Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5583
6

Луїш КАШТРУ: «Досягли мети в матчі з Динамо»

Головний тренер «Шахтаря» - про перемогу над головним конкурентом за чемпіонство

Луїш КАШТРУ: «Досягли мети в матчі з Динамо»
Ю.Юрьев. Луїш Каштру
Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу над «Динамо» в Києві, гольові моменти і варіативності в грі.
 
- Містер, ви задоволені і результатом, і грою?
- Так звісно. Результатом задоволений, тому що ми розраховували тільки на перемогу. Команда дуже добре показала себе у всіх моментах. Часом буває, хочеш виграти, але не все вдається на полі. Однак сьогодні хлопці діяли добре. З першої хвилини «Шахтар» демонстрував бажання перемогти. Ми повністю домінували, крім останніх п'яти-десяти хвилин, коли «Динамо» притискало нас до воріт. І навіть так нам вдавалося створювати моменти: в кінці могли забивати третій, раніше потрапили в каркас ... У «Динамо» також були гольові можливості, але не в такій кількості. Найголовніше: ми сьогодні досягли мети і тепер будемо налаштовуватися на наступний поєдинок.
 
- Вам не шкода, що «Динамо» забило в першому таймі зі свого першого гольового моменту?
- Звичайно, це завжди засмучує. Суперник раз добирається до наших воріт і забиває, а у нас стільки моментів, і ми не можемо всі їх реалізувати ... Але це футбол. Ми повинні правильно все приймати і реагувати. Відмінно показали себе в другому таймі, діяли варіативно, нам вдавалися атаки і через центр, і на правому, і на лівому флангах. Змогли досягнути мети. Вдалося проконтролювати дуже небезпечного гравця Миколенка і після атак на флангах переводити м'яч в середину - ця динаміка була чудово виконана завдяки Болбату, Марлосу і Соломону. Створили багато складнощів «Динамо». Варіативність - заслуга абсолютно всієї команди. В цілому дуже хороша гра з нашого боку. Як і наш перший поєдинок з «Динамо» в Суперкубку, але вже з іншим результатом.
 
- Коли ми зможемо побачити Коваленка і Малишева?
- На даний момент я хотів би більше говорити про гравців, які були на полі. Сподіваюся, травмовані скоро повернуться. Що стосується Малишева, ви знаєте, що його травма - на багато місяців. Коваленко, сподіваюся, буде в строю через два-три тижні. Перед матчем я вже говорив на цю тему - інформація є на офіційному сайті. Від медичного департаменту дізналися, що травма Віктора складніша, ніж ми думали. Чекаємо, що він якомога швидше відновиться і через два-три тижні буде з нами.
 
- Команда вже близька до гри, яку ви хочете їй поставити?
- Так, я хочу, щоб хлопці демонстрували атакуючий футбол і створювали багато гольових моментів. Будучи одним з претендентів на титул, ми показуємо хорошу гру: володіння м'ячем, кількість кутових і штрафних, атакуюча динаміка на флангах ... Думаю, і сьогоднішня перемога доводить, що наша гра застосовується в «Шахтарі». Хотілося б реалізовувати більше створених моментів, проте проблема ефективності в футболі буде завжди, тому що забивати вдається не в кожному епізоді.
 
- Що вашим підопічним вдалося виконати, а що не вийшло?
- Не вдалося забити ту кількість м'ячів, що ми могли і повинні були. Також хочеться, щоб команда не була так розбита при контратаках суперника, а звужувалася, була компактніше. Мова більше про другий тайм. Це пов'язано і з тим, що нам стало не вистачати трохи енергії, власне, як і «Динамо». Спека відчувалася ... Зрозуміло, що такі матчі вимагають максимальної інтенсивності, а так команди можуть періодично випробовувати деякі проблеми. Не вистачило реалізації моментів і прийняття кращих рішень в останній третині поля - ми дуже добре і досить просто туди добиралися, але ці рішення були далеко не ідеальними. Можна було реалізовувати більше.
 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Класні тренери не підстроюються під гру супротивника,а нав"язують свою.Каштру-професійний тренер-середняк,але ні Ван Галем,ні Клопом не буде.
Kevko
Игра Шахтера не выглядела очень убедительной. Тем более на фоне отбивающегося, безвольного соперника. По-прежнему на поле практически команда Луческу. Не видно новых лидеров, новых талантов. Все пока держится на группе ветеранов