Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 липня 2019, 09:40
4615
2

Айнарс БАГАТСКІС: «В України вистачає центрових на 2,5 команди»

Головний тренер української збірної почав перший тренувальний збір

| Оновлено 24 липня 2019, 09:40
4615
2
Айнарс БАГАТСКІС: «В України вистачає центрових на 2,5 команди»
ФБУ. Айнарс Багатскіс
Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував початок тренувальних зборів, поділився очікуваннями від роботи з баскетболістами, а також розповів про жеребкування кваліфікаційного турніру на чемпіонат Європи з баскетболу-2021.
 
«Як тренер, я готовий до будь-яких викликів - мене зобов'язує ситуація. Нашим завданням є вихід на чемпіонат Європи, де ми вже будемо ставити окремі завдання. Може бути, з боку здається, що група у нас проста, але вона проста для всіх команд. Я б не сказав, що у нас є явний лідер. Словенія - чемпіон Європи, але ми знаємо, як ця збірна закінчила кваліфікацію чемпіонату світу. Найважливіше те, як ми зберемося, як будемо готуватися ці пару днів перед матчами, як будемо налаштовуватись і як будемо грати. Те, як буде грати суперник - це другорядне. Я це говорив і в збірній Латвії, і в клубах.
 
Я б хотів, щоб ми грали агресивно на обох сторонах майданчика зі швидким переходом в атаку, але найголовніше, хотілося б, щоб ми грали розумно. Ми повинні бути жорсткими і десь грубими на полі і, як я бачу, ми можемо так грати. Ми далеко не стара команда, у нас є досвідчені гравці, але всі вони знають, як грати швидко.
 
Я погодився очолити збірну України з однієї причини - це для мене виклик. Думаю, що зі збірною України ми можемо зробити великі справи. Можливо я відкрию секрет, але такі збірні, як Україна, як Латвія, ніколи не котуються високо. Але, базуючись на досвіді роботи з Латвією, можу сказати, що можна виграти у будь-якого суперника, якщо правильно і агресивно підготуватися і вірити в свою команду. Мені подобається поєднання досвіду, молодості і агресивності збірної України. У нас є молоді і амбітні гравці, але які себе вже десь проявили і близькі до НБА.
 
Головний мій головний біль - це одна з найкращих ліній центрових української збірної. Тут центрових вистачає на 2,5 команди і це вже наше з тренерами завдання, розібратися, як ми будемо їх використовувати. Може бути, не вистачає агресивного маленького гравця, який допомагав би стати краще партнерам, але у нас є всі передумови, щоб зіграти першим номером. Україна, як і Латвія, раніше іноді любила грати другим номером, але я ненавиджу фразу «красиві поразки». Краще некрасиво виграти, ніж некрасиво програти».
 
Нагадаємо, збірна України проведе два контрольних матчі в Мінську, де 27 та 28 липня зіграє проти команди Білорусі. Наступний офіційний матч наша команда проведе в лютому 2020 року в рамках першого ігрового вікна у відборі на Євробаскет-2021.
 
 
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 11:10 8
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Аліна Ягупова допомогла Валенсії зробити крок до чемпіонського титулу
Баскетбол | 10 травня 2024, 01:42 0
Аліна Ягупова допомогла Валенсії зробити крок до чемпіонського титулу

Українка стала найрезультативнішою у своїй команді

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.