Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2019, 11:54
19107
54

Про бідного Михайличенка замовлю слово

Якщо поки не доведено, що новий динамівський тренер — збитий льотчик, йому потрібно надати шанс

| Оновлено 20 серпня 2019, 11:54
19107
54
Про бідного Михайличенка замовлю слово
ФК Динамо Київ. Олексій Михайличенко і Вадим Євтушенко

... Мені ось особисто чомусь здається, навіть більше того, я впевнений, що не програй Олександр Миколайович лобовий матч проти «Шахтаря» в третьому турі УПЛ, а ще краще - виграй його, і він залишився б головним тренером «Динамо». Незважаючи на виліт з Ліги чемпіонів. От є у мене така чуйка, яка, до всього іншого, ґрунтується і на інформації з «того боку». Тобто, Суркіси могли пробачити Хацкевичу і його штабу практично все, але не змогли пробачити черговий ляпас від «гірників», який разом з ляпасом від «Брюгге» перетворився в сніжний ком, під яким і загубилися сліди Хацкевича.

Саме на такий розвиток сюжету вказують і давні, що вже стали мемом, слова Ігоря Михайловича про те, що, мовляв, «Динамо» поки рано грати в Лізі чемпіонів, вже краще ми будемо грати в Лізі Європи, де є хоч якийсь шанс. Динамівський президент казав це не зопалу. Він правда так думає. Тому напевно б пробачив свого тренера, який проштрафився, якби не вліт «Шахтарю». Суркіс вважає, причому небезпідставно, що наявного ресурсу цілком достатньо для того, щоб не тільки створювати видимість конкуренції на внутрішній арені, але і перегравати свого заклятого друга. І суперкубковий поєдинок лише затвердив його в цій думці. А тут - удар під дих. А ви ж обіцяли! А ви ж стверджували, що в цьому сезоні все буде зовсім по-іншому! Суркіса зрозуміти можна. На його погляд, та й не тільки на його, він зробив все і більше, щоб «Динамо» нарешті стало першою силою в чемпіонаті. Але тренер не тягне. Точніше, не потягнув. Тому і був відправлений на риболовлю. Все логічно. І навіть правильно. Навіщо його два місяці тому перепідписали на два роки вперед - про це не питайте зараз. Як і про те, чому президент «Динамо» не спробував хоча б частково розділити відповідальність зі своїми бідолашними підшефними. Це з метафізики. За межами добра і зла. Напевно, так вийшло. Меркурій був ретроградним.

Чому пошуки нового тренера звелися для Ігоря Михайловича походом в сусідній кабінет? Так теж все просто і логічно. Суркіс вважає, і, знову-таки, небезпідставно, що сезон в УПЛ, на відміну від сезону в ЛЧ, для «Динамо» ще не провалений. Попереду ще довга дистанція. Навіть дуже довга. Якби він запросив на не остигле після Хацкевича місце когось із зовні, то і на нинішньому сезоні в чемпіонаті країни можна було б відразу ставити жирний хрест. Тому що новачкові, хто б їм не опинився, знадобилося б багато часу, щоб розгребти завали, що залишилися після ХОМа, розібратися з нюансами, віяннями і тенденціями в клубі, які теж мають велике значення. Наприклад, признач Суркіс головним умовного Вернидуба, і динамівська «фронда» в особі самі знаєте яких бонз не далі ніж до кінця осені залишила б від Юрія Миколайовича паруючий клубок нервів. Не сумнівайтеся, що було б саме так.

Якби Суркіс таки зважився, ну ось все, блін, дістали, хотіли іноземця - отримуйте, то і в цьому випадку проблем напевно виявилося б більше, ніж вигоди. Вигоди для клубу і команди, ясна річ, а не для уболівальників. Тому що останні тренера без динамівського серця прийняли б з відкритими обіймами. Тут і до ворожки не ходи. Тільки ось в такому випадку намалювалися б відразу дві глобальні проблеми. Перша - вже озвучена вище: знадобилося б купа часу і терпіння, щоб розібрати завали. І на нинішньому сезоні довелося б ставити жирний хрест. Але друга - ще більш лякає. Умовний Аллегрі і не менш умовний Тедеско як пити дати зажадали б новачків. У найближче міжсезоння. І Суркісам вже взимку довелося б знову діставати копілку. Але в цей раз довелося б купувати не «самураїв» і «самоварів», а дійсно ліквідний товар. Чи готові на такі різкі рухи динамівські власники? Питання, вважаю, риторичне. Тому, щоб зберегти сезон, щоб мінімізувати втрати - і фінансові, і емоційні, і був переведений з кабінету в кабінет Олексій Олександрович. Все логічно. І, знову-таки, навіть правильно.

