Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 10 серпня 2019, 09:13
14011
19

Мільярд на покупки: великий гайд по головних трансферах літа в АПЛ

Sport.ua підводить підсумки літнього трансферного вікна в англійській Прем'єр-лізі

| Оновлено 10 серпня 2019, 09:13
14011
19
Мільярд на покупки: великий гайд по головних трансферах літа в АПЛ
twitter.com/Arsenal

Ось уже другий сезон поспіль літнє трансферне вікно в АПЛ закривається до початку офіційних матчів турніру. Про таку концепцію клуби ліги домовилися раніше і, очевидно, визнали її успішною, раз і в цьому році усвідомлено пішли на те, щоб швидше за інших топ-чемпіонатів Європи завершити роботу на ринку. Хоча критиків такого підходу також вистачає - багато фахівців резонно відзначають, що через це рішення клубам АПЛ доводиться істотно переплачувати, намагаючись екстрено отримати в свої ряди потрібних футболістів «на стрічці» роботи власного вікна, в той час, як у багатьох інших чемпіонатах Європи воно буде відкрито ще кілька тижнів.

Втім, терміни роботи трансферного вікна - тема зовсім іншої розмови, а в рамках цього матеріалу ми підведемо підсумки літньої кампанії всіх клубів елітного англійського футбольного дивізіону. Відразу відзначимо лише, що всього клуби АПЛ витратили на покупки новобранців 1,39 мільярда фунтів, виручивши від продажу непотрібних виконавців тільки 689 мільйонів. Торговельне сальдо вийшло негативним: -701 мільйон фунтів.

АСТОН ВІЛЛА

Витрачено: 133,74 млн фунтів

Отримано: 0

Найдорожчі придбання літа: Уеслі («Брюгге»; 22,5 млн фунтів), Тайрон Мінгс («Борнмут»; 20 млн фунтів), Дуглас Луїс («Манчестер Сіті»; 15,12 млн фунтів), Метт Таргетт («Саутгемптон»; 13,95 млн фунтів), Езрі Конса («Брентфорд»; 11,97 млн ​​фунтів).

Останні три сезони бірмінгемці провели в Чемпіоншипі, але за підсумками розіграшу-2018/19 змогли виграти путівку в еліту англійського футболу через раунд плей-офф. Очевидно, що в АПЛ «Астон Вілла» не збирається пасти задніх і буквально з першого ж сезону після повернення хоче боротися за як мінімум місця в середині турнірної таблиці, а там, може бути, і за зону єврокубків. На ці амбіції власники клубу в особі єгиптянина Нассефа Савіріса та китайця Тоні Ся Цзяньтуна виділили пристойний трансферний бюджет, який менеджмент «Астон Вілли» цілком успішно освоїв. Цікаво, що за сумою витрат на ринку бірмінгемці поступилися тільки трьом грандам ліги в особі «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед» та «Арсеналу». Тим цікавіше буде подивитися на команду Діна Сміта в сезоні-2019/20.

ШЕФФІЛД ЮНАЙТЕД

Витрачено: 42,75 млн фунтів

Отримано: 0

Найдорожчі придбання літа: Олівер Макберні («Суонсі»; 17,19 млн фунтів), Ліс Муссе («Борнмут»; 10 млн фунтів), Каллум Робінсон («Престон»; 7 млн ​​фунтів), Люк Фрімен («Куїнз Парк Рейнджерс»; 5,04 млн фунтів), Бен Осборн («Ноттінгем Форест»; 3,51 млн фунтів).

Трансферну кампанію «клинків» не можна назвати яскравою, хоча на посилення складу клуб витратив більше сорока мільйонів фунтів. В основному всі новобранці команди прийшли з клубів Чемпіоншипа і багато аналітиків вже зараз порівнюють нинішню поведінку на ринку «Шеффілд Юнайтед» з тим, як працював рік тому «Кардіфф». Чим все закінчилося для валлійців - прекрасно відомо, а тому і по майбутньому «клинків» є чимало запитань...

НОРВІЧ

Витрачено: 3,75 млн фунтів

Отримано: 1,35 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Ральф Ферманн («Шальке»; 2,7 млн ​​фунтів за річну оренду), Сем Байрем («Вест Хем»; 747 тисяч фунтів), Деніел Едсхед («Рочдейл»; 302 тисячі фунтів).

