Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2019, 16:04
46028
82

СУРКІС: «Гравців, які втратили мотивацію, виставлять на трансфер»

Президент «Динамо» анонсував зміни, що стануться в команді з приходом нового головного тренера

| Оновлено 17 серпня 2019, 16:04
46028
82
СУРКІС: «Гравців, які втратили мотивацію, виставлять на трансфер»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс
Президент «Динамо» Ігор Суркіс відповів на багато важливих питань, щодо призначення Олексія Михайличенка новим головним тренером столичної команди.
 
- Рішення було прийнято у зв`язку з подіями, які ви всі чудово знаєте. Ми не виконали завдання на сезон — не продовжили боротьбу за потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів. Коли я підписував новий контракт із Хацкевичем, то мав розмову з усією командою, і вони мене запевнили, що процес омолодження складу завершився й тепер вони готові до вирішення серйозних завдань. Дивлячись що ми маємо на увазі під поняттям «серйозні завдання», але, як на мене, — це боротьба за чемпіонство, яка, в принципі, продовжується, а також потрапляння до групи Ліги чемпіонів. Ми можемо скаржитися на важкий графік, який був у нас, але він був відомий заздалегідь і потрібно було підготуватися до нього. У нас достатня глибина складу, були запрошені всі футболісти, яких хотів колишній тренерський штаб, але я в жодному разі не хочу нікого звинувачувати. Завдання не було виконане, і моя розмова з Олександром Миколайовичем звелася до того, що йому потрібно відпочити, а команду має очолити новий головний тренер з новою мотивацією та ідеями, аби повернути довіру вболівальників, які на матчі з «Брюгге» до останнього підтримували й вірили в команду.
 
Сьогодні я представив тренерський штаб. Мене можуть критикувати, казати все, що завгодно, але на сьогоднішній момент краще за Олексія Олександровича команду не знає ніхто. Він її комплектував, перебував у структурі клубу, є професійним тренером. І те, що останнім часом не ходив зі свистком по полю, не значить, що він втратив кваліфікацію. Він знає, як працювати з командою, і, сподіваюся, що привнесе свіжу струю у гру команди. Працювати з молодими Ребровим та Хацкевичем також було ризиковано, а запрошувати зараз іноземця… Можливо, це було б правильним рішенням, але також тут дві сторони медалі. Якби я не дав Хацкевичу змогу спробувати кваліфікуватися до Ліги чемпіонів, а провалився би інший тренер — мене би критикували за рішення звільнити людину, яка будувала цю команду. І зараз я готовий усю відповідальність узяти на себе та прийняти таке рішення, а також хочу, щоб ви, журналісти, підтримали команду, оскільки їм також непросто. По обличчям футболістів, а я знаю їх дуже добре, видно, що вони засмучені й поки не відійшли від поразки. Будемо сподіватися, що в найближчому часі команда «Динамо» (Київ) даруватиме радість від нових перемог.
 
- Можете повідомити деталі контракту?
- Контракт підписано на три роки. Звичайно, з поставленими завданнями, які мають виконуватися. Знаєте, я був би не проти знайти тренера, який би працював десять років із командою, але при цьому мають виконуватися задачі. Михайличенко — не з когорти тренерів-пожежників. Він не потребує фінансів, є самодостатньою забезпеченою людиною, і після нашої зустрічі він сказав, що готовий стати біля керма. Це його рідна команда, і кому, як не йому, спробувати відродити її.
 
- Які задачі будуть стояти на цей сезон?
- Однозначно — боротися за чемпіонство, гідно виступити в Лізі Європи. Нічого поганого не сталося. У нас є хороший часовий відрізок, дев`ять-десять днів до наступної гри, щоб вивести команду з психологічної ями. Функціонально футболісти готові, адже не перебували влітку на пляжі, а проводили тренувальні збори. У той же час завжди можна знайти причини, чому ми опинилися в такій ситуації. Зокрема, той же Вітя Циганков пропустив через пошкодження всі збори й перебуває не в тій формі, в якій ми звикли його бачити, також варто згадати Вербича, який тільки починає набирати кондиції після травми, Соля… Але глибина складу у цьому сезоні, навіть за наявності травмованих, давала нам змогу пройти таку команду, як «Брюгге». Ми зобов`язані були це робити. Не так, як минулого року, коли, даючи інтерв`ю, я казав, що «Аякс» обов`язково заявить про себе в Європі й ми на тому етапі не могли на рівних боротися з ними, і вона довела ці слова на справі, діставшись півфіналу Ліги чемпіонів. Зараз також шкода, що й «Маріуполь» вилетів із Ліги Європи, і ми можемо втратити нинішні позиції у рейтингу УЄФА, через що всім, у тому числі чемпіону країни, потрібно буде долати сито кваліфікації Ліги чемпіонів. Щодо іншого… Звичайно, я не можу на все дивитися з оптимізмом, але якщо думати негативно, то не потрібно взагалі братися за справу.
 
- Чи є у нового головного тренера вимоги щодо комплектації команди?
- Мені важко казати, оскільки всі питання, навіть щодо переходу в оренду до «Дніпра-1» Булеци та Супряги, узгоджувалися з Михайличенком у тому числі. Усі придбання, усі переходи в оренду футболістів обговорювалися з ним. Єдине — у мене були сумніви стосовно переходу Алібекова до «Слована». Я запитав, чи не поспішили ми, на що він сказав, що хлопцю потрібно набратися досвіду, після чого він обов`язково повернеться. Обговорюючи підписання контракту, ми зачепили й тему складу, на що Олексій Олександрович сказав, що його цілком влаштовує нинішній підбір гравців, а ті люди, в яких не буде мотивації, будуть виставлені на трансфер. Якщо ми встигнемо це зробити в це трансферне вікно, то зробимо зараз, якщо не встигнемо — зробимо взимку. Але, як на мене, зараз усі гравці мають наново доводити, що вони гідні грати в основному складі «Динамо». Усі кажуть, що в нас молода команда, але взяти, приміром, оборону: Бурда — 24 роки, Кадар — 29, Кендзьора — 25, Бойко — 31… Один Миколенко молодий. Я би не називав нашу команду молодою.
 
