Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2019, 06:18
5984
2

ФК Львів здобув вольову перемогу над Десною в Чернігові

Підопічні Блавацького зуміли переломити хід непростого поєдинку у другому таймі

| Оновлено 31 липня 2019, 06:18
5984
2
ФК Львів здобув вольову перемогу над Десною в Чернігові
ФК Львів
Ще не так давно чернігівська «Десна» та ФК «Львів» проводили свої перші поєдинки в «елітному» дивізіоні українського футболу. Однак зараз ці команди вже можна за правом вважати серйозними борцями за залікові бали в турнірній сітці Української Прем'єр-ліги.
 
Навіть встигли награти футболісти Олександра Рябоконя і Богдана Балавацкого на певний контекст у очному протистоянні. У минулому сезоні саме «золоті леви» відрізали «сіверян» від потрапляння до верхної половини турнірної таблиці. На користь це, як показав досвід, «Львову» навряд чи пішло – сезон команда з західної України завершила на шостому місці, проте зуміла зміцніти характером і вже робить гучні заяви на просування вгору по «кар'єрних сходах».
 
Однак амбіції мають бути доведені вчинками. І перший серйозний іспит щодо виконаної під час міжсезонних зборах роботіи команді Блавацького необхідно було здавати саме в Чернігові, де з урочистої церемонії підняття державного прапора України на стадіоні ім. Юрія Гагаріна почався новий футбольний рік для найпівнічнішої частині нашої футбольної країни.
 
Гості розпочали протистояння досить жваво. Позиційний наступ з довгим розіграшем м'яча на своїй половині поля довго не знаходив гідного опору з боку опонента. «Десну» підганяли рідні трибуни, однак зв'язки минулого сезону були втрачені, а їх відновленням довелося займатися безпосередньо в бойових умовах.
 
Поки це відбувалося, чернігівці цілком могли пропустити швидкий м'яч. Адамюк наносив удар з носка, отримавши м'яч після відскоку під час подачі кутового на лівому фланзі, проте пробив трохи вище поперечини.
 
І пощастило господарям, що суперник дещо «злякався» надмірної свободи у чужих володіннях. «Львів» відступив на свою половину поля, за що повинен був поплатитися під час обвідниого удару у дальній кут, який наносив Філіппов. М'яч пройшов поруч зі стійкою, де, кількома хвилинами раніше, вже опинявся завдяки вдалій боротьбі Артема Фаворова в штрафний.
 
Побачити забитий м'яч чернігівській публіці вдалося через півгодини від початку зустрічі. Денис Фаворов традиційно пішов допомагати партнерам по атаці під час стандартного положення, а Богданов точно подав з лівого флангу до лицьової кордоні воротарського.
 
Перевага «Десни» в час, що залишився першого тайму була настільки значною, що здавалося, що команді Рябоконя точно вдасться набрати максимум очок в цей вечір. Проти здійснення даних планів виступила бразильська група гравців ФК «Львів».
 
Шина повністю провалився в першому таймі, проте зумів знайти «свою» гру в другій половині, надавши команді необхідну швидкість на контратаках. А які заміни вдалися Балавацькому! Оборона «Десни» впала під натиском швидкісних Алваро, Богунова і Сабіно. Залишалося лише доводити моменти до логічного завершення.
 
Ефектний пас п'ятою у виконанні Приймака у чужому штрафному точно стане пам'ятним моментом стартового туру. У контексті окремої зустрічі, цей епізод допоміг «Львову» зрівняти рахунок. Адресатом на лицьовій лінії штрафного майданчика виявився Пернамбуко, з надвлучним ударом якого було просто неможливо впоратися.
 
А ще була горезвісна контратака, коли львів'яни в кілька передач перейшли на чужу половину поля, а на вістрі опинився Ренан, який за мить до цього виносив похапцем м'яч з власного штрафного. І знайшлися ж сили ще й на точний пас в хід Альваро! Гравцеві, який вийшов на заміну, залишалося ударом на силу прошити Євгена Паста.
 
Загублений момент Калитвинцева наприкінці матчу, а також винесення м'яча з порожніх воріт захисниками чернігівчан зберегли рахунок на табло на користь команди гостей, що може означати лише одне – «Львів» знову засмучує «Десну», і робить це в дуже красивому стилі.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

Десна – ФК Львів – 1:2

 Д. Фаворов, 30 – Пернамбуко, 52, Алваро, 86

 Філіппов, 43, Гітченко, 87 – Квасный, 9, Приймак, 25, Алваро, 86,  Адамюк, 89, Мартан, 90+1

Десна: Паст – Гітченко, Мостовий, Імереков, Д. Фаворов — Картушов, Огіря, А. Фаворов, Хльобас (Калітвінцев, 65) — Богданов (Кузик, 87),Філіппов.

ФК Львів: Бандура — Борзенко, Квасний, Братков, Адамюк — Мартан (Сабіно, 68), Приймак — Ренан, Пернамбуко (Богунов, 72), Шина (Алваро, 82) — Бруно.

Арбітр: Денис Шурман

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 8 (5) – 8 (3)
Кутові: 6 – 5
Оффсайди: 0 – 1.

ДЕСНА-ФК ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C
 

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 4
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ростик Карпа
Хто там розорявся про впевнену перемогу Десни???
Pavlo
За Лвів рад ..