Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
1043
0

Євген ЛЕВЧЕНКО: «АЗ любить контролювати хід гри»

Колишній півзахисник збірної України - про першого суперника «Маріуполя» в єврокубках

Євген ЛЕВЧЕНКО: «АЗ любить контролювати хід гри»
АЗ Алкмар
Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко чекає сюрпризу від команди Олександра Бабича в поєдинку третього раунду кваліфікації проти «АЗ Алкмаар».
 
- Євгене, що являє собою АЗ?
- Це команда, яка завжди грає в атакуючий футбол за схемою 4-3-3. За своїм статусом вони вважаються трохи вище середняка голландської ліги. Цей клуб завжди славився своїми талантами, які після декількох років виступів в ньому, переходять в більш сильні європейські клуби. У команди змінився головний тренер, але філософія гри від цього не змінюється. У АЗ дуже сильна атакуюча лінія. Зокрема, такі молоді виконавці, як Стенгс, Боада, Ідрісса вже добре себе зарекомендували. Найвразливіше місце команди - лінія оборони. Там є 34-річний Рон Влар, який бере за рахунок досвіду, але позиції свої він вже здає.
 
Що стосується нового наставника, то Арне Слот думаючий фахівець, він любить контролювати хід гри, атакувати. Його команда з молоддю в складі грає в зрілий футбол.
 
- Зовсім недавно з АЗ в «Спартак» перейшов півзахисник Гус Тіл. Це втрата для голландців?
- Безумовно. Цей футболіст вважався одним з провідних в команді. Він індивідуально дуже сильний гравець, з хорошим пасом.
 
- На ваш погляд, як «Маріуполь» повинен діяти в першому, домашньому поєдинку?
- Домашнім він вважається не в повній мірі. Хоча впевнений, азовці чекатимуть підтримки і від одеситів. Так в будь-якому місті України потрібно переживати за команду своєї країни і приходити на стадіон за неї вболівати.
 
 
Потрібно обов'язково забивати, інакше можуть бути великі проблеми в Голландії. АЗ на своєму полі рідко кого відпускає. Але не варто з перших хвилин бігти в атаку, потрібно виманити голландців, і якщо вийдуть контратаки, можна домогтися позитивного результату.
 
- У Голландії вважають, що для АЗ «Маріуполь» прийнятний суперник?
- Тут з обережністю ставляться до «Маріуполя», тому що знають цю команду хіба що за місцем на карті. Це не «Динамо» і не «Шахтар», тому у голландців, думаю, не виникає сумнівів щодо надприродних якостей азовців.
 
- У відсотковому відношенні, як ви оцінюєте шанси команд на вихід в плей-офф раунд?
- Складно сказати. Якщо брати глобально, то за якістю футболістів АЗ перевершує «Маріуполь», але зараз початок сезону і це теж шанс для української команди. Невелику перевагу я віддаю голландцям, але дуже сподіваюся на сюрприз з боку підопічних Олександра Бабича.
 
- Спробуйте спрогнозувати рахунок.
- Занадто багато м'ячів, думаю, забито не буде. В один м'яч переможе АЗ - 2:1, - сказав Левченко.
 
Поєдинок «Маріуполь» - «АЗ Алкмаар» відбудеться сьогодні, 8 серпня, в Одесі. Початок матчу о 20:00. Переможець протистояння в раунді плей-офф Ліги Європи змагатиметься проти когось з пари «Антверпен» (Бельгія) / «Вікторія» (Чехія).
 
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.