Інша справа, презентація нового тренерського штабу. Якщо чесно, вона розчулила своєю совковою підноготною. Знайомтеся, це Олексій Олександрович, він ваш новий бос. Це Вадим Євтушенко, а це Михайлов і Федоров. Питання є? Питань немає. Переслідує стійке відчуття, що це була презентація не тренерського штабу головної клубної команди країни, а будівельної бригади. Причому навіть не на столичній новобудові, а де-небудь в Конотопі. Але то таке. Винесемо форму за дужки. Тому що Ігор Михайлович, як і всі ми, міг бути просто не в настрої. Чи не з тієї ноги встав. Тому і грубив ось так у всіх на виду.

Але ж по суті він має рацію. У всякому разі, поки що. Адже Михайличенко дійсно краще за всіх знає команду (і все команди у вертикалі). У всякому разі, повинен знати. Адже саме при ньому з новою якістю почала працювати клубна академія. Може, він дійсно буде робити ставку на молодь, яка до нестями талановита, і не буде кидатися з однієї сторони в іншу. А з ким - з ким, але з молоддю він працювати вміє. А може, з цього «Динамо» вийде виліпити наш варіант «Аякса» - такий же феєричний, тільки практично без сторонніх інгредієнтів. Свій власний.

До речі, ви ж помітили, що в тому ж «Аяксі», за рідкісним винятком, воліють працювати з доморощеними тренерами. І в тій же «Барселоні». Адже ясно навіть найзапеклішим прихильникам «блаугранас», що Вальверде - так собі. Але він наш сучий син. Точніше, барселонський. Тому і продовжить ходіння по муках.

Так чи інакше, але Михайличенко на загальну хулу, причому з боку своїх уболівальників, не заслужив. Вже точно - поки що. В історії «Динамо» (новій, пострадянській) були тренери і гірше. Причому не один. Так що Олексій Олександрович навіть гіпотетично виглядає ліпше за багатьох. Хоча б за свого попередника.

А ось що буде далі - подивимося. Вбачається, що якщо і цього разу Суркіс зі своєю міркою виявиться неправий, він зважиться поміняти все кардинально. Але поки що - давайте просто почекаємо. Давайте дамо шанс Михайличенку. Може, він і не ідеальний тренер для «Динамо». Може, він дійсно збитий льотчик. Але поки це не доведено, якщо обставини склалися саме таким чином, нехай пробує. А раптом, як-небудь...

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

РОТАНЬ: «Ми з Русолом закупили форму, щоб не ганьбитись перед фіналом ЛЄ»
Футбол | 28 вересня 2024, 20:17 7
РОТАНЬ: «Ми з Русолом закупили форму, щоб не ганьбитись перед фіналом ЛЄ»

Ексгравець «Дніпра» згадав напружену ситуацію у клубі перед історичним фіналом єврокубка

Найкращі бомбардири молодіжного чемпіонату України-2013/14. Де вони зараз?
Футбол | 28 вересня 2024, 22:40 5
Найкращі бомбардири молодіжного чемпіонату України-2013/14. Де вони зараз?

Згадуємо та оцінюємо успіхи голеадорів, які 10 років тому вважалися дуже перспективними…

