Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
3501
0

Журналіст: «Гравці Астани можуть зливати Григорчука»

Алібек Кабенов вважає, що лідери команди грають нижче своїх можливостей

Журналіст: «Гравці Астани можуть зливати Григорчука»
ФК Астана. Роман Григорчук
Журналіст видання Vesti.kz Алібек Кабенов розповів про перспективи і проблеми українського тренера Романа Григорчука в казахстанській «Астані».
 
- Наскільки серйозно позначився виліт з Ліги чемпіонів на позиціях Григорчука в клубі? Чи правда, що тренер зараз перебуває на межі відставки?
- Для багатьох, в тому числі в команді, стало дивним повернення Григорчука взимку. У чемпіонаті Казахстану «Астана» виступає гірше своїх можливостей. Ранній виліт з Ліги чемпіонів безумовно вплинув на його положення, яке і без того не назвеш міцним. Ліга чемпіонів - це великі гроші, яких потребує клуб.
 
Але є і усвідомлення того, що нинішній склад «Астани» не дозволяє розраховувати на груповий етап Ліги чемпіонів. Зараз Григорчук повинен вийти в Лігу Європи, якщо цього не відбудеться, то його відставка виглядає неминучою.
 
- Уболівальники досить різко відреагували на виліт з Ліги чемпіонів, та й взагалі часто гостро реагують на роботу українського фахівця. Преса також любить покритикувати українця, перебуваючи з ним в постійній конфронтації. Чи немає якоїсь упередженості до нього, так як він тренер-легіонер? Або з чим пов'язано таке ставлення до Григорчук від ЗМІ та вболівальників?
- Тут треба дивитися на людину, яка працювала до Григорчука - болгарина Станимира Стойлова. Він став культовою фігурою в «Астані», досяг великих результатів, тому Григорчуку на його тлі дуже складно. Стойлов витиснути максимум, практично творив чудеса, громадськість до цього звикла і тепер їй складно сприймати, що інший тренер не може повторити цього.
 
Знову ж таки, в минулому році «Астана» вилетіла з Ліги чемпіонів під керівництвом Григорчука, в Лігу Європи команду вивів Григорій Бабаян. Цього року клуб знову вилетів, і команду очолював саме Роман Йосипович. Тобто, Григорчук ще ні разу не дав глобального приводу оцінити його роботу позитивно, тут ще фон Стойлова, і все це призводить до такої реакції.
 
- Ходять розмови, що Григорчук залишається в «Астані» через те, що в його контракті прописана велика неустойка. Чи так це?
- З огляду на те, що він повернувся взимку, я допускаю, що це може бути одним з головних чинників.
 
- Чи може бути таке, що останні результати команди, це, скажімо так, злив тренера від гравців? Або в чому криється проблема?
- У Казахстані є версія про злив. Гравці, в тому числі лідери, дійсно грають нижче своїх можливостей. Була інформація, що команда не прийняла Григорчука ще в минулому році, але цілком впевнено говорити про це не можна. Якщо судити візуально, то в порівнянні з минулими сезонами, видно що команда не настільки мотивована і сконцентрована, як при Стойлову.
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тоні Беллью жорстко відреагував на позбавлення Усика чемпіонського поясу
Бокс | 20 травня 2024, 15:07 12
Тоні Беллью жорстко відреагував на позбавлення Усика чемпіонського поясу

Колишній суперник українця розкритикував це рішення

Салах та ще п'ять зірок АПЛ, які влітку можуть поїхати в Саудівську Аравію
Футбол | 21 травня 2024, 12:06 0
Салах та ще п'ять зірок АПЛ, які влітку можуть поїхати в Саудівську Аравію

Грандіозних закупівель саудити робити не збираються, але кілька топ-трансферів здатні здійснити

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.