Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 грудня 2019, 18:48
2863
4

Збірна України здобула дві нагороди чемпіонату світу з шашок-100

Міжнародний гросмейстер Вікторія Мотричко з Одеси отримала бронзу ЧС-2019

| Оновлено 04 грудня 2019, 18:48
2863
4
Збірна України здобула дві нагороди чемпіонату світу з шашок-100
Facebook. Бронза збірної України (Ю.Макаренкова, Г.Дмитренко, В.Мотричко), головний суддя А.Щербатюк
29 липня у Ризі, столиці Латвії, відбувся чемпіонат світу 2019 з блискавичної гри в шашки-100 серед чоловіків та жінок. 
 
Чудово на змаганнях виступили українські спортсменки. Бронзову медаль чемпіонату світу в особистому заліку виборола лідер збірної міжнародний гросмейстер Вікторія Мотричко. Завдяки її успіху, а також старанням майстра з Запоріжжя Ганни Дмитренко (8-ме місце) та гросмейстера з Харкова Юлії Макаренкової (15-те місце), збірна України в командному заліку також змогла піднятися на третю сходинку п’єдесталу пошани. 
 
Чоловіча українська збірна зупинилася за крок від нагород, на 4-й позиції, найкращий з українців Юрій Бобков потрапив до топ-десятки. Загалом у чемпіонаті світу взяло участь 86 спортсменів та 51 спортсменка з 13 країн світу. 
 
Міжнародний гросмейстер Вікторія Мотричко з Одеси поділилася своїми враженнями від здобуття бронзової медалі спеціально для Sport.ua
 
«Дуже класний, гарно організований турнір, з надзвичайно сильним рівнем учасниць. Була дуже щільна безкомпромісна боротьба, в якій мені вдавалося довгий час лідирувати. Але перед останнім туром становище загострилося ще більше. Для того, щоб стати чемпіонкою, треба було грати тільки на перемогу проти екс-чемпіонки світу Дарії Ткаченко. В якийсь момент це не зовсім вдалося. В результаті – за очками поділила друге-четверте, але за другим додатковим коефіцієнтом зайняла третю сходинку. В цілому, задоволена виступом».
 
Головним суддею змагань в Ризі працював вінничанин Андрій Щербатюк, міжнародний арбітр, віце-президент Федерації шашок України. Один з провідних рефері Всесвітньої шашкової федерації FMJD має великий досвід в проведенні найбільших подій континентального та світового рівня, працював головним арбітром матчів за світову шашкову корону. Ось що розповів Андрій Щербатюк спеціально для Sport.ua:
 
«Цьогоріч в чемпіонат світу з блискавичної гри зібрав в Ризі рекордно сильний склад учасників. Зокрема, в жіночому турнірі брали участь практично всі найсильніші спортсменки, серед яких відразу 4 чемпіонки світу різних років. Тим більш вагомим є успішний виступ українок. Турнір проходив за швейцарською системою в 11 турів з контролем 5 хвилин на партію та додаванням 3 секунд за кожен зроблений хід (система Фішера). 
 
Напружена й безкомпромісна боротьба точилася на всій дистанції турніру. Змагання з блискавичної гри завжди багаті на яскраві емоції, захоплюють своєю динамікою не лише учасників, а й глядачів. І рівень напруги був особливо високим, враховуючи статус – чемпіонат світу. Так, звісно, були ситуації, де суддям довелося викладатися, як то кажуть, на повну. Особливо тоді, коли накал боротьби на фоні втоми змушував нерви учасників «плавитися». Адже 11 турів – досить довга та виснажлива дистанція.  В підсумку, завдяки організаторам турнір відбувся на винятково високому рівні. На фоні безкомпромісної боротьби найсильніших спортсменів планети також вдалося створити атмосферу свята інтелектуального мистецтва та творчості». 
 
Турнірні таблиці ЧС-2019 (шашки-100, блискавична гра): чоловіки, жінки
 
Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Юний хавбек українського походження тренується з основою МЮ
Футбол | 28 березня 2024, 21:15 4
ФОТО. Юний хавбек українського походження тренується з основою МЮ

Закері Бауманн взяв участь у тренуванні першої команди

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mihail_lasarev
Так понимаю, если нет упоминаний о россиянах, то можно сразу догадаться о их полном доминировании на турнире.
Посмотрел результаты - действительно так. Политику сайта не совсем понимаю.