Менше «канарок» в поточне вікно витратив тільки «Ліверпуль», проте глибину складу цих команд для успішного виступу в АПЛ навряд чи варто порівнювати. Головний тренер «Норвіча» Даніель Фарке і керівництво клубу, очевидно, вважають, що кадрового потенціалу команди, яка виграла в минулому сезоні Чемпіоншип, повинно вистачити і для вирішення першочергових завдань в Прем'єр-лізі, але у більшості експертів подібний підхід викликає сумніви. Найімовірніше, «Норвічу» доведеться непросто, а в січні клубу доведеться проводити куди більш масштабну трансферну кампанію...

БРАЙТОН

Витрачено: 59,18 млн фунтів

Отримано: 0

Найдорожчі придбання літа: Адам Уебстер («Брістоль Сіті»; 19,67 млн ​​фунтів), Ніл Мопе («Брентфорд»; 18 млн фунтів), Леандро Троссард («Генк»; 18 млн фунтів), Метт Кларк («Портсмут»; 3,51 млн фунтів).


twitter.com/OfficialBHAFC

«Чайки» насилу зберегли прописку в АПЛ в минулому сезоні, а тому навряд чи в новому розіграші турніру їм належить вирішувати інші завдання, адже трансферна кампанія клубу також не виглядає вражаюче. Ні, «Брайтон» надмірно не економив і витратив майже шістдесят мільйонів фунтів, проте всі найгучніші трансфери команди - це футболісти, які не мають досвіду виступів у Прем'єр-лізі. Втім, всі новачки досить молоді та перспективні, а тому здається мінус «Брайтона» цілком може виявитися плюсом, і хто знає, що ми будемо говорити про виступ цієї команди в кінцівці сезону.

САУТГЕМПТОН

Витрачено: 49,14 млн фунтів

Отримано: 22,86 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Денні Інгз («Ліверпуль»; 19,98 млн фунтів), Че Адамс («Бірмінгем»; 15,03 млн фунтів), Мусса Дженепо («Стандард»; 14,13 млн фунтів).

«Святі» витратили майже п'ятдесят мільйонів на придбання трьох новачків. Інгз непогано проявив себе в команді в минулому сезоні, коли виступав за «Саутгемптон» на правах оренди, а тому його викуп у «Ліверпуля» можна назвати логічним рішенням. Че Адамс був грізним бомбардиром «Бірмінгема», забивши 22 м'ячі в 46 поєдинках минулого розіграшу Чемпіоншипа, а Мусса Дженепо чудово проявив себе в Бельгії у складі «Стандарда». Але, незважаючи на це, здається, що «Саутгемптону» влітку не завадило б посилитися ще як мінімум двома-трьома якісними виконавцями, щоб знову не вести боротьбу за виживання з непередбачуваними наслідками...

БЕРНЛІ

Витрачено: 8,46 млн фунтів

Отримано: 7,92 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Джей Родрігес («Вест Бромвіч»; 5 млн фунтів), Бейлі Пікок-Фаррелл («Лідс»; 2,48 млн фунтів), Ерік Пітерс («Сток Сіті»; 990 тисяч фунтів).

Трансферну кампанію «бордових» вже зараз багато британських аналітиків вважають однією з найгірших серед усіх команд ліги. По суті, посилити команду зможе тільки 30-річний форвард Джей Родрігес, який в минулому розіграші Чемпіоншипу забив 22 м'ячі в 47 поєдинках, але в Прем'єр-лізі зовсім інший рівень, а тому чекати подібної результативності від цього форварда не доводиться. В останній день роботи вікна «Бернлі» орендував у «Челсі» Денні Дрінкуотера, який отримає шанс перезавантажити свою кар'єру в стані «бордових», але навіть цього підписання може виявитися недостатнім для того, щоб виконати завдання на сезон і зберегти прописку в еліті.

БОРНМУТ

Витрачено: 50,81 млн фунтів

Отримано: 31,05 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Арно Груневелд («Брюгге»; 16,2 млн фунтів), Філіп Біллінг («Хаддерсфілд»; 14,85 млн фунтів), Ллойд Келлі («Брістоль Сіті»; 13,32 млн фунтів), Джек Стейсі («Лутон»; 4,01 млн фунтів), Харрі Вілсон («Ліверпуль»; 2,43 млн фунтів за річну оренду).

