Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 серпня 2019, 13:41
5820
1

Олег ФЕДОРЧУК: «Динамо зараз не потрібен збитий льотчик»

Експерт вважає, що киянам потрібно брати досвідченого головного тренера

| Оновлено 15 серпня 2019, 13:41
5820
1
Олег ФЕДОРЧУК: «Динамо зараз не потрібен збитий льотчик»
ФК Енергія. Олег Федорчук
Український тренер Олег Федорчук поділився своїм поглядом на нинішню ситуацію в київському «Динамо», яка привела до відставки Олександра Хацкевича:
 
«Якщо чесно, мене збентежила алогічність дій «Динамо», адже великі клуби не звільняють по одній грі, а роблять це за принципові речі – невміння тренерів передбачити ситуації, підготувати команду до відповідальних ігор, невиразність тактики і стратегії, невміння спрогнозувати футболістів на поле, запрошення гравців, які не в змозі адаптуватися до нашого чемпіонату. А по одній конкретній грі – так всяке буває. Юрген Клопп програв перший фінал Ліги чемпіонів через дурнувату помилки голкіпера, так його ж ніхто у відставку не відправив. Адже, незважаючи на помилку, було видно напрямок, стратегія, за якими працював і працює клуб. І це вже приносить результати.
 
І зовсім інша ситуація в «Динамо». Адже є така посада, як спортивний директор. Який, за логікою, в кризовий період повинен був пояснити позицію керівництва клубу, що і як вони бачать і як взагалі оцінюють роботу тренерського штабу. Нічого цього немає. Так, звільнення в ігрових видах спорту і для спорту взагалі – річ звичайна. Але так і залишилося незрозуміло, що саме не сподобалося в роботі Хацкевича, що керівники хотіли і чого не отримали.
 
Якщо така ж лінія буде продовжуватися, то вболівальників у клубу більше не стане. Я маю на увазі не тих уболівальників, з якими йдуть в «качалки», а тих, які аналізують, думають. І такі, в кінцевому підсумку, підуть вболівати за ті ж «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», де все видно, можна спрогнозувати і так далі. А так... Повертаючись до останньої гри з «Брюгге». Ні з того, ні з сього Андрієвський в стартовому складі, ще й на ключовій позиції. Це сполучна ланка між обороною і атакою, головний гравець, а виходить футболіст, який на такому рівні в стартовому складі не грав взагалі. Або хлопець з Люксембургу, який в найпростішої ситуації під час прийому чотири рази поспіль втратив м'яч, який просто ніколи не грав в Лізі чемпіонів. Можливо, клуб вважає, що він їх повинен в такій ситуації витягти, так це неправильно. Чудеса бувають, але, як то кажуть, треба пройти на інший поверх. Я особисто, як уболівальник «Динамо» з 1971 року даною ситуацією дуже засмучений.
 
На мій погляд, Хацкевичу не вистачило масштабності мислення. Що це таке? Це вектор напрямку діяльності клубу, з чіткими завданнями, механізмом їх впровадження в життя. Якщо ми омолоджуємо склад, то не треба чемпіонів світу роздавати направо і наліво. Або ми будемо брати різного роду люксембуржців з карликових країн, які, напевно, і не мріють стати чемпіонами світу. Або потерпимо, як це робить «Аякс», або як це зробив «Краснодар». Зрозуміло, що вирішення подібних питань, як правило, не входить до компетенції тренера. Але йому, можливо, треба було бути більш наполегливим у озвучуванні даної позиції керівництва клубу. Якщо не тренер, то хтось інший повинен був це пояснити. Мабуть, такої людини не знайшлося, в результаті чого об'єктом всіх проблем виявився Хацкевич. Вважаю, не варто кидати в нього каміння, в ситуації, що склалася він що зміг, то зробив.
 
Новий тренер? Тут треба знати, на якому рівні знаходиться фінансова ситуація в клубі. Залежно від цього, можна розглядати варіанти. Перший – якщо все в порядку, то треба брати досвідченого тренера, має своє бачення і досвід роботи, особливо з молоддю, великий аналітичний потенціал. І не якийсь там «збитий льотчик» типу Ерікссона, такі у нас вже були. Бажано, щоб це був представник Східної Європи – умовно серб, хорват, поляк, чех, словак, для якого «Динамо» – сходинка вгору, трамплін. Образно кажучи – Луческу, але якому 45. Другий – якщо фінансування так собі, можна гарненько пошукати в структурі клубу, дублі. Адже ніколи не знаєш, де реально знайдеш.
 
Той же Гвардіола теж не відразу став тим, ким став, а починав з дублерів «Барселони», з якими працював майже рік. Адже чим він привернув? Своїм баченням, своєю серйозністю, своїм конкретним планом роботи. Третій варіант – Луческу нинішній і інші пенсіонери. Але розраховувати тут на реальний прогрес навряд чи доведеться, потрібної енергії у них вже немає. Так що нехай спокійно собі сидять на своїх фермах, вирощують тютюн, як Невіо Скала або ще що-небудь».
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 11
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів
Футбол | 19 квітня 2024, 04:23 0
Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів

Дивіться відеоогляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мирослав Пецух
Динамо не нужен сбитый летчик...так пишет экспертФедорчук.А где он видит сбитого летчика--разве .что Хаца.А сколько раз он обещал завершить сезон чемпионом,сколько?И все это на смарку,Каждый год команда играет все хуже и хуже,а воз и ныне там.Я считаю что Суркис и так долго давал ему ,бонусы,Вы посмотрите как сегодня играет Динамо,игры совсем нет,бегают как бешенные лошади.А ,ведь эти ребята хотят играть а не исполнять номер...Этот идиот понабирал пол Европы а свои в запасе.ребята сидят.Я имею ввиду Шапаренко--прекрасный парень а греет лавку.Я думаю что Михайличенко наведет порядок. Я за него!!!