Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5922
2

Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «На результат вплинула нерішучість арбітра»

Головний тренер ФК «Львів» прокоментував поразку своєї команди в матчі з «Ворсклою»

Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «На результат вплинула нерішучість арбітра»
ФК Львів. Богдан Блавацький

Головний тренер ФК «Львів» Богдан Блавацький на післяматчевій прес-конференції прокоментував поразку «синьо-золотих левів» у матчі проти полтавської «Ворскли» (2:3).

– Почали ми дуже погано. З-під досвідченого гравця, Адамюка, йде прострільна передача, і ми пропускаємо необов’язковий гол. Сценарій матчу одразу змінюється. Потім почали вирівнювати гру, провели чимало небезпечних атак і зрівняли рахунок. Не використали «презенти», які нам дарував воротар команди-господарів. Могли забивати і другий, і третій м’ячі. Вдруге пропустили і у другому таймі знову довелося відіграватися. Другий тайм був досить непоганий. Але скільки нам треба забити на виїзді, щоб виграти гру? Забиваємо два м’ячі, створюємо чимало моментів. З 60-ї по 80-ту хвилини мали величезну перевагу над «Ворсклою». Ну а в кінцівці гри всі все бачили. Ключових моментів було два. Коли воротар «Ворскли» розбив нашому капітану кулаком голову, не влучивши по м’ячу. Це одиннадцятиметровий. Арбітр не дивиться на такі речі. Коли Педро обігрує Скляра на 90+4 хвилині, і Скляр, маючи жовту картку, бере на стегно і валить його – це друга жовта і червона картка. Арбітр не реагує на цей момент. Потім йде вкидання аута… Так, була помилка Мартана, пенальті був. Але ті два епізоди… Мабуть, до того пенальті й не дійшли б. Більш справедливим був би нічийний результат.

– Вже пройшли три тури у чемпіонаті, і перед початком сезону генеральний директор «Львова» поставив ціль перед командою – боротися за єврокубки. Після трьох турів, на Вашу думку, чи має команда для цього підґрунтя?
– Ви вважаєте, що з тою грою, яку ми сьогодні показали, ми не можемо боротися за єврокубки? Пройшли три тури, перший матч ми виграли. Ми, напевно, мали взяти 9 очок у цих іграх? Другий тур проводили з київським «Динамо». Сьогодні Ви самі бачили гру. Якщо Ви – футбольна людина, то маєте розуміти, що ми не мали права програвати цей матч. Ми створили більше гострих ситуацій, більше моментів, тільки не використали їх. Я вважаю, що на результат вплинули деякі моменти, а саме – нерішучість арбітра.

– Бруно забив сьогодні 10-й м’яч у чемпіонатах України. Чи є наразі до цього футболіста якісь пропозиції?
– Бруно у першому таймі грав дійсно сконцентровано, бо було видно, що він тренувався, але думками перебував вже в якійсь іншій команді. А сьогодні він сконцентрувався і забив. І, можливо, порахував, що вже виконав задачу, бо менш активним був у другому таймі. Але більше питань у мене до Ренана, аніж до Бруно.

– Ви сказали, що у другому таймі Ваша команда зіграла добре. А як тоді прокоментуєте перший тайм у виконанні Ваших підопічних?
– Якщо ми програвали 1:2, значить не добре зіграли у першому таймі.

– А якість гри? Якщо не брати до уваги результат?
– Ми пропустили три м’ячі на виїздах. Це сигнал для нас. У матчі з «Динамо» пропустили три голи. «Ворскла» – не «Динамо», але теж тричі нам забила. Я не рахую 11-метровий на 90+7 хвилині. А два голи нам забили по грі. Це сигнал для того, щоб розібратися з діями захисної ланки. Ми створили чимало ситуацій, але що сказати гравцями групи атаки, які забили два м’ячі? Скільки їм треба ще забивати, щоб був позитивний результат? 4-5? Звичайно, хотілося б, щоб використовували усі моменти, щоб інтуїція підказала Бруно у першому таймі, як діяти у штрафному майданчику… Вже сказав, що воротар «Ворскли» зробив нам сьогодні 3 чи 4 «презенти», і ми їх не використали. А ми зробили пів-помилки, і на 2-й хвилині одразу ж пропустили. Будемо робити розбір гри та говорити з гравцями.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?
Футбол | 19 квітня 2024, 06:05 0
Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?

У півфіналах зустрінуться: Олімпіакос – Астон Вілла, Фіорентина – Брюгге

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Shevchenka2019
Прокоментуй ниття мартана і приймака+поштовх коліном в спину від приймака...СИДЯЧОГО Васіна...
Гниль...