«Вишні» досить непогано заробили на продажах Тайрона Мінгса та Ліса Муссе, а тому змогли дозволити собі кілька дуже пристойних придбань. Зокрема, прихід Груневелда повинен допомогти істотно урізноманітнити й загострити флангову гру «Борнмута», а в парі з 20-річним талантом Келлі, який прийшов з «Брістоля», вони здатні створити досить продуктивний дует на лівій «бровці». Цікавою можна вважати і оренду у «Ліверпуля» правого вінгера Харрі Вілсона, який в минулому сезоні дуже яскраво себе показав в «Дербі», відзначившись 16 голами в 43 матчах.

НЬЮКАСЛ

Витрачено: 61,56 млн фунтів

Отримано: 32,08 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Жоелінтон («Гоффенгайм»; 39,6 млн фунтів), Аллан Сен-Максімен («Ніцца»; 16,2 млн фунтів), Еміль Крафт («Ам'єн»; 4,86 ​​млн фунтів).

Нинішнього літа «сороки» втратили Айосе Переса, який вирушив у «Лестер» за 30 мільйонів фунтів, проте підписали на його місце бразильця Жоелінтона, що непогано себе проявив в Німеччині. Поки невідомо, наскільки швидко тому вдасться адаптуватися до англійського футболу, але загалом майже 40 мільйонів фунтів, відданих за нього, виглядають вельми ризикованою, хоча і перспективної інвестицією. Крім того, «Ньюкасл» зміг підписати яскравого вінгера Сен-Максімена, що також обіцяє непогані дивіденди в майбутньому. Також цікаво виглядає повернення в рідну команду Енді Керролла, який перебрався до табору «сорок» в останній день роботи трансферного вікна на правах вільного агента.


twitter.com/NUFC

КРИСТАЛ ПЕЛАС

Витрачено: 6,84 млн фунтів

Отримано: 50,18 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Джеймс Маккарті («Евертон»; 2,97 млн ​​фунтів), Джордан Айю («Суонсі»; ​​2,52 млн фунтів), Віктор Камараса («Бетіс»; 1,35 млн фунтів за річну оренду).

«Склярі», на думку багатьох, продемонстрували брак амбіцій на трансферному ринку. Продавши Аарона Ван-Біссаку майже за 50 мільйонів фунтів, «Кристал Пелас» отримав хорошу прибавку для роботи над посиленням складу, але з цим завданням фактично не впорався. Звичайно, 33-річний Гарі Кехілл, який прибув вільним агентом, повинен посилити оборону, а 28-річний Джеймс Маккарті допомогти в півзахисті, але все одно це не ті персони, які б допомогли «склярам» вийти на якісно новий рівень. Втім, головним трансфером літа цього клубу є збереження в своїх рядах Вілфріда Заа, який і повинен в черговий раз стати однією з головних запорук щодо непоганого сезону в АПЛ для «Кристал Пелас».

ВОТФОРД

Витрачено: 32,49 млн фунтів

Отримано: 20,7 млн ​​фунтів

Найдорожчі придбання літа: Ісмаїла Сарр («Ренн»; 27 млн ​​фунтів), Крейг Доусон («Вест Бромвіч»; 5,49 млн фунтів).

Нинішнє літо видалося одним з найбільш спокійним для «шершнів» за останні роки. По суті, «Вотфорд» купив тільки двох гравців - Сарра з «Ренна» та Доусона з «Вест Бромвіча». Обидва, як здається, повинні посилити команду і допомогти їй стати сильнішою. Також неможливо пройти повз підписання Данні Уелбека, який став гравцем «шершнів» на правах вільного агента. Досвід й майстерність цього футболіста обов'язково стануть в нагоді «Вотфорду», якщо тільки не будуть заважати травми. Важливо і те, що «шершням» вдалося зберегти в своїх рядах Абдулая Дукуре та Жерара Деулофеу - можливо, саме це і є два головних «трансфери» літа для «Вотфорда».

ВЕСТ ХЕМ

Витрачено: 71,73 млн фунтів

Отримано: 41,07 млн ​​фунтів

Найдорожчі придбання літа: Себастьян Аллер («Айнтрахт»; 36 млн фунтів), Пабло Форнальс («Вільярреал»; 25,2 млн фунтів), Альбіан Айєті («Базель»; 7,83 млн фунтів), Гонсалу Кардозу («Боавішта »; 2,7 млн ​​фунтів).

