Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 листопада 2022, 02:41
11267
2

Чому вихованець Мейвезера – Девіс поки не готовий до бою з Ломаченком

Може, Джервонта Девіс не так крутий, як про нього говорять?

| Оновлено 29 листопада 2022, 02:41
11267
2
Чому вихованець Мейвезера – Девіс поки не готовий до бою з Ломаченком
Getty Images/Global Images Ukraine

Джервонта Девіс – один з найбільш очікуваних суперників для Василя Ломаченка в США. Бій проти нього взяли б у будь-який момент і, швидше за все, він був би навіть більш бажаним, ніж проти Теофімо Лопеса. Американець крутий нокаутер, але список його суперників далекий від топ-рівня і на цих вихідних він поповнить список ще одним нікому не цікавим ім'ям.

Майбутній суперник теж нокаутер, але про нього мало хто чув

Рікардо Нуньєс – другий номер у рейтингу WBA – організації, поясом якої у другій напівлегкій вазі володіє Джервонта. Представник Панами - міцний нокаутер. 83% (19 з 21 поєдинку) його перемог здобуті достроково. При цьому, йому всього 25, а досвіду в професіоналах більш, ніж достатньо.

Хлопець дуже непоганий, за габаритами майже ідентичний Джервонті, але без гучного імені. Саме це – головна проблема більшості суперників Девіса. Американець говорить, що хоче бою з Ломаченко, але в той час, як українець зустрічається з чемпіонами світу та переможцями Олімпіади, Джервонта виходить в ринг просто з хлопцями з рейтингу організації. Масштаб особистості в боксі саме в таких деталях і визначається.

Нуньєс має чудовий відсоток дострокових перемог, а перед виходом в ринг до Джервонти, виграв три поєдинки нокаутом підряд. Тільки ось проти кого? Два більш-менш непоганих суперника і опонент з рекордом 22 перемоги, з них 18 нокаутом, 3 нічиїх і 32 поразки (з яких 19 – достроково). І ось після цього хлопця він збирається битися з тим, кого вважають загрозою для Ломаченко.

Так Девіс – загроза для Ломи чи ні?

Джервонта, безумовно, талановитий боксер. Мейвезер знайшов собі в компанію класного бійця: з ударом, швидкого, різкого в ударах і пересування, а, головне, працездатного. Той же Бронер, який намагався працювати з Флойдом, просто не дотягував по тому, як він віддавався в тренувальному процесі. У Девіса з цим проблем немає.

Американець хороший, але реальної перевірки у нього не було – потенційно міцний бій проти Абнера Мареса зірвався через травму мексиканця, а до дострокової перемоги над Хосе Педрасою серйозно ставитися не доводиться. Все-таки, Хосе знаходився зовсім не в своїй вазі і був явно змучений скиданням ваги. Та й часу на підготовку у Педраси було дуже мало.

Девіс тисне своїх суперників міццю, сильними ударами і блискавичними зближеннями. Виглядає ефектно і дуже яскраво, але, коли замислюєшся, хто в опонентах, виникають питання. Не хочеться применшувати талант американця, хочеться дізнатися, як він проявить себе, коли навпроти буде стояти той, хто почне відповідати ударом на удар, хто не буде чекати, поки Джервонта зблизиться або буде пробивати свої важкі удари.

Бій з Ломаченком реальний?

Точно не найближчим часом. Вася зайнятий зовсім іншими справами. Попереду величезний Кемпбелл, бій з яким точно не буде простим, тим більше, в Англії. Потім, якщо все складеться з поясом WBC, хтось із пари Коммі – Теофімо. Тут одне з двох: або просто бій з великим нокаутером, або принциповий бій з великим нокаутером.

Ломаченко йде до об'єднання поясів, після якого подумає над тим, щоб спуститися в свою рідну вага, в якій якраз і є чемпіоном Джервонта.

Сам Девіс точно не планує підніматися вгору найближчим часом. Незрозуміло, чи є у нього бажання об'єднувати пояси або зустрічатися з топами, але самі топи, не проти. Гері Расселл, якого перемагав Лома, готовий піднятися і побитися з Джервонтою, та й Лео Санта Круз був би радий зрубати грошей в поєдинку з американцем.

У будь-якому випадку, йому пора завершувати поєдинки з міцними, але недостатньо крутими і медійними суперниками. Боксер Джервонта хороший, але наскільки він чудовий і такий чи, можна визначити лише у великих боях з реальними опонентами, яких в нього досі немає.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Ковальов
Дэвис не будет драться с Расселом, а с Ломаченко и подавно.
Tanok1975
Да, действительно, хотелось бы посмотреть в бою с Расселом!!! Только велосипедист очканет выставлять своего бойца.