Коментарі 54
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Чисто сепарский клуб((( Хозяева в жопоблоке, а эмблему взяли в аккурат как у московского Динамо Западло даже футболку с такой эмблемой покупать
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Увы, но можно вспомнить и это:
Болельщики сборной Украины по футболу написали открытое письмо президенту Федерации футбола Украины Григорию Михайловичу Суркису.
"Мы, болельщики украинского футбола, болельщики разных украинских клубов, пришли к единому мнению и хотим довести до вашего сведения нижеследующее.
Такой позорной и безвольной игры нашей сборной нам не доводилось видеть ни в одном отборочном цикле. В небогатой истории нашей молодой сборной бывало всякое: и обидные поражения, и фантастические победы, - но чтобы такого…
Футбол, который демонстрирует дружина Михайличенко, в народе уже получил прозвище "трусливый". То, что демонстрирует наша сборная в этом отборочном цикле, вообще не может называться командной игрой. В сборной напрочь отсутствует мотивация, ответственность перед страной и болельщиками, желание побеждать. Мы ждали, что вот-вот сборная найдет свою игру, но уже два года "воз и ныне там".
Нам не нужны такие «результаты»! Нам не нужен такой позор! Этому тренеру на чемпионате мира делать нечего, даже если вдруг он туда попадет.
Почему тренер, уволенный из "Динамо" за плохие результаты, возглавляет сборную страны?! Почему тренер, не имеющий ни большого опыта, ни авторитета среди футболистов, вообще возглавил эту сборную?
Наша сборная – не полигон для экспериментов! Это честь страны, это часть сердца каждого болельщика Украины. Ее должны тренировать лучшие, умудренные опытом, достойные тренеры, тренеры – победители.
Мы требуем прекратить это издевательство над болельщиками! Мы требуем немедленной отставки Алексея Михайличенко с поста главного тренера сборной Украины!
https://ru.tsn.ua/prosport/bolelshchiki-trebuyut-uvolit-mihailichenko.html
ukrop45
Читаю про михайличенка, всі твердять, яка він легенда, як він знає команду і т. п .А головне, що він, як тренер ніякий, його футбол боягузливий не цікавий, нудний ,чомусь не пишете. Вболівальники зі стажем памятають
Муґунот Уух
Человек 10 оет никого не тренировал. От слова "совсем".
Тут замолвляй, не замолвляй, а через год услышим "Алексей Александрович, отдохните"
nabooo
На самом деле проблема не столько в тренере, сколько в президенте. Если бы Михайличенко назначили после условных двух неудач с иностранными тренерами, его бы встретили помягче. Однако Сурок продолжает ходить по граблям, не желая переносить клуб на рельсы адекватного развития (и придется выгонять все эти бесполезные в управлении динамовские седца). В принципе, это типично для украинских олигархишек, которые очень любят свои болота организовывать, совать туда не профессионалов, а "своих" - ладно что неквалифицированный, зато не кинет на бабло. Я до сих пор удивляюсь, как Ахметов и Ярославский в развитии клубов смогли переступить через эту привычку. Но это, скорее, исключение, конечно.
turist86
1). "Переслідує стійке відчуття, що це була презентація не тренерського штабу головної клубної команди країни, а будівельної бригади".
2). "А може, з цього «Динамо» вийде виліпити наш варіант «Аякса» - такий же феєричний".
Автор, одна думка суперечить іншій.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Ткаченко
Дайте ляди и мне уже порулить,я ВАс прошу Цуркез Михалович
MaxUa
Если следовать заявленной логике, получается, что Динамо должно забить на ЛЕ и полностью сконцентрироваться на чемпионате, сэкономив силы и уменьшив вероятность травм.
Что касается мотивации увольнения - я лично думаю, что дело как раз в ЛЧ. Это было заметно по действиям самого Хацкевича, который в обоих матчах с Брюгге рано производил замены и местами пытался играть ва-банк. И в обоих матчах команда более менее сносно, с настроем играла первые 20 минут, вот дальше, правда, что-то ломалось.
Что касается чемпионата, то одно поражение от Шахтера дома ничего не решает. Возможно в матчах с Шахтером есть некое личное противостояние владельцев клубов. Этого я не знаю. Но вряд ли можно вот так просто сбрасывать со счетов потенциальные миллионы от попадания в группу ЛЧ.
PUTINHUILO
Повторюсь:
у мня Миха ассоциируется с понятием "трусливый футбол" и бегающими от трусости рыбьими глазками,когда все идет не так,а надо принимать решение....Он никому не был нужен после своих провалов в Динамо и СБУ...
Шлимазл,хватит издеваться над болелами
футфан
Вопросы ко мне есть? Капитан, есть вопросы?...Вот у меня вопрос- Что должен был ответь Цыганков? Такое ощущение будто Суркис офицер в армии, а не президент амбициозного клуба. Напоминает урывок из фильма- Вы все говно!!! Говно должно кричать громко!!! Это все в купе бьет по психологии футболистов, и правильно говорит Евтушенко что игроки "закрепощенные".
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Крим
Динамо пора уже списывать как Днепр и создавать Динамо - 1. И по-тихоньку возрождать в Киеве футбол!
Elblanko
ему нужно дать шанс
------------------------------
я дуже сильно, аж доусрачки перепрошую. а може давайте кожен хай спробує, все ж таки є і перша ліга, і друга, і чемпіонат києва.... в нашому футболі дно досить глубоке. можна пробувати.
New Zealander
Та в том то и дело что и он уже сбитый лётчик. Был сбит ещё в 2004м или каком там году
digsum
Тренер-отец им нужен. Чтоб о каждом игроке беспокоился как о своем дитяте, а футболисты проникались глубоким уважением и играли ради него. Ради болельщиков они, видимо, не хотят играть.. Тогда дело будет.. Семин как раз такой, вот у него и получилось
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
digsum
Народ до сих пор не понял - Суркисам результат команды до фонаря,и все эти возмущения на камеру и в прессе, не более чем понты. Братишки просто отмывают наворованные деньги облэнерго и других своих предприятий, легализируют, чтобы вопросов от НАБУ не возникало. Потому и не берут иностранных тренеров, а только своих, проверенных, кто будет молчать как рыба об лед...
(с) Владимир Копяк
>
НА Ютубе есть телефонные разговоры Игоря Суркиса с Игорем Коломойским. Где он говорит - да я бы сдыхался от это заботы (в смысле от Динамо Киев) хоть кому-нибудь.
И сдыхается он. И погибнет легендарный клуб.
И будет чемпионат имени Ахметова. Где вечный чемпион Шахтер Донецк.
Но только это будет не чемпионат Италии, где вечный чемпион Ювентус.
И не чемпионат Германии, где вечный чемпион Бавария.
(c) Виталий Грин
>
Кто из вас прав?