Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 серпня 2019, 14:40
12664
6

12 фактів, які уособлюють велич Ломаченка

Лев Кравців – про неймовірні досягнення українського боксера

| Оновлено 20 серпня 2019, 14:40
12664
6
12 фактів, які уособлюють велич Ломаченка
Boxing Scene. Василь Ломаченко

31 серпня Василь Ломаченко в Лондоні проведе поєдинок проти Люка Кемпбелла, на кону в якому будуть стояти титули чемпіона світу в легкій вазі за версією WBA, WBO, що належать українцю і вакантний титул WBC.

Напередодні цього бою пройдемося коротко по досягненням Василя в аматорському та професійному боксі.

1. Василь Ломаченко – дворазовий олімпійський чемпіон – 2008 року в Пекіні та 2012 року в Лондоні. Це дуже рідкісне досягнення для боксерів, які найчастіше йдуть в профі після першого ж золота. Та й в Україні багаторазових переможців Олімпіади не так багато.

2. Крім Олімпійських ігор, на любительському рингу Василь вигравав чемпіонат світу (двічі), чемпіонат Європи, чемпіонат світу серед юніорів, чемпіонат Європи серед кадетів і багаторазово перемагав на чемпіонатах України.

3. Ломаченко – єдиний український боксер-володар Кубка Вела Баркера, який вручається найкращому боксерові міжнародного аматорського турніру. Дуже престижний трофей, між іншим.

4. Аматорський рекорд: 397 поєдинків, 396 перемог. Це просто неймовірні цифри, так як майже на кожному турнірі любителі проводять по 3-4 поєдинки і б'ються дуже часто. При такій же кількості поєдинків мати 20-25 поразок вважається гарним результатом. У Ломи поразка одна – від росіянина Селімова, з яким він поквитався двічі.

5. У 2007 році Ломаченко програв росіянину Альберту Селімову в фіналі чемпіонату світу. За нього Вася поквитався двічі: на чемпіонаті світу через рік і в напівпрофесійній лізі WSB в 2013 році. Насправді, та поразка теж досить спірна. Українець міг піти в професіонали, не програвши жодного офіційного бою в аматорах.

6. У напівпрофесіоналах бився в напівпрофесійній лізі World Series Boxing в команді «Українські отамани». В цілому провів шість поєдинків – у всіх переміг. П'ять боїв були виграні одноголосним рішенням суддів, а один – розділеним. Якраз той самий бій проти Селімова.

ВІДЕО. Як Ломаченко готується до бою з Кемпбеллом

7. У 2013 році, після успішного сезону в WSB перейшов в професіонали, перемігши Хосе Раміреса нокаутом в 4 раунді. Уже в наступному поєдинку збирався побити рекорд за кількістю витрачених поєдинків для того, щоб стати чемпіоном світу. Світовий рекорд – 3 бої, Василь міг стати чемпіоном у другому, але в бою проти Орландо Салідо була віддана перемога мексиканцю.

8. Лома став чемпіоном вже в наступному, третьому бою. Українець зустрівся з американцем Гері Расселом і взяв титул, перемігши за очками. Ця перемога – повторення рекорду за кількістю поєдинків, які пройшлося пройти на шляху до титулу. Досягнення все одно величезне – так не виходило зробити нікому впродовж сорока років.

9. У сьомому професійному поєдинку піднявся в наступну вагову категорію, нокаутував Романа Мартінеса в п'ятому раунді і знову встановив рекорд: завоював титул чемпіона світу у другій ваговій категорії за мінімальну кількість проведених боїв.

10. Рекорд був повторений ще раз – в 12 поєдинку Ломаченко зустрівся з Хорхе Лінаресом, піднявшись вже в третю, легку вагу. Василь переміг технічним нокаутом в 10 раунді, боксуючи половину поєдинку однією рукою через травму. Менше поєдинків на те, щоб стати чемпіоном світу в трьох категоріях, не витрачав в історії боксу ніхто і ніколи.

11. Всього в професіоналах Василь володів п'ятьма поясами: WBO в напівлегкій вазі, WBO у другій напівлегкій вазі і WBA і WBO в легкій вазі, а також поясом журналу The Ring з 2018 року і до цього дня.

12. Василь Ломаченко – перший лідер Рound-for-Pound в історії України. Найближче до першого місця рейтингів кращих боксерів незалежно від вагової категорії були поперемінно брати Клички, досягаючи, максимум, третього рядка.

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Новий рейтинг найкращих боксерів The Ring: Усик у топі, провал Хейні
Бокс | 24 квітня 2024, 13:28 2
Новий рейтинг найкращих боксерів The Ring: Усик у топі, провал Хейні

Останній такий рейтинг до бою Усика та Ф'юрі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Ткаченко
Против ЛОМА нет прийома) Удачи Василий
Игорь Нестеренко
Уважаемый администратор, Ломаченко также побеждал Селимова на ОИ-2008.... Вообще без шансов для дагестанского лезгина! И после этого поражения карьера Альберта Шевкетовича пошла на спад
alex cher
талантливый спортсмен!...не "сглазьте!
Кирилл Бондаренко
Писать о боксе и не знать таких вещей,что Василий поквитался с Селимовым на Олимпиаде через год,а Владимир занимал второе место в P4P
Seafarer
Единственным наш боксер-чемпион современности которого я уважаю!
... И который дружит ещё со своей кукушкой.
tima fialko
Хочеться вірити що Василь не скурвиться як його ватні друзі-Усик з Гвоздиком.