Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 17 серпня 2019, 01:17
10779
16

Атлетик почав сезон з перемоги над Барселоною

Гол ветерана Адуріса приніс «баскам» три очки в матчі з чемпіоном

| Оновлено 17 серпня 2019, 01:17
10779
16
Атлетик почав сезон з перемоги над Барселоною
Першу гру нового чемпіонату Іспанії чинний переможець Ла Ліги починав у Більбао. «Барселоні» не міг допомогти Мессі (вперше з 2009-го аргентинець пропустив стартовий поєдинок Ла Ліги), зате отримали можливість дебютувати за «синьо-гранатових» де Йонг і Грізманн. І Ернесто Вальверде не став нічого вигадувати, випустивши обох новачків зі старту. Однак при цьому залишив у запасі Бускетса і Ракитича! А ось у складі «Атлетика» не виявилося Адуріца. Що, втім, не дивно: 38-річний форвард напевно був у статусі «туза в рукаві» Ґаізки Ґарітано. Зате вийшов Муньяін - не просто капітан команди. Саме гол Ікера в грудні 2013-гоу приніс останню на цей момент перемогу «Атлетіко» над «Барсою».
 
Можливо, саме незвичний склад каталонців став причиною того, що перший тайм зустрічі став абсолютно нелогічним. Так, «синьо-гранатові» звично володіли м'ячем: 62:38%. Але при цьому «Атлетик» переграв суперника за ударами - 6:2. З них по пострілах у ворота було 4:1! Тер Стегену довелося потрудитися: він мінімум двічі виручив команду після ударів Вільямса. Його візаві Унай Симон практично не вступав в гру. При цьому Суарес примудрився пробити в штангу, але незабаром отримав пошкодження і був замінений. Під завісу тайму замість Луїса вийшов Рафінья і завдав, нарешті, перший удар в площину воріт господарів. Проте тут Симон зіграв вище усіляких похвал, перевівши м'яч у поперечину. Ось так: 0:0, з двома каркасами у «Барси» і чотирма сейвами тер Стегена! Перша 45-хвилинка видалася видовищною!
 
Друга стала не такою яскравою. Вірніше, залишалася бляклою аж до останніх миттєвостей. За 44 хвилини після відновлення гри гості спромоглися на всього лише один точний удар. А пострілам Ракитича, а також Рафіньї та Грізманна банально бракувало точності. Інших можливостей у «Барси» і не було, хоча за другі 45 хвилин команда володіла м'ячем вражаючі 84% ігрового часу. Ну а наприкінці основного часу Гарітано дістав-таки з рукава козир. Найстарший гравець нинішньої Ла Ліги (Адурісу в лютому виповниться 39 років) провів на полі від сили хвилину. І після подачі з флангу показав, що знаходиться у відмінній формі - Аріц з льоту, «ножицями» послав м'яч у дальній кут воріт - 1:0!
 
 
Часу відігратися у «Барселони» просто не було. І Ліонеля Мессі теж - тож дива не сталося. Каталонці стартували з поразки, втратили Суареса - ось з таким багажем їм належить вже 25 серпня приймати «Реал Бетіс». «Атлетик» ж в прекрасному настрої готується до суботнього виїзду до «Хетафе».

Іспанська Ла Ліга, 1-й тур.
 
«Атлетик» - «Барселона» - 1:0
 
  Адуріс (89).
 
  Унай Нуньєс (65) - Жерар Піке (61).
 
«Атлетик»: Унай Симон - Ерай Альварес Лопес, Андер Капа, Юрі Берчіче, Унай Нуньєс, Оскар де Маркос (Ойхан Сансет, 66) - Рауль Гарсія, Дані Гарсія, Унаї Лопес (Ечебарія Беньят, 81) - Ікер Муньяїн, Іньякі Вільямс (Адуріс, 88).
 
«Барселона»: Марк-Андре тер стегон - Жорді Альба, Жерар Піке, Клеман Лангле, Нелсон Семеду, Роберто (Карлес Сайоль, 76) - Карлос Ален (Іван Ракітіч, ​​46), Френкі де Йонг - Луїс Суарес (Рафінья, 37 ), Усман Дембеле, Антуан Грізманн.
 
Стадіон: «Сан-Мамес» (Більбао, Іспанія).
 
Арбітр: Карлос Дель Серро Гранде (Мадрид, Іспанія).
 
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірняк? Відома шалена сума ставок на нічию у матчі суперників України
Футбол | 27 червня 2024, 05:59 17
Договірняк? Відома шалена сума ставок на нічию у матчі суперників України

На нічийний результат у поєдинку Словаччина – Румунія на Betfair завантажили понад 1 млн євро

5 українців увійшли у символічну збірну гравців, які вилетіли з Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 23:23 6
5 українців увійшли у символічну збірну гравців, які вилетіли з Євро-2024

До команди включені Трубін, Забарний, Зінченко, Судаков, Довбик

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
"Поздравляю" с покупкой мегаигрока Гризмана
_NATSGUL_
Всё логично, какой состав поставил физрук Вальверде, тот результат и получил.
Это же насколько нужно быть козлом, что на выезде, да ещё против Атлетика, да ещё без Месси в полузащиту ставить трио: Аленья, Де Йонга и Роберто, а на скамейки оставлять Бускетса и Ракитича...
Сколько очков Барса потеряла из-за неудачных экспериментов с составом в прошлом сезоне, но похоже козел ничему не учится.
По игре: всё так же в обороне у Барсы огромные дыры и всё так же не умеет Барса забивать без Месси.
Гризман - пока деньги на ветер, Дембеле - подолжает пробивать дно очередной сезон. Понравился Ракитич, который вышел на замену и Рафинья.
Но при этом Барса не собирается продавать Дембеле, но пытается впарить Ракитича...Сложно понять логику.
Мне вообще Барса последнее время по тренеру и ведению трансфера напоминает Диномо ,т.е. бездарное тренерство в купе с бездарной трансферной политикой.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy Chak
Я взагалі покупки Грізмана не розумію, НАХЄРА???
Де Йонг в процесі, хоча вже би мав бути в тонусі, решта молоді, як завжди - будуть набувати досвід у грі, але результату може і не бути. Вальверде, якщо чесно, валянок!!!
Ptiza
Адуриииииииц
Ibracadabra
Ух, какой гол забабахал Адурис
OKs100
Тем временем Арицу Адурису уже 38 лет с половиной, а он продолжает колотить мячи. Следовательно, те кто скатывается в мусорные клубы к 35-ти годам, просто понижают к себя требования, думая уже о пенсии и возможности полежать на диване вместо тренировок, а не просто постарели и поэтому начали плохо играть. Другие виды спорта говорят, что спад формы начинается где-то после сорока, а не в 33 или 35.
VVV
Молодці!прекрасна новина!
Сергей Долина
Месси лучший игрок мира! Конечно без него тяжело. Реал тоже без Роналду, не тот. Хорошо что Барселону встряхнули в первом туре, уверен дальше игра Барселоны будет улучшаться и она снова станет чемпионом Испании и прицел на лигу чемпионов.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Golhrenshtanga
С таким процентом владения мячем,Барса мяч в ворота должна была заносить
Henriklarsson11
только год наза у барсы за весь сезон в примере было только одно поражение, а тут в первом же туре. может конечно и в этом сезоне будет только одно, но что то я сомневаюсь
UKRAINE FAN
Плохи дела у барсы, без Месси не чего не могут. А он не молодеет. Даже мешки с деньгами не помогают!
Sunrise
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzz
мда, Барселона деградирует с каждым сезоном. И дело тут совсем не и игроках, а в игре. Почему-то Барселона, которая славится своим стилем, старается все свои проблемы решать именно покупкой игроков, но почему-то никто там не понимаюет, что нужно начинать именно с игры, а ее у Барселоны нет, все старается делаться через индивидуальные качества футболистов.