Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2019, 09:45
10594
11

Артем ФРАНКОВ: «Сезон Динамо програний»

Спеціаліст підбив підсумки вильоту київського клубу з кваліфікації Ліги чемпіонів

| Оновлено 14 серпня 2019, 09:45
10594
11
Артем ФРАНКОВ: «Сезон Динамо програний»
Sport.ua. Артем Франков
Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков поділився емоціями після матчу-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду київського Ліги чемпіонів між «Динамо» і «Брюгге» (3:3).
 
«Рахунок 3:3 означає, що «Динамо» вилетіло з Ліги чемпіонів і буде тепер грати в груповому раунді Ліги Європи. За великим рахунком, сезон «Динамо» програний. Ні, за великим рахунком, можна сказати, що чемпіонат ще не програно, є Кубок України, можна поборотися в Лізі Європи. Ну а потім навесні вилетіти від першого або другого суперника.
 
Вірю, що вчорашня невдача — абсолютно справедлива поразка по грі — повинна привести до корінних змін всередині клубу. Тренерський штаб програв третю поспіль кваліфікацію Ліги чемпіонів. Раніше подібне «досягнення» ніхто не встановлював, по-моєму, і два рази поспіль кваліфікацію ніхто не програвав. Нікому і шансів стільки не давалося. Наша вимогливість до команди з роками все падає і падає. Це один з таких важких наслідків: ми звикаємо до власної сірості і до того, що команди рівня «Брюгге» для нас — сильні і часом непрохідні суперники.
 
Якщо взяти це протистояння в цілому, то, звичайно, «Динамо» могло пройти «Брюгге». У матчі-відповіді я не пригадую жодного шансу, коли кияни могли все вирішити на свою користь. Хіба що в першому таймі, адже почалося все прекрасно, забили швидкий гол, і тут би добити суперника... Але ні. Нинішнє «Динамо» не здатне надавати на суперника серйозний тиск. Команда не здатна пресингувати тривалий час, максимум, епізодами. Ані півзахист, ані оборона «Динамо» не вселяє ні найменшої поваги або впевненості у незламності.
 
Після першого гола «Брюгге» не було нічого, команда «Динамо», грубо кажучи, сіла на дупу. Прекрасно видно, що у «біло-синіх» постійні проблеми з виходом з оборони в атаку. Вони нікуди не діваються. І якщо суперник вміє включати пресинг на досить довгий час, то справи «Динамо» стають поганими. Тоді ні про яку гру навіть говорити не доводиться, тільки про контратаки.
 
Після голу Шепелєва попереду було ще близько 50 хвилин гри. «Динамо» в одному результативному ударі від виходу в наступний раунд. Один результативний удар ціною в 5 млн євро — саме стільки отримує команда за вихід в наступний етап. Ви бачили хоч один небезпечний момент від футболістів «Динамо»? Да нічого! Півгодини минуло — ні про що. «Брюгге» контратакував гостріше, і це команда, яка з себе нічого не представляє, посередня команда, яка працює, в першу чергу, на продаж, а не на спортивний результат. Це вони довели цього літа, продавши гравців на 61 млн євро.
 
Нічого путнього в атаці у «Динамо» не було, конструктив — не для цієї команди. Якби це компенсувалося залізобетонної обороною, я б міг зрозуміти, але нічого цього немає. Незрозуміло майбутнє «Динамо» — за рахунок чого клуб має намір домогтися успіху в Лізі Європи? За рахунок чого «Динамо» збирається боротися за чемпіонство з «Шахтарем»? Ми, як уболівальники, маємо повне право на вираження обурення з приводу того, що ці гравці і тренери зробили з клубом і з нами цього вечора. Ось ці 3:3 не повинні нікого вводити в оману.
 
«Динамо» не заслуговувало пройти далі, кияни могли вийти в наступний раунд дивом. «Динамо» і наступний раунд могло пройти дивом, тому що там суперник був би не вищий рівнем — що «Базель», що ЛАСК — це команди, орієнтовані на продаж. Тим сумніше, тим сумніше на це все спостерігати. Не бачу зараз жодних підстав, чому цей тренерський штаб повинен продовжувати роботу. Шансів надавалося більш ніж: три кваліфікації Ліги чемпіонів. Думаю, вистачить», — сказав Франков в ефірі свого каналу на YouTube.
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
До начала сезона всё ясно было, когда переподписали Хацкевича.
Похоже, что Суркиса устраивает и вылет из ЛЧ, и 2-е место в УПЛ.
С таким бездарным руководством никакого развития у ДК не будет, увы.
Топтание на месте, ещё топтание, а за ним неизбежная стагнация.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Ткаченко
Все было понятно еще три года назад,когда назначали Хацкевича,спрос не с него нужно делать а,а с Цуркиса
Эдуард Криулин
Из всего происходящего с клубом складывается впячетление, что Суркисам клуб нужен для отмывания денег или каких-либо махинаций.Потому что так запустить легендарный футбольный клуб, без покупки квалифицированных игроков, приглашения толкового тренера, без стратегии развития,поставленных целей для команды.Зачем тогда вообще это Суркисам надо.Привыкли зарабатывать и воровать на схемах при прошлых властях и народый футбольный клуб соответственно опустили
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
runabout
Хац, будь мужиком - уйди сам!!!
Kevko
Любому здравомыслящему, незаангажированному человеку понятно, что с Хацкевичем и его "штабом" нужно прощаться. Не дано Хацкевичу быть тренером, нет способностей для этого
Martin Cristofer
О вперше погоджусь з косооким
Стоян Ангелов
Дырку на свалку истории!!!