Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2019, 18:49
7114
8

Йожеф САБО: «Михайличенко — найкращий варіант для Динамо»

Спеціаліст поділився думкою про нового головного тренера київського клубу

| Оновлено 22 серпня 2019, 18:49
7114
8
Йожеф САБО: «Михайличенко — найкращий варіант для Динамо»
ТК Футбол. Йожеф Сабо
Колишній головний тренер київського «Динамо» Йожеф Сабо поділився прогнозом на матч 5-го туру чемпіонату України, в якому «біло-сині» приймуть «Олімпік», а також висловив свою точку зору щодо призначення Олексія Михайличенка на посаду головного тренера киян.
 
- Йожеф Йожефович, в майбутньому турі УПЛ зустрінуться «Динамо» і «Олімпік», у яких нещодавно відбулися глобальні зміни на тренерському містку. Чого можна очікувати від цього поєдинку?
- В першу чергу, хотів би сказати, що я підтримую Михайличенка, думаю, все буде нормально. У Олексія Олександровича є досвід, він знає, що робити. Так, «Шахтар» зараз сильніший. Це підтвердив і Михайличенко, і Хацкевич. Що поробиш — треба чекати, поки молоді гравці виростуть. Але потрібно, щоб вони прогресували. Те, що провалився, наприклад, Циганков на старті сезону — винен, напевно, колишній тренерський штаб.
 
Що стосується «Олімпіка», то, мабуть, колишній головний тренер розгубився і не розумів, куди потрапив, які у нього футболісти. Тому, напевно, нічого і не виходило. Не знаю, як у них вийде піднятися в турнірній таблиці.
 
- Для вас звільнення Хацкевича з поста головного тренера «Динамо» сюрпризом не стало?
- Ні, це не було сюрпризом, але я не був прихильником того, щоб його звільняти. Він працював із молодими футболістами. Єдине — він почав весь час міняти склад, особисто мені це не сподобалося. Взяти, приміром, тих же іноземців, які зараз в команді: мені здається, що у «Динамо» є футболісти і сильніші. Михайличенко і Євтушенко знають, що робити, і будуть виправляти ситуацію.
 
- Як вважаєте, гра «Динамо» сильно зміниться за Михайличенка?
- Я впевнений на 100%, що команда буде грати по-іншому. Сьогодні немає такого, щоб команда тільки сиділа в обороні в своїй штрафній. Глядачеві це вже не потрібно, то вже не футбол. Той футбол — від оборони — вже давно пішов. Сьогоднішня гра — це і хороший захист, і хороша атака. У «Манчестер Сіті», наприклад, захищаються дев'ять чоловік, а потім відразу вісім чоловік в нападі. Яка тактика: після втрати м'яча потрібно тут же атакувати суперника, використовувати пресинг. Але чи готові футболісти «Динамо» сьогодні так грати — ось тут вже питання.
 
- У нинішній ситуації призначення Михайличенка найправильніше рішення?
- Це найкращий варіант! І нехай мене критикують, повторюся, Михайличенко — це найкращий варіант для «Динамо», який тільки міг бути. Ще раніше я говорив: «Не дай Бог, якщо б призначили іноземця». Іноземний тренер приїде, підпише контракт. Вийде в нього в результаті чи ні: він попрощається і все — літак полетів.
 
А Михайличенко весь час був з командою. До того ж, він грав грав в Італії, в Шотландії — він знає футбол. Причому, Олексій Олександрович добре знає свою команду, оскільки був весь час в колективі. Тому, я повністю підтримую рішення призначити Михайличенка головним тренером «Динамо».
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bobyk
Михайличенко — рыжий гвоздь в крышку д-образного гроба
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
"Иностранный тренер приедет, подпишет контракт. Получится у него в итоге или нет: он попрощается и всё — самолет улетел."
Точно. Никакой приличный тренер из Западной европы не будет здесь ничего выращивать. Привезет с собой кочующую бригаду специалистов и закажет купить легионеров минимум на 30 лям. С таким хитрожопым подходом любой более менее сообразительный чел тренировать может.
yatsiykvova
Йо-Йо правильно говоре - треба пресингувати при втраті мяча а фіз у ДК 0.......
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил