Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 29 липня 2019, 14:32
9956
2

Демченко здолав конкурента, Кобін спіймав облизня вдома

Sport.ua розповідає про головні події 1-го туру Першої ліги України

| Оновлено 29 липня 2019, 14:32
9956
2
Демченко здолав конкурента, Кобін спіймав облизня вдома
ФК Минай

Весело і життєрадісно, ​​принаймні, поки, виглядає новий чемпіонат першої ліги. Залатавши в спішному порядку діру, прострілену невдалими «канонірами» (скільки ж можна відроджувати і попелити цей «Арсенал»?!), ПФЛ вивела на старт повний комплект учасників. І вони, зі свіжими силами, тренерами і футболістами видали вогненний перший тур. З масою голів, дублями і дебютами.

Одна з найцікавіших команд першої ліги нинішнього сезону стартувала з перемоги. «Рух», який переїхав недавно з Винників до Львова, суттєво оновився в літнє міжсезоння і саме колектив Леоніда Кучука став вважатися одним з головних претендентів на підвищення в класі. У першому турі - перше підтвердження: вдалося перемогти «Балкани» на їхньому полі, завдяки голу Данила Кондракова.

Одним з центральних матчів туру стала дуель «Авангарду» і «Волині». У минулому сезоні обидві команди до останнього вели боротьбу за потрапляння в Прем'єр-лігу, але не зуміли туди пробитися і залишилися в першій лізі. Краматорці на цей раз виявилися сильнішими 3:2, хоча вели в рахунку саме гості, Хагназарі - став автором першого гола в матчі і в цьому чемпіонаті.



«Чорноморець» мав опинитися в першій лізі ще після позаминулого сезону, але дивом залишився в Прем'єр-лізі. Цього разу одеситів все ж виштовхали з еліти. Безсумнівно, клуб спробує повернутися в УПЛ, для чого був збережений і тренер Ангел Червенков, і цілком боєздатний колектив. Так, пішов Вільхамссон, але залишився забивала Павлов, є досвідчений Аржанов. Почали вони непогано, обігравши на виїзді «Черкащину» - 3:1.

Зустрілася в першому турі і ще одна цікава пара: «Агробізнес», який
уникнув вильоту, і «Кремінь», що підвищився у класі. Команди розписали мирову - 2:2 і це дебютний поєдинок Остапа Маркевича на чолі Волочиського колективу. Також в цьому матчі відбувся один з перших дублів сезону, він на рахунку захисника «Кременяь» Дмитра Зозулі.

«Металург» застрибнув в останній вагон, після чергового зникнення київського «Арсеналу». Запорізька команда дізналася про свою участь в турнірі за тиждень до його початку. Тим не менш, це не завадило їй здобути очки вже на старті. При цьому матч з «Оболонню-Броварем» став найрезультативнішим у турі - 3:3. У складі «пивоварів» одним з героїв став новачок Батальський, який оформив дубль. Причому Олександр з'явився в команді буквально за кілька днів до гри. У запорожців дублем вистрілив екс-динамівець Олексій Щебетун.

Тренерський дебют Василя Кобіна на чолі «Миная» не вдався. Новачок першої ліги на своєму полі не зумів впоратися з «Прикарпаттям». Через грубі помилки своїх гравців команда отримала в ворота три м'ячі і не зуміла відповісти.

А ось дебют Андрія Демченка на чолі «Металіста 1925» вдався. Команда на своєму стадіоні зуміла впоратися з непоступливим «Інгульцем» - 1:0. Перемога вийшла закономірною, адже впродовж поєдинку харків'яни виглядали переконливіше.

Істотно оновився і «Миколаїв». Команда Сергія Шищенко набрала нових футболістів, провела збори в Бучі під Києвом і почала сезон з перемоги. Відзначився в цьому матчі і молодий Владислав Бугай, який в минулому сезоні був лідером дубля «Маріуполя». У цьому матчі був призначений і перший пенальті в чемпіонаті. У воротах корабелів зумів розписатися Антон Котляр.

іван АНДРЕЙЧЕНКО

Перша ліга. 1-й тур.

27 липня, субота

«Балкани» — «Рух» — 0:1

Гол:
Кондраков, 6.

«Авангард» — «Волинь» — 3:2

Голи:
Сеницький, 50, Собко, 53, Яворський, 70 — Хагназарі, 4, Болденков, 90 + 1.

«Черкащина» — «Чорноморець» — 1:3

Голи:
Пограничний, 45 + 1 — Аржанов, 32, Павлов, 54, Ярошенко, 77.

«Агробізнес» — «Кремінь» — 2:2

Голи:
Когут, 11, Юхимович, 71 — Зозуля, 13, 90.

«Оболонь-Бровар» - «Металург» — 3:3

Голи:
Семенко, 14, Батальський, 23, 34 — Щебетун, 26, 42, Олійник, 61.

«Минай» —  «Прикарпаття» — 0:3

Голи:
Француз, 30, Барчук, 42, Худоб'як, 90+1.

«Металіст 1925» — «Інгулець» — 1:0

Гол:
Давидов, 34.

«Гірник-Спорт» — «Миколаїв» — 1:3

Голи:
Котляр, 62 пенальті — Ковальов, 58, Попов, 76, Бугай, 89.

 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avtv5555
Рух не хотелось бы. А то скоро команд из Львова будет больше чем болельщиков на стадионе.
rosti79
ВАСЯ КОБИН ДАВАЙ ПОРВИ 1 ЛИГУ!!!!!!!