Клуб українця Андрія Ярмоленка цього літа втратив свого провідного форварда Марко Арнаутовича, який подався в китайський «Шанхай СІПГ» в обмін на 22,5 мільйона фунтів. Однак лондонці не залишилися без гідної заміни, придбавши у «Айнтрахта» Себастьяна Аллера за 36 мільйонів фунтів. Повинен стати однозначним посиленням для команди і Пабло Форнальс, у зв'язку з чим в новому сезоні від «молотобійців» є надія очікувати більш високе місце, ніж 10-е, яке «Вест Хем» зайняв за підсумками АПЛ-2018/19.

ЛЕСТЕР

Витрачено: 95,49 млн фунтів

Отримано: 78,3 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Юрі Тілеманс («Монако»; 40,5 млн фунтів), Айосе Перес («Ньюкасл»; 30 млн фунтів), Денніс Прат («Сампдорія»; 18,9 млн фунтів), Джеймс Джастін («Лутон »; 6 млн фунтів).

«Лиси» провели досить неоднозначну кампанію цього літа. З одного боку, витрачено майже сто мільйонів фунтів, і придбання Тілеманса, Переса та Прата здатні значно посилити команду, якщо новачкам, звичайно, вдасться заграти в новому колективі. Однак єдина серйозна втрата в особі Гаррі Магуайра так і залишилася без уваги - на цю позицію «Лестер» не підписав якісну заміну, а тому тільки сезон покаже, наскільки дорого з точки зору набраних та втрачених очок обійдеться таке рішення керівництва клубу.


lcfc.com

ЕВЕРТОН

Витрачено: 107,91 млн фунтів

Отримано: 60,3 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Алекс Івобі («Арсенал»; 27,36 млн фунтів), Мойзе Кін («Ювентус»; 24,75 млн фунтів), Андре Гомеш («Барселона»; 22,5 млн фунтів), Жан-Філіп Гбамен («Майнц»; 22,5 млн фунтів), Фабіан Делф («Манчестер Сіті»; 8,55 млн фунтів).

«Іриски» провели вражаючу роботу на ринку цього літа. Крім викупу у «Барселони» Андре Гомеша, а також підписання непотрібного «Манчестер Сіті», але здатного стати в нагоді в «Евертоні» Фабіана Делфа, клуб здійснив ще три угоди, які можуть зіграти добру службу в майбутньому. Мова, звичайно, про покупки 23-річних Івобі та Гбамена, а також 19-річного італійського проспекта Кіна, якого «іриски» умовили відпустити «Ювентус» в обмін на прописану в угоді опцію зворотного викупу. Все це говорить про те, що в АПЛ-2019/20 від колективу Марку Сілви варто очікувати як мінімум місця в Лізі Європи. Все інше, швидше за все, буде визнано за провал.

ВУЛВЕРХЕМПТОН

Витрачено: 87,3 млн фунтів

Отримано: 3,06 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Рауль Хіменес («Бенфіка»; 34,2 млн фунтів), Педру Нету («Лаціо»; 16,47 млн ​​фунтів), Патрік Кутроне («Мілан»; 16,2 млн фунтів), Леандер Дендонкер («Андерлехт»; 12,15 млн фунтів), Бруно Жордан («Лаціо»; 8,28 млн фунтів).

«Вовкам», очевидно, знову хочеться фінішувати якомога вище в турнірній таблиці, а тому влітку вони часу дарма не втрачали. За минуле трансферне вікно «Вулверхемптон» однозначно посилився. Клуб добре скупився в Італії, підписавши звідти Нету, Кутроне й Жордана, а також викупив контракти Рауля Хіменеса та Леандера Дендонкера, які відмінно проявили себе в минулому сезоні. Крім того, чималу допомогу команді здатний надати орендований у «Реала» центрбек Хесус Вальєхо. Так що під командуванням Нуну Ешпіріту Санту підібралася відмінна «банда».

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД

Витрачено: 143,1 млн фунтів

Отримано: 58,5 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Гаррі Магуайр («Лестер»; 78,3 млн фунтів), Аарон Ван-Біссака («Кристал Пелас»; 49,5 млн фунтів), Деніел Джеймс («Суонсі»; ​​15,3 млн фунтів).

Багато хто чекав, що влітку в «Манчестер Юнайтед» відбудеться кадрова революція, але на ділі все вийшло абсолютно інакше. Незважаючи на безліч чуток, «червоні дияволи» підписали тільки трьох новачків. Що цікаво, всі вони - англійці. Магуайр (став найдорожчим вхідним трансфером клубів АПЛ в нинішнє вікно) і Ван-Біссака практично напевно вже в дебютному для себе сезоні зможуть підсилити команду, а Джеймс узятий на перспективу. Серед втрат - Лукаку, Валенсія та Еррера. Першого й третього теоретично є ким замінити, але на практиці глибини складу для боротьби за «золото» команді Сульшера відверто не вистачає, а тому її доля - бійня за зону Ліги чемпіонів. І то, якщо за найближчі пару тижнів «червоні дияволи» не продадуть Погба, або ще когось із ключових виконавців.

АРСЕНАЛ

Витрачено: 137,16 млн фунтів

Отримано: 45,27 млн ​​фунтів

Найдорожчі придбання літа: Ніколя Пепе («Лілль»; 72 млн фунтів), Вільям Саліба («Сент-Етьєн»; 27 млн ​​фунтів), Кіран Тірні («Селтік»; 24,3 млн фунтів), Давид Луїс («Челсі»; 7,83 млн фунтів), Габріель Мартінеллі («Ітуано»; 6,03 млн фунтів).

До останнього дня роботи трансферного вікна, крім покупки Ніколя Пепе «канонірам» похвалитися особливо не було чим, бо перспективного Салібу клуб викупив у «Сент-Етьєна» й лишив на рік в оренду, а такий же молодий Мартінеллі поки ще вкрай загадковий і взятий, ймовірно, на перспективу. Але в останній момент «Арсеналу» все ж таки вдалося завершити дві угоди, які покликані цементувати оборону команди в майбутньому сезоні - Тірні та Луїс абсолютно точно на це здатні. Завдяки цим переходам шанси «Арсенала» на успішний сезон серйозно виросли в очах експертів, а як все складеться насправді - подивимося.

ТОТТЕНХЕМ

Витрачено: 102,6 млн фунтів

Отримано: 27,9 млн фунтів

Найдорожчі придбання літа: Тангі Ндомбеле («Ліон»; 54 млн фунтів), Райан Сессеньон («Фулхем»; 24,3 млн фунтів), Джовані Ло Чельсо («Бетіс»; 14,4 млн фунтів за річну оренду), Джек Кларк («Лідс»; 9,9 млн фунтів).


twitter.com/SpursOfficial

Головний висновок трансферного вікна для «шпор» - вони нарешті почали купувати нових футболістів. Першою літньою «ластівкою» став Тангі Ндомбеле, який здатний істотно посилити півзахист команди Почеттіно. Крім нього, «Тоттенхем» підписав перспективного хавбека «Лідса» Кларка, але відразу ж віддав його цій же команді в оренду на сезон. В останній день роботи трансферного вікна «шпори» знову пожвавилися й здійснили дві цікаві угоди, підписавши Сессеньона з «Фулхема» та орендувавши з опцією викупу у «Бетіса» Ло Чельсо. Звичайно, поки залишається неясною доля Крістіана Еріксена, але в цілому кампанія «Тоттенхема» виглядає непогано - всяко краще, ніж ніщо, погодьтеся.

ЧЕЛСІ

Витрачено: 40,5 млн фунтів

Отримано: 115,52 млн фунтів

Найдорожче придбання літа: Матео Ковачич («Реал»; 40,5 млн фунтів).

«Челсі» через трансферний бан зміг лише викупити у «Реала» контракт Матео Ковачича, який грав в команді раніше на правах оренди. Втрат у «синіх» побільше, але самою знаковою з них став відхід в той же «Реал» Едена Азара за 90 мільйонів фунтів - рекордний трансфер нинішнього вікна в АПЛ. Навіть трохи дивно, що їм виявилася угода на продаж...

ЛІВЕРПУЛЬ

Витрачено: 1,71 млн фунтів

Отримано: 30,96 млн фунтів

Найдорожче придбання літа: Сеппо ван ден Берг («Зволле»; 1,71 млн фунтів).

«Червоні», очевидно, вирішили, що поборотися за «золото» зможуть і з тим складом, який досить успішно робив це сезоном раніше. З цієї причини активність «Ліверпуля» на ринку з точки зору покупок була зведена до нуля. Фактично придбаний був лише один 17-річний голландський центрбек ван ден Берг, але це інвестиція в майбутнє, не інакше. Втім, і серйозних втрат не відбулося. Можна виділити хіба що від’їзд з клубу Старріджа, який надавав глибини складу. Якщо по ходу сезону «Ліверпуль» почнуть переслідувати травми, то гравця типу Деніела, можливо, і не вистачатиме Клоппу.

МАНЧЕСТЕР СІТІ

Витрачено: 150,3 млн фунтів

Отримано: 62,1 млн фунтів

Найдорожче придбання літа: Родрі («Атлетико»; 63 млн фунтів), Жоау Канселу («Ювентус»; 58,5 млн фунтів), Анхеліньо (ПСВ; 10,8 млн фунтів), Педро Порро («Жирона»; 10,8 млн фунтів), Зак Стеффен («Коламбус»; 7,2 млн фунтів).

Чемпіон Англії «затарився» точково. Двома головними угодами сезону для «городян» стали Родрі та Жоау Канселу. Перший покликаний замінити Фернандіньо в опорній зоні, другий - стати ключовим гравцем на правому фланзі оборони. Придбали «городяни» влітку й конкурента для нашого Олександра Зінченка - ним стане іспанець Анхеліньо, який прибув з ПСВ. Якихось інших кадрових перестановок Гвардіолі та керівництву клубу сенсу робити і не було - навіщо ламати те, що й так чудово працює і приносить результат?

Олексій СЛИВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olexandr Olexandrov
Надіюсь Мойзе Кін отримає досить ігрового часу в новій команді, бо талант там є. Юве правильно зробили, що дали пацану зараз пограти, а не тримали далі на банці...
VVV
Нарешті починається улюблений чемпіонат!Трансферне вікно закрите,можна зробити певні висновки і прогнози: 1. Ліверпуль і Сіті - боротьба за чемпіонство;(надіюсь Лівер) 2. Якщо Еріксен залишиться,не бачу хто може завадити тотенхему взяти третє місце (можливо навіть трохи фаворитам нерви потріпають) - трансфери дуже круті..топ опорник Ндомбеле, мабуть,найталановитіший англієць Сесеньйон ,ну і ЛоЧельсо..супер,нічого не скажеш.3. А от за четверте місце очікую справжню м`ясорубку - в Челсі біда з їхнім трансферним баном,мю з його можливостями був абсолютно не переконливий на трансферному ринку)забивати хто буде???), Арсенал - це Арсенал,все як завжди:хороший футболіст в атаку,привозний захисник в центр і декілька молодих футболістів на перспективу; вулвс в порядку-можуть вклинитись за боротьбу(єдине,смущає участь в ЛЄ-чи вистачить лавки???),ну і Евертон -прекрасна трансферна кампанія,очікую від них приємного сюрпризу(тут навіть прогнозувати страшно..надіюсь Арсенал)) 4)виліт - Норвіч і Бьорнлі однозначно..хто третій? Думаю поборються шефілд,брайтон,і можливо святі(хоча надіюсь ні-дуже симпатична команда) 5) всі інші-середина таблиці :лестер і вест хем вище,крістал пелес і Ньюкасл нижче...але то нічого не міняє - без проблем,і без амбіцій) чемпіонат буде крутий!
MaxUa
1. Устанавливается искусственное ограничение.
2. Это ограничение вынуждает клубы оперативнее принимать решения о трансферах. Что в свою очередь вынуждает менеджмент совершенствовать свою работу. В результате пока остальные еще в раздумьях, английские клубы для себя закрывают тему трансферов и концентрируются на тренировочном процессе.
3. Кроме того ограничение вынуждает клубы из АПЛ переплачивать.
4. Переплата за трансферы в АПЛ прямо влияет на весь рынок в целом, в результате чего цена на общем трансферном рынке продолжает подрастать.
5. Повышение цен всегда является преимуществом для богатых. Чем все выше цены на трансферы, тем все меньше список клубов, которые могут себе позволить потянуть такие трансферы. Таким образом с помощью завышения цен на трансферы попросту уменьшается список потенциальных конкурентов.
6. У АПЛ простая цель - монополизировать победы в ЛЧ, ради максимизации прибыли от участия в ЛЧ. В данном случае этому процессу будет способствовать как более быстрое вхождение клубов в сезон, так и прямое содействие росту цен, чтобы сузить список клубов, которые могут получить доступ к первоклассным игрокам.
seregka1991
Снудился читать такую статью.
Начинайте там уже)