я поважаю Ковальова, він довго носить звання чемпіона. Сергій зміг об'єднати титули, йому це вдалося. Я дуже амбітний хлопець, мене буквально наповнює почуття голоду. Я хочу дістатися до цієї стадії та змінити своє життя. Я впевнений, що на початку кар'єри у Ковальова було аналогічне бажання. Життя складається з викликів. Ти ніколи не знаєш, на що здатний, поки не спробуєш щось зробити. Я тут, щоб зробити свою роботу. Неважливо, кого буде підтримувати натовп».
 
Церемонія зважування
 
На зважуванні за день бою Ярд показав на вагах 78,9 кг, а Ковальов – 79,2 кг. Ліміт напівважкій ваговій категорії – 79,38 кг (175 фунтів), тому обидва боксери вклалися у вагу.
 

Прогноз на бій
 
Ковальов в рідному Челябінську вважається фаворитом бою, але й Ярд має шанси на пояс. Бій не буде простим для Сергій, це точно. Але оскільки росіянин вважається першим номером напівважкого дивізіону в світі, все-таки зломати опір британця він повинен (а потім і об'єднавчий бій проти українця Гвоздика можливий). Втім, достроково це зробити буде дуже складно, оскільки Ентоні має хорошу техніку та є агресивним на рингу. Єдине, у британця може позначитися брак досвіду затяжних 12-раундових чемпіонських боїв. Припустимо, що рішення суддів буде близьким, але на користь росіянина.
 
Рекомендована ставка – перемога Сергія Ковальова за очками.
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Дуже хочеться, щ=шоб Серега переміг. Подобається мені цей чувак. Якщо не буде лізти у рубку з цим диплодоком, усі шанси на перемогу
Мистер Нокаут
Серега легко и непринужденно и скорее всего досрочно.
vizuals
Я за Коваля, але Ярд дуже небезпечна особа. Не буду я прогнозувати перемогу Сергія