Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2019, 16:58
6024
0

Десна – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Старі знайомі в новому статусі

| Оновлено 17 серпня 2019, 16:58
6024
0
Десна – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
facebook.com

Історія взаємин «Десни» та «Колоса» не нараховує солідної кількості поєдинків, і виділити їх в якості принципових опонентів теж навряд чи вдасться. Примітно інше. На вищому рівні, тобто в рамках Прем'єр-ліги, зустрінуться колишні суперники по першому дивізіону.

У ті два роки ковалівці з черніговцями були не просто соратниками по одній лізі, а й претендентами на підвищення в класі. Так, в сезоні 2016/17 чернігівська команда зазнала нищівної поразки від «Колосу» в першому колі (0:4, суперники зустрічалися в Харкові, при цьому номінально «Десна» грала вдома), але в другому, вже слідуючи на шляху до «срібних» медалей, вивезла мінімальну перемогу з Ковалівки. На жаль, але, як багато хто пам'ятає, підвищитися в класі «Десні» тоді завадили «атестаційні обставини». Історичним став наступний чемпіонат, але й тут непоступливі ковалівці зуміли «відщипнути» в опонента залікові бали на чужому полі. При цьому, програли в себе. Чотири матчі в історії, і чотири гостьові перемоги - також цікаво, чи не так?

А що ж зараз? Справи в обох команд в поточному чемпіонаті поки складаються цілком сприятливо. «Колос», позначивши себе зухвалим дебютантом та несподіваним лідером на старті турніру, в минулому турі не зміг нічого протиставити «Зорі». При цьому на турнірні показники це майже жодним чином не вплинуло - команда Руслана Костишина, як і раніше, залишається в верхівці. Там же, до речі, комфортно розташувалася і «Десна».

У третьому турі чернігівці виступили в ролі такої собі «Зорі» для «Колоса», але - по відношенню до «Дніпра-1», впевнений старт якого обірвала перша поразка в сезоні. «Десна» активно відпрацьовує різні схеми гри, і, як бачимо, за останньою: і оборонна, і атакуюча лінії не підвели. Можливо, що з «Колосом», котрий полюбляє багато та різноманітно атакувати, грати в короткий і середній пас, не соромлячись часто пробивати по воротах, ми побачимо якийсь новий варіант розстановки.

Цікава дуель намічається між Сергієм Стареньким та Віталієм Гавришем, які протягом трьох років виступали за «Олександрю». Футболіст «Десни» в цьому турі може відкрити другу сотню матчів за свою команду, а Гавриш повернеться, можна сказати, в рідні пенати. Будучи уродженцем Чернігова та вихованцем «Десни», нинішній гравець «Колоса» провів свого часу майже сотню матчів у складі сіверян.

До речі, в разі успішного результату, «Десна» може закріпити за собою серію з трьох перемог поспіль, якою в дебюті чемпіонату міг похвалитися тільки «Шахтар». Амбіції та бажання реабілітуватися за невиразну гру проти «Зорі», будуть вести вперед і ковалівських футболістів. Вже відчувши смак перемог, «Колос» постарається затриматися на нинішніх позиціях якомога довше.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Фаворов Д., Імереков, Гітченко, Мостовий, Калитвинцев, Огиря, Фаворов А., Картушов, Філіппов, Дегтярьов.

«Колос»: Яшков, Зозуля, Гавриш, Парамонов, Мигунов, Нехтій, Задоя, Мілько, Костишин, Морозко, Лисенко.

17 серпня, субота

«Десна» — «Колос»
Чернігів. Стадиін імені Ю.Гагаріна. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДЕСНА — КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.