- Михайличенко став головним тренером. Чи буде тепер вакантною посада спортивного директора?
- Напевно, довго вакантною вона не буде. В нас не було достатньо часу обговорити це питання з Михайличенком, потрібно подумати. Як на мене, у першу чергу він має запропонувати кандидатуру людини, з якою йому буде комфортно працювати. Я — як той солдат: те, що пропонують професіонали, я маю виконувати. Звичайно, якщо в мене вистачає фінансових можливостей. По-іншому неможливо працювати. У протилежному випадку я мав і тренувати, і селекцією займатися… Зараз Михайличенко трохи увійде в курс справ і ми вирішимо це питання, а поки Володимир Безсонов буде виконувати обов`язки спортивного директора.
 
- Хто увійде до нового тренерського штабу?
- Це Михайло Михайлов, який давно працює й робить свою роботу якісно, а також це Вадим Євтушенко. Окрім цього, мені відомо про бажання Олексія Олександровича залучити Сергія Федорова та Олега Гусєва — тобто, молодих тренерів, які ще можуть брати участь у тренувальному процесі та на власному прикладі показувати ту чи іншу вправу.
 
- Чи сам Михайличенко хотів переходити з посади спортивного директора на тренерський місток?
- Я не просив його про це. Перш за все, я вислухав його думку стосовно того, що відбувається в команді. Казати про те, що це був звіт, не можна, хоча це провал усієї клубної системи, починаючи від мене та того ж таки спортивного директора. Щось було зроблено не так — можливо, тренерський процес було побудовано неправильно, або недостатня комплектація… Але це провал. Спочатку ми переговорили з ним про це, я запитав у нього, як він бачить ситуацію. Про позитивні моменти ми говорити не можемо, а негативні я не став би згадувати. Єдине хочеться, щоб він їх якомога швидше прибрав. Він їх бачить, і я знаю, що він буде робити, оскільки вже працював із ним. І завжди казав, що єдиний неприємний осад після того, як я приймав рішення про відставку тренера, в мене залишився тоді, коли довелося після поразки від «Трабзонспора» звільнити Михайличенка. При тому, що до цього команда під його керівництвом виграла два чемпіонати… Але тоді я був молодим, гарячим, і, можна сказати, ми один одного не зрозуміли. Зараз ми дали йому другий шанс, і він має ним скористатися. Принаймні, я на це сподіваюся.
 
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 82
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Real Trent
Игорь Михайлович,не подскажите,как можно вас, выставить на трансфер?
Andrew Schebet
Суркис, потерявший мотивацию, будет уволен...
Прикол дня...
roman_kros
"....Сегодня я представил тренерский штаб."
- О господи, хлопе, в тебе не помінявся тренерський штаб, це все персони того ж типу, протверезій. Це бля як обісрані труси надіти навиворіт і казати, що передівся в чисті.
".......Меня могут критиковать, говорить все, что угодно, но на сегодняшний момент лучше Алексея Александровича команду не знает никто."
- Сука, найми батків футболістів, створи з них тренерську раду, хто ж як не батьки знають своїх дітей краще. Ну маразматик і все.
"...Он знает, как работать с командой,....."
- Во чеснота, професійний тренер знає як працювати з командою, от так поворот.
".... и, надеюсь, что привнесет свежую струю в игру команды."
- 100 сто відсотків, таку струю жовтого кольору.
Ой бля...Тут що не речення, так бредятина сивої кобили. Мужику психлого треба, в нього ігрова залежність, він як ігроман в рулетці - постійно ставить на зеро в надії виграшу.
Coffeking
як це все без мата описати?
Geniyfootball1985
Был молодой, горячий,а теперь старый и глупый (мягко говоря)
Вячеслав Самойлов
"Человека, с которым ему будет комфортно работать" - что я говорил? ))
Микола Унгурян
а коли і хто змінить президента який втратив мотивацію чи адекватність?
адже напевно вже всім зрозуміло що оті "динамівські серця" це не розвиток кдубу, а згусток гімна який забив каналізацію і заважає клубу рухатись далі
sergeua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salem1974
А как спортдир....???У Сурка и Ахмета хватает своих дел и головняков,но почему то Палкин думает о стратегии клуба в настоящем и будущем,а кто заметил роль Михи в Динамо?????????
Александр Яго
Мда... Верим, ждем... Лапшу кушаем
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юра Вареник
Через десять лет.
Ну тогда в 2019 году я немного погорячился с Михайличенко когда во второй рас выгнал его.
Все таки мы вылетели с вышей лиги.
Но сейчас мы все обсудили. И я решил дать ему третий шанс.
Вячеслав Самойлов
Игорь! Если у вас игроки-профессионалы, то они НЕ МОГУТ "потерять мотивацию"!
А если нет... - тогда чего вообще вы хотите от команды и тренера?
Юра Вареник
Болельщики: «Президент долбо*б, забивший на клуб, должен идти на*уй! »
Kevko
От качества "тренерского штаба" просто грусть берет. Букет "динамовских сердец", не более
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salem1974
У Михайличеко было 2 чемпионства в то время,когда Шахтер только находился на пути своего настоящего становления и любопытно будет посмотреть,что сейчас у Михи получится!)
Vgfxdr Jgvv
Читая вью понятно станет любому, что сурок не профессионально подходит к делу.