Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1395
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Радує, що вже в перших матчах грали якісно»

Головний тренер української збірної поділився емоціями від перших ігор біля керма команди

Айнарс БАГАТСКІС: «Радує, що вже в перших матчах грали якісно»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Главный тренер сборной Украины Айнарс Багатскис прокомментировал первый тренировочный сбор с национальной командой. Украина провела два матча с командой Беларуси.

«У цих поєдинках ми дали шанс усім гравцям які були із нами, розуміючи, що це важливо як для них, так і для нас. Мене порадувало, що уже у першій грі ми грали у доволі якісний баскетбол і здобули впевнену перемогу. Формат гри був трішки незвичним, але суті це не змінює. Зазначу, що збірна Білорусі готується до офіційних матчів попередньої кваліфікації до ЄвроБаскету-2021 і грала із нами у оптимальному складі і бойовій готовності. У другому матчі ми уже дали комусь більше часу комусь менше, адже короткі збори були причиною того, що не усі гравці однаково були готовими і знаходилися у різних кондиціях. Ковальов і Тертишник, які у першій грі були нашим Х-фактором, зіграли менше. Зате більше грав Мішула, мені сподобалося те, як він узяв на себе лідерську роль, саме у той час, коли команді це було найнеобхідніше. В той час, коли ми стали грати якісно і без втрат ми також наздогнали і суперника і ледве не вирвали перемогу. Можливо, для хлопців збірна Білорусі не є найсерйознішим подразником, але запевню вас, це команда з досвідом, яка знає як грати у баскетбол.

Так сталося, що матчі у Мінську стали для збірної останніми у цьому році, а наступними будуть уже офіційні поєдинки у лютому. Щодо тренерів, то розширення штабу бажане, треба фахівець із фізпідготовки і, можливо, будемо залучати тренера для скаутінґа. Загалом робота із цим тренерським штабом мені сподобалася, обидва асистенти досвідчені професіонали і вони десь поступилися власним еґо, для спільної справи, мені з ними працювати було комфортно», - сказал Багатскис.

Наступний офіційний матч Україна проведе в лютому 2020 року в рамках першого ігрового вікна у відборі на Євробаскет-2021.
 

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»
Баскетбол | 24 квітня 2024, 15:54 2
Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»

Іменитий литовський баскетбольний тренер дав ексклюзивне інтерв’ю Sport.ua

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.