Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2019, 17:53
4643
4

Степан ЩЕРБАЧОВ: «Грімм хоче занурити всіх в юридичні чвари»

За словами менеджера «1+1 media», всі в подиві від діяльності президента УПЛ

| Оновлено 19 серпня 2019, 17:53
4643
4
Степан ЩЕРБАЧОВ: «Грімм хоче занурити всіх в юридичні чвари»
dynamo.kiev.ua. Степан Щербачов
Керівник управління спортивних проектів «1+1 media» Степан Щербачов розповів про ситуацію з телетрансляціями матчів УПЛ:
 
«Ще рік тому, як тільки відгриміли бравурні марші з приводу призначення нового президента Прем'єр-ліги Томаса Грімма і прозвучали всі ці обіцянки, у мене відбулася зустріч з новим президентом і його заступником Маркіяном Ключковським. Вже тоді я позначив позицію «1+1 media». Вона дуже проста: ми зацікавлені в трансляції матчів, адже займаємося цим 10 років. Тому готові придбати половину чемпіонату України і не заперечуємо проти партнерства з каналами «Футбол 1 / Футбол 2», зокрема, не будемо претендувати на другу половину чемпіонату. Є, і це не секрет, близькі нам команди, давні партнери, і ми хотіли б бачити їх в тій половині пакета, який придбаємо. Також ми були готові транслювати і інші команди, які увійдуть в цей пакет.
 
Таких зустрічей у мене було чотири. На них ми повністю пояснили Прем'єр-лізі свою позицію. Більш того, на той момент ми домовилися і з Олександром Денисовим, який підтримував таке партнерство. Але, як виявилося, всі наші пропозиції були не потрібні. Також йшли розмови про можливість створення власного каналу і власного виробництва УПЛ, і це взагалі позиціонувалося як головне завдання Томаса Грімма. Тобто мова йшла про платний телебаченні, яке буде заробляти великі гроші для українських клубів. Але це так і не вийшло за рамки розмов.
 
Як ви знаєте, публічно тендер з продажу прав на трансляції матчів Прем'єр-ліги був оголошений, але він з тріском провалився. Багато хто задає питання: чому «1+1 media» не брали участі в цьому тендері? Відповідь проста: ми не хочемо легалізувати передачу прав в одні руки. Керівництво Прем'єр-ліги прекрасно знало про те, що у нас багаторічні контракти з клубами-партнерами. Більш того, Томас Грімм бачив такий договір, коли його йому показував президент «Динамо» Ігор Суркіс. Після провалу тендера маски були скинуті, а нам надійшла пропозиція – увага! – передати гроші, які ми платимо клубам, в Прем'єр-лігу, щоб таким чином отримати право транслювати матчі цих клубів. Але ніхто не міг чітко відповісти, що за це отримають наші партнери. Втім, як виявилося в подальшому, це нікого особливо не цікавило.
 
Збори Прем'єр-ліги відбулися 12 червня. Я запропонував Маркіяну Ключковського запросити мене на цю зустріч, щоб я зміг особисто пояснити клубам нашу позицію і реалії нинішнього ТБ. Але запрошення так і не дочекався. Де-факто з питання пулу всі голосування були проведені з порушеннями. Пісня про тендер замовкла остаточно. Залишився хіба що один куплет – ми передамо всі на канали «Футбол 1/2». До речі, ця широко обговорювана в кулуарах пропозиція про 150 млн грн. за сезон надійшлп в Прем'єр-лігу ввечері 11 червня. Директора вперше про неї почули вранці 12 червня!
 
До відома. До цих зборів до нас, крім тих клубів, з якими ми працюємо роками, звернулися ще кілька, тому ми спокійно могли підписати договори з сімома клубами. Як я вже говорив раніше, сьогодні в Прем'єр-лізі немає легітимної більшості. Рішення має бути схвалено двома третинами голосів. Сьогодні вже п'ять голосів проти. Ми неодноразово говорили Прем'єр-лізі, що їх дії не йдуть на користь футболу – не можна оголосити тендер і не підвести його сумний підсумок, можна нехтувати громадською думкою п'яти фактичних засновників і продовжувати наполегливо розгойдувати і без того кволий човен українського чемпіонату».
 
Зараз президент Томас Грімм хоче занурити всіх в юридичні чвари. У той же час не бачить основну причину. Коли все робиться правильно і справедливо, таких ситуацій, як зараз, не виникає. «Карпати» – один із засновників. Вони, до речі, попросили УПЛ передати право клубам самостійно вирішувати питання з правами в цьому сезоні. У відповідь – тиша. Але основні причини дві: перша – гроші, адже ми платимо, мабуть, більше, а канали «Футбол 1/2», швидше за все, скоротили свою початкову пропозицію. І друга – вплинула редакційна політика каналів «Футбол 1/2».
 
Грімм лякає «Карпати» і ті чотири клуби, які відразу проголосували «проти», Лозанною. У нього є підстави? І чого взагалі хоче домогтися цей іноземець? Іноді взагалі складається враження, що його завдання – розвалити наш чемпіонат. Але ж це навіть «Шахтарю» невигідно! Одна справа, коли ти стаєш чемпіоном, конкуруючи з «Динамо», «Зорею», «Карпатами» і зовсім інша – з «Маріуполем», «Колосом» і т.д. Ми перебуваємо в легкому здивуванні від діяльності президента Томаса Грімма. Такий собі футбольний цугцванг: кожна наступна дія погіршує позицію. Але ніхто не дасть Грімму розвалити чемпіонат, тому що здоровий глузд повинен перемогти і керівництво Прем'єр-ліги згадає, хто його фінансує, хто засновники УПЛ і яка її головна мета».
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Кум Кума
Как уже заебал ахметов со своими сучками
tima fialko
"Все в недоумении..." Це хто?Кубло Суркісів?Виконуйте закони,"борцы с коррупцией"