Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2019, 15:49
6717
11

Андрій ГОЛОВАШ: «Зарплата в Зорі виплачується в конвертах»

Футбольний менеджер розповів про деталі переходу в «Зорю» Владлена Юрченка

| Оновлено 17 серпня 2019, 15:49
6717
11
Андрій ГОЛОВАШ: «Зарплата в Зорі виплачується в конвертах»
ФК Зоря

Нещодавно гендиректор «Зорі» Сергій Рафаїлов заявив, що переговори про перехід Владлена Юрченка йшли важко через агента - Андрія Головаша. На заяву Рафаїлова відреагував Головаш.

«Все почалося з телефонного дзвінка з російського номера. Чоловік, який телефонував назвався агентом Олег Мавренковим і сказав, що представляє «Зорю». Мавренков - кримчанин, наскільки я розумію, саме його Рафаїлом використовує в своїх схемах.

Почувши про інтерес до Юрченка з боку луганського клубу, я почав задавати резонні запитання, щоб уточнити можливу тривалість контракту футболіста, фіксовану трансферну суму в разі продажу, відсоток гравця з продажу, медичну страховку футболіста. Відповідей не було.

Мавренков підкреслив, що не є штатним співробітником «Зорі» і не уповноважений надавати таку інформацію. Скажіть, будь-яка розсудлива людина буде вести діалог в таких умовах?»

«Я чітко сказав, що не бачу сенсу спілкуватися з агентами-прокладками. Якщо клубу цікавий гравець, нехай телефонують безпосередньо. Навіщо щось обговорювати з людиною, яка не може або не уповноважений відповідати на елементарні питання?

При цьому я отримав від Мавренкова інформацію, що зарплата гравцеві буде виплачуватися «в чорну» - в конвертах, а в контракті повна сума не вказується.

«Природно, я відразу ж подзвонив Владу і попередив:« Я в такому форматі не працюю, і моя позиція не зміниться». Він був повністю зі мною згоден.

Трохи пізніше я дізнався від футболіста, що цей же агент зателефонував йому безпосередньо і сказав, що я нібито запросив 50 відсотків з можливого продажу. І саме це стало основною проблемою в переговорах. Зверніть увагу: мова йшла про те, чого в агентській бізнесі не може статися апріорі».

«Яке рішення прийняв Юрченко? Свою позицію я озвучив. Я спостерігав за тим, що відбувається з боку і навмисно не впливав на ситуацію. Мені було цікаво, як поведе себе людина, кар'єрі якого я присвятив п'ять років. Відповідь я отримав.

Тепер про небажання Рафаїлова спілкуватися зі мною. Я абсолютно не переживаю з цього приводу. Працюючи з українськими футболістами, мені пощастило працевлаштовувати їх в кожен з топ-5 європейських чемпіонатів.

При цьому моїми співрозмовниками були президенти і менеджери великих клубів: ми завжди знаходили спільну мову і спілкуємося досі. Повірте, відсутність в їх числі пана Рафаїлова залишиться непоміченим. Це питання виховання і рівня людини, не більше того», - сказав Головаш.

Владлен Юрченко перейшов в «Зорю» влітку з данського «Вайле».

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 23
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SamojlovS
Стоит ли удивляться, тому, в «Орбиту» какой политсилы «Залетели» щироукраинцы Суркисы...
Vgfxdr Jgvv
Вообще "новость" дня, учитывая что в стране никто налоги не платит
pike1
К чему тут Райола? Насчёт Рафаилова вообще не удивлён, наш футбол по всей красе)
odiniznashih
Кто такой этот агент и кого это он в топы пристроил?
Нормальный агент никогда не будет вести переговоры по телефону.
Такие вот агенты сдергивают молодых пацанов с мест, обещают им золотые горы, получают свои комиссионные и мы про этих игроков больше не слышим.
Олег Мандрівник
а в других нет?
SamojlovS
Ну вот, стоило клубу перейти "на орбиту" Динамо, как через пару лет начали тоже всплывать а"патриотичные" зарплаты в конвертах...
Что (как и в случае с Динамо) дает повод сомневаться, а УКРАИНСКИЙ ли клуб Заря (ибо Украине он положенных налогов то платить и не хочет!)?
Зато по многим другим вопросам - клуб и его высшие менеджеры - вполне себе публичные и открытые, честные и даже принципиальные люди!