Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
|
2407
0

Монако - Ліон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції

Стартує новий сезон французької Ліги 1

Монако - Ліон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції
twitter.com/AS_Monaco

У п'ятницю, 9 серпня стартує новий сезон чемпіонату Франції. Ліга 1 сезону 2019/2020 стартує досить цікавим матчем між «Монако» і «Ліоном».

«Ліон» в минулому сезоні завоював бронзові медалі чемпіонату Франції і отримав право виступити в груповому етапі Ліги чемпіонів.

У той же час «Монако» в минулому сезоні став головним розчаруванням Ліги 1. Команда з призовими амбіціями катастрофічно розпочала новий сезон, після чого в жовтні з поста головного тренера був звільнений Леонардо Жардім - людина, з якою були пов'язані всі гучні успіхи «Монако» останніх років.

Керівництво монегасків наважилося на експеримент, запросивши на його місце Тьєррі Анрі - легендарного форварда, але тренера з повною відсутністю досвіду самостійної роботи. Успіху цей експеримент не приніс - команда продовжувала йти в зоні вильоту.

Анрі протримався лише до кінця січня, після чого керівництво «Монако» вирішило повернути Жардіма. Не можна сказати, що після повернення португальця справи пішли різко вгору, проте команда хоча б зуміла врятуватися від вильоту, фінішувавши на рятівному 17-му місці.
Що стосується «Ліона», то в клубі зміна головного тренера сталася в літнє міжсезоння. Бруно Женезьо відправився на заробітки в Китай, і керівництво «Ліона» вирішило слідувати невдалому наприкладу «Монако» і призначити на пост наставника команди іменитого в минулому гравця без будь-якого досвіду самостійної роботи - мова йде про 45-річного бразильця Сілвіньо. Що вийде з цієї затії, покаже тільки час.

Влітку обидві команди за традицією багато і дорого продавали. «Монако» це стосується в меншій мірі - з лідерів клуб покинув тільки бельгійський хавбек Юрі Тілеманс, який за 45 млн євро відправився в «Лестер». Придбані були вінгер «Атлетіко» Желсон Мартінш і два гравці «Монпельє» - воротар Бенжамен Лакомт і правий захисник Рубен Агілар.

«Ліон» ж цього літа продав трьох лідерів на загальну суму майже 120 млн євро - йдеться про центрального півзахисника Тангі Ндомбеле, лівого захисника Ферлана Менді і лідера атаки Набіля Фекіра. При цьому трансфер Фекіра за 20 млн в «Бетіс» багатьох здивував - ще рік тому Набіль коштував 60 млн євро, а на нього претендували клуби рівня «Ліверпуля».

При цьому придбання були зроблені також солідні. Ндомбеле покликані замінити бразильці Тіаго Мендес з «Лілля» (22 млн євро) і Жеан Лукас з «Фламенго» (8 млн). На заміну Менді на лівий фланг захисту за 9 млн був підписаний Юссуф Коне з того ж «Лілля». Також «Ліон» посилив центр захисту перспективним данцем Йоакімом Андерсеном з «Сампдорії», який обійшовся клубу в 24 млн євро.

В цілому варто сказати, що цього літа склад «Ліона» став трохи слабкішим, в той час як «Монако» в плані підбору гравців практично нічого не втратив. Монегаскам потрібно доводити, що минулий сезон був прикрим непорозумінням, і потенціал у команди все ще дуже високий.

Букмекери оцінюють шанси команд як приблизно рівні: коефіцієнт на перемогу «Ліона» - 2,44, на «Монако» - 2,99. Імовірність нічиї - 3,58.

8 серпня, п'ятниця

«Монако» — «Ліон»
Монако. Стадіон «Луї II». 21:45
